Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Mumintrollet och hans vänner - kometen kommer (2020)

Startat av Goliat, 12 september 2020 kl. 18:10:03

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Zebastian

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 november 2023 kl. 22:12:21Ja, precis så.

Men jag håller med att förkortningarna är tämligen intetsägande, och förklaras inte tillräckligt av sidan... :(
Det är inte omöjligt att filmen kommer att släppas på en eller flera streamingtjänster, men det brukar inte vara något som distributören upplyser om.
Kommer säkert till SF Anytime kanske C More också

Mathilda Gustafsson

Jag tror det är sant som ni nämnde innan det är inte meningen att den här ska finnas i Sverige till och med baksidan som brukar vara mer neutral har text som bara finns på finska.  


Goliat

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 december 2023 kl. 18:57:56Jag tror det är sant som ni nämnde innan det är inte meningen att den här ska finnas i Sverige till och med baksidan som brukar vara mer neutral har text som bara finns på finska. 


Står på svenska på höger sida ifs. Men mycket finska. 

Steffan Rudvall

Citat från: Goliat skrivet  6 december 2023 kl. 22:30:17Står på svenska på höger sida ifs. Men mycket finska.
Men hon menar väl texten som står överst på finska att den inte finns på svenska.

Daniel Hofverberg

Citat från: Goliat skrivet  6 december 2023 kl. 22:30:17Står på svenska på höger sida ifs. Men mycket finska.
Ja, omslaget skriker verkligen Finland långa vägar.

Det enda som verkar inriktat mot Sverige är en liten svensk flagga och åldersgränsen "Barntillåten" på baksidan, men en sådan lär väl ha gått ganska snabbt att lägga till (den svenskspråkiga beskrivningen lär ju ha behövts även i Finland, men däremot inte åldersgränsen).

Så det finns nog mycket som tyder på att filmen bara var tänkt att släppas fysiskt i Finland (och bara som digital hyr- och köpfilm i Sverige), men att SF Studios ändrat sig i ett sent skede; så att det var för sent att göra något åt merparten av omslaget.

Goliat

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 december 2023 kl. 07:46:05Men hon menar väl texten som står överst på finska att den inte finns på svenska.
Jo, skrev ju också att det var mycket finska. 😉


Lillefot

Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Goliat

Citat från: Lillefot skrivet 22 december 2023 kl. 18:21:16Bara synd att de inte använde det omslaget till DVD-utgåvan...  :(
Det blev en dyr historia, så det kan vara så enkelt att de gjorde ett tryck då det var billigare än att göra två, den som finns på ginza verkar även vara samma för hela Finland.
https://www.suomikassu.fi/p/muumipeikko-ja-pyrstotahti-uudistettu-versio-dvd-suomi-ruotsi-2023/

Steffan Rudvall

Jag undrar dock varför den inte finns hos några andra återförsäljare i Sverige förutom just Ginza.

Goliat

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 22 december 2023 kl. 19:11:25Jag undrar dock varför den inte finns hos några andra återförsäljare i Sverige förutom just Ginza.
Troligtvis är den importerad från Finland. Den släpptes tydligen lite tidigare där så en jag talat med köpte för ett tag sedan.

Så är garanterat finska releasen.

Steffan Rudvall

Citat från: Goliat skrivet 23 december 2023 kl. 09:09:58Troligtvis är den importerad från Finland. Den släpptes tydligen lite tidigare där så en jag talat med köpte för ett tag sedan.

Så är garanterat finska releasen.
Det finns ju dock en svensk utgåva som ska vara identisk med den finska så man vet ju aldrig. 

Goliat

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 23 december 2023 kl. 11:36:03Det finns ju dock en svensk utgåva som ska vara identisk med den finska så man vet ju aldrig.
Hmm...så det är två olika tryckerier menar du? Är det inte samma återförsäljare till svenska och finska? Se så ut på baksidan

Daniel Hofverberg

Citat från: Goliat skrivet 23 december 2023 kl. 12:47:14Hmm...så det är två olika tryckerier menar du? Är det inte samma återförsäljare till svenska och finska? Se så ut på baksidan
Med allra största sannolikhet är nog den svenska och finska utgåvan 100% identiska, med samma omslag, samma tryckeri och samma skivor - därmed är det väl helt omöjligt att kunna avgöra om svenska nätbutiker säljer den svenska utgåvan eller själva har importerat den finska utgåvan.

Steffan Rudvall

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 december 2023 kl. 12:51:35Med allra största sannolikhet är nog den svenska och finska utgåvan 100% identiska, med samma omslag, samma tryckeri och samma skivor - därmed är det väl helt omöjligt att kunna avgöra om svenska nätbutiker säljer den svenska utgåvan eller själva har importerat den finska utgåvan.
Det är just det jag menar, eftersom att de är identiska går det ju inte att vara säker.