Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Frågor om lite röster

Startat av Paladin85, 4 juli 2006 kl. 15:45:27

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Igthorn

Jag är väldigt säker på att det inte är Per Sandborgh. Han är inte med i Darkwing Duck om det nu inte finns någon okänd dubbning som ingen hört talas om. För mig att det nämts tidigare (om än inte i denna tråd) att radarparet Kvackerjack och Megavolt spelas av Bertil Engh.

Soscla

Ny fråga och undran:
Jag såg Bilar häromdagen och då var det innan reklam för någon film som skulle ha premiär senare, hette Ratatouille och det handlade om en råtta i Paris' kloaker. Jag kände igen rösten, men kunde inte sätta fingret på något vettigt namn. (Det enda som dök upp ur luften var Anders Öjebo, men det tror jag inte på.)
Så om någon av er har sett denna lilla trailer, skulle ni kunna hjälpa mig då?
It's so fluffy I'm gonna die!

Soscla

It's so fluffy I'm gonna die!

Mneth

Premiärinlägg  ;D

Jag skulle vilja veta namnet på skådespelerskan som gör rösten b.la åt Brandi i Brandi och Herr Morris och även som apan Boots i Dora - Utforskaren. Har hört henne i fler roller, men dessa två är de jag kommer på direkt. Jag tror att det är EuroTroll som dubbat dessa serier. Har sett hennes namn, men lyckas aldrig lägga det på minnet. Kan hon ha ett finskklingande efternamn? Tacksam för svar.

Erika

Jag har bara sett några få avsnitt av Brandy och herr Morris (dubbad av Sun Studio eftersom det är en Disneyserie), men jag har för mig att Brandy spelas av Jasmine Heikura.

Daniel Hofverberg

Stämmer utmärkt - Brandy spelas av Jasmine Heikura. För övrigt kunde jag svära på att jag lagt till creditlista till den serien till "Svenska röster och credits", men jag kan inte hitta åt det nu. Helskumt...

Dora - utforskaren har jag aldrig sett, men det är inte alls omöjligt att den är gjord av Eurotroll; det vågar jag ärligt talat inte uttala mig om.

Daniel Hofverberg

Jag får tydligen lov att göra en liten rättelse till mitt förra inlägg. I de nyare avsnitten av Brandy och herr Morris, som just nu visas på Disney Channel, medverkar inte längre Jasmine Heikura - hon är istället utbytt mot Ellen Fjaestad.

Så vem som spelar Brandy beror alltså på hur gamla/nya avsnitt man sett.

Mneth

Citat från: Erika skrivet 24 mars 2007 kl. 11:29:06
Jag har bara sett några få avsnitt av Brandy och herr Morris (dubbad av Sun Studio eftersom det är en Disneyserie), men jag har för mig att Brandy spelas av Jasmine Heikura.
Ah, sorry, skulle givetvis ha sagt att det var Brandi i de första avsnitten jag menade. Tänkte inte på att det är en ny röst i nyare avsnitt. Men.. jag hade avfärdat att det skulle vara Jasmine Heikura. Jag har fått uppfattningen att det är Heikura som är rösten till Pippi Långstrum i den animerade serien. Är det verkligen samma person?

Daniel Hofverberg

Om inte mitt minne sviker mig, så spelade Jasmine Heikura Annika i tecknade Pippi Långstrump. Jag tycks minnas att Pippi gjordes av Elin Larsson.

Mneth

Ja, det skulle ju kunna förklara saken. Då stämmer det nog. Tack för svar!

Elios

Hur låter egentligen Christian Jernbro och vad är Duelmasters för serie?

Will Siv

( övergiven tråd, jag vet, men..... )

Fun Trivia:

I originalet spelas Megavolt av Dan Castelaneta, så om Media Dub hade dubbat "Darkwing Duck" hade Per Sandborgh passat i.o.m att han spelade Homer i Media Dubs dubbning av "Simpsons" ( som Dan är mest känd som )

Plus att Per spelade Sigge McKvack i Media Dubs dubbning av "DuckTales" så kunde fortsätta i den rollen med, fast nu ( lång efter tråden skapades ) har ju flera avsnitt av "Darkwing" dubbats om och Per är nu med i serien som Sigge.


Eller alternativ så kunde KM studio valt Anders Byström som Megavolt.