Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Ovanliga dubbningar på archive.org

Startat av Steffan Rudvall, 23 februari 2022 kl. 19:51:43

Föregående ämne - Nästa ämne

Will Siv och 1 gäst tittar på detta ämne.

Scoobydoofan1

Citat från: Erika skrivet 25 augusti 2023 kl. 15:43:38Oerhört tråkigt det som hänt. :(

Hoppas det löser sig på något sätt, uppskattar verkligen Josefins fina arbete och tycker det är enormt kul att dessa ovanliga dubbningar fått sett dagens ljus igen.
Hur troligen är det att allt blir borttaget? 

Steffan Rudvall

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 25 augusti 2023 kl. 15:44:01Den vägrade att bli uppspelad, samma sak med Scooby doo avsnitten, med det fungerar nu, det är ändå oroväckande, det är bara att göra nån skrev tidigare inom ämnet, tanka ner innan det blir borttaget, man vet aldrig när det dyker up igen, om det dyker up igen.
Det är inte att de blivit borttagna det är bara archive.org spelare som inte är den bästa.

ph

Jättetråkigt det som hänt men knappast någon överraskning... Även om saker inte går att tillgå laglig väg (VHS, DVD, BluRay) som har utgått ifrån sortimentet, så kommer dessa alltid jaga oss som vill väl, bevara våra minnen och sprida kärlek.

Det vi kan göra för oss själva är att spara dessa filer från archive lokalt, gärna med backups om möjligt (Borde inte ta sådan stor plats, utrymme är billigt idag) För er som inte har möjlighet till det, lugn, vi är era backups!

Om dessa projekt ska fortsätta och eventuellt bli ljud i framtiden, så kan ju ni som gör dessa projekt nämna källan den är synkad till i beskrivningen. Därmed underlättar det för alla som vill "klippa och klistra" på eget bevåg. En annan fråga är däremot, vill man endast ladda upp ljud? Charmen för dessa projekt försvinner nog rätt fort, speciellt hos den som skapar dessa mästerverk.


gstone

Citat från: Erika skrivet 25 augusti 2023 kl. 15:43:38Oerhört tråkigt det som hänt. :(

Hoppas det löser sig på något sätt, uppskattar verkligen Josefins fina arbete och tycker det är enormt kul att dessa ovanliga dubbningar fått sett dagens ljus igen.
Hur vet du att hon hetter Josefin ?
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Lillefot

Citat från: gstone skrivet 25 augusti 2023 kl. 17:00:59Hur vet du att hon hetter Josefin ?
För att hon själv har gått ut med sitt namn.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

MoonFace

Väldigt tråkigt att höra ovanliga dubbningar :(
är tyvärr inte första och sista gången detta kommer att hända.

det du har gjort är magiskt!

Scoobydoofan1

#1851
Frågan är då vad som kan åtgöras åt saken så att kortfilmerna och filmerna med originaldubb är tillgängliga? Kommer allting bli borttaget?

Daniel Hofverberg

Citat från: ph skrivet 25 augusti 2023 kl. 16:21:40Om dessa projekt ska fortsätta och eventuellt bli ljud i framtiden, så kan ju ni som gör dessa projekt nämna källan den är synkad till i beskrivningen. Därmed underlättar det för alla som vill "klippa och klistra" på eget bevåg. En annan fråga är däremot, vill man endast ladda upp ljud? Charmen för dessa projekt försvinner nog rätt fort, speciellt hos den som skapar dessa mästerverk.
Ja, det var precis min tanke också. Även om vi ser bortom bara Ovanliga dubbningar, så kan man med all rätt fråga sig hur många som egentligen vill ladda upp enbart ljud...?

Det blir förstås inte alls samma charm och känsla, och dessutom lär man nog utesluta ganska många - utan att kunna veta med säkerhet gissar jag att minst hälften av alla härifrån som tagit del av material på Archive.org sannolikt inte har vare sig teknisk utrustning eller kunskap för att själv sammanfoga ljud med andra bildkällor; än mindre tålamod och vilja till det. Det kräver ju ett helt annat engagemang för att få tag i rätt bildkällor och sammanfoga ljud med dessa, som gör att många spontanbesökare helt utesluts.

Om målgruppen begränsas så pass mycket, så befarar jag att det inte alls kommer bli samma intresse för att lägga upp material. :(

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 26 augusti 2023 kl. 00:14:49Frågan är då vad som kan åtgöras åt saken så att kortfilmerna och filmerna med originaldubb är tillgängliga? Kommer allting bli borttaget?
Det är en mycket bra fråga. Exakt hur Disney resonerar kan ju ingen veta, för det är minst sagt märkligt att låta Taran och den magiska kitteln ligga kvar i ett års tid; medan Alice i Underlandet togs bort väldigt snabbt (till och med från VHS-källor)...

Men fortfarande finns Snövit och de sju dvärgarna kvar, som man kan tycka borde vara minst lika "känsligt" som Taran och den magiska kitteln, om nu någon nitisk upphovsrättsjurist vill få bort så mycket som möjligt oavsett hänsyn till vad som går att få tag i på laglig väg...

Ovanliga dubbningar

Citat från: Zach66 skrivet 25 augusti 2023 kl. 13:15:41Men det hela är verkligen tråkigt.... så mycket jag såg fram såååååå mycket inför:
101 Dalmatians svenska original dubbning.... Pinocchio, Dumbo, Lady och Lufsen, svenska ljudspåren till True Life Adventures-filmerna osv.

Stor, stor förlust för oss alla. :'(
Citat från: Lillefot skrivet 25 augusti 2023 kl. 14:59:07Visserligen är det en bonus utöver att ha fått lyssna på originaldubbningarna, men en riktigt trevlig sådan. Så det är tråkigt att det nu är osannolikt att få fler av de... :(
Citat från: Erika skrivet 25 augusti 2023 kl. 15:43:38Oerhört tråkigt det som hänt. :(

Hoppas det löser sig på något sätt, uppskattar verkligen Josefins fina arbete och tycker det är enormt kul att dessa ovanliga dubbningar fått sett dagens ljus igen.
På något sätt ska vi nog kunna lösa det här, så jag ska göra allt som står i min makt så att alla på något sätt ska få tillgång till originaldubbningen av Pinocchio, Peter Pan, Pongo och valptjuvarna och Bambi, plus 1972 års första omdubbning av Dumbo. :)

Nu när jag slickat såren en liten stund ska jag be min väninna att skapa ett nytt konto på Archive.org - hon har förhoppningsvis någon anonym epostadress som hon kan använda, så att jag sedan kan "låna" kontot för att lägga upp material på. Jag har svårt att tro att Archive.org skulle begränsa konton till specifika IP-adresser, så bara kontot är aktivt borde jag kunna logga in på det och ladda upp material.

Min plan är då att inom en nära framtid ladda upp Taran och den magiska kitteln igen, men med en liten förändring - jag har nämligen en idé som kanske kan vara till hjälp. Jag har då tänkt att lägga till en kortfilm som förspel till videon innan långfilmen börjar, som möjligtvis kan öka chanserna att filmen får vara kvar.

Vi kan väl anta att det antagligen är överarbetade jurister som går igenom hundratals eller tusentals videor på jakt efter upphovsrättsskyddat material för sin klient (i det här fallet Disney), och de lär ju behöva spela upp varje video för att säkerställa att det verkligen är rätt film - då är det inte omöjligt att det gör skillnad att behöva spola framåt 7 minuter för att hitta åt var långfilmen börjar, så att det extraarbetet gör att juristen går vidare till nästa video på listan istället. Om en ska spela upp tusentals videor på nätet gör det ju trots allt ganska stor skillnad om en måste lägga ner 40 - 50 sekunders ytterligare arbete på att spola i videon, så att det finns en chans att de bara orkar kolla början och sen struntar i resten.

Det här är förstås bara en vild chansning och det finns ju inga garantier, men de filmer jag lagt upp med förspel från andra filmbolag har ju fått vara kvar så det finns en chans i alla fall. När det gäller olika filmbolag blir det förstås en något haltande jämförelse, men det är värt ett försök i alla fall. :)

Så min plan är att prova den metoden, och sen vänta och se vad som händer, och under tiden ladda upp videor från andra filmbolag än Disney. Om även den tas bort så får jag i så fall prova med någon helt annan tjänst än Archive, för att se om någon annan låter videon ligga kvar. Jag är lite osäker vilka andra tjänster som finns, men sannolikt måste en då leva med något sämre kvalitet då jag inte känner till någon mer tjänst som både tillhandahåller orörda filer för nedladdning och komprimerade filer för uppspelning över nätet.

Citat från: Zach66 skrivet 25 augusti 2023 kl. 13:15:41Ja, det kan vara ett förslag att köra det denna vägen.
Nästan alla har väl någon typ av video-redigerare eller "movie-maker" i sina datorer och kan lägga till ljudet av orginal-dubbningen till en redan färdig film-fil.

Det vi missar då är förstås det fina arbetet med svenska bildversioner och eftertexter osv. som Ovanliga dubbningar lägger ned så mycket arbete på :(
Plus att man måste veta exakt vilken film-fil hon lagt sin synkning till, annars kommer väl inte ljudet att stämma med bilden.
Mycket krångligt, men som värsta scenario tycker jag att det skulle kunna vara värt att köra den vägen.
Den vägen vill jag helst inte gå, då det skulle utesluta alldeles för många som inte vet hur en ordnar med allt sådant - plus då att det blir en ganska dyr kostnad att köpa exakt rätt Blu-Ray-utgåva som använts för synkningen, och kanske behöva köpa filmen igen om det visar sig vara fel utgåva. :(

Dessutom anser jag att svensk bildversion är en viktig del, som det inte blir detsamma utan.

Som en sista utväg möjligtvis, men i möjligaste mån vill jag undvika den metoden.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 augusti 2023 kl. 02:42:08Det blir förstås inte alls samma charm och känsla, och dessutom lär man nog utesluta ganska många - utan att kunna veta med säkerhet gissar jag att minst hälften av alla härifrån som tagit del av material på Archive.org sannolikt inte har vare sig teknisk utrustning eller kunskap för att själv sammanfoga ljud med andra bildkällor; än mindre tålamod och vilja till det. Det kräver ju ett helt annat engagemang för att få tag i rätt bildkällor och sammanfoga ljud med dessa, som gör att många spontanbesökare helt utesluts.

Om målgruppen begränsas så pass mycket, så befarar jag att det inte alls kommer bli samma intresse för att lägga upp material. :(
Tyvärr tror jag att du överskattar de presumtiva tittarna härifrån, och själv är jag rädd att det nog är närmare 70 - 80% av alla som inte har det tekniska kunnandet eller utrustningen för att kunna rippa en Blu-Ray och muxa in svenskt ljud dit. Bara att ha en Blu-Ray-läsare/brännare till ens dator börjar nog vara ganska få förunnat i dessa tider när de flesta tillverkare hoppar över optiska läsare.

Så det känns inte som en realistisk väg att gå för närvarande, åtminstone inte som annat än en absolut sista nödlösning. :(

Scoobydoofan1

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 26 augusti 2023 kl. 07:20:21På något sätt ska vi nog kunna lösa det här, så jag ska göra allt som står i min makt så att alla på något sätt ska få tillgång till originaldubbningen av Pinocchio, Peter Pan, Pongo och valptjuvarna och Bambi, plus 1972 års första omdubbning av Dumbo. :)

Nu när jag slickat såren en liten stund ska jag be min väninna att skapa ett nytt konto på Archive.org - hon har förhoppningsvis någon anonym epostadress som hon kan använda, så att jag sedan kan "låna" kontot för att lägga upp material på. Jag har svårt att tro att Archive.org skulle begränsa konton till specifika IP-adresser, så bara kontot är aktivt borde jag kunna logga in på det och ladda upp material.

Min plan är då att inom en nära framtid ladda upp Taran och den magiska kitteln igen, men med en liten förändring - jag har nämligen en idé som kanske kan vara till hjälp. Jag har då tänkt att lägga till en kortfilm som förspel till videon innan långfilmen börjar, som möjligtvis kan öka chanserna att filmen får vara kvar.

Vi kan väl anta att det antagligen är överarbetade jurister som går igenom hundratals eller tusentals videor på jakt efter upphovsrättsskyddat material för sin klient (i det här fallet Disney), och de lär ju behöva spela upp varje video för att säkerställa att det verkligen är rätt film - då är det inte omöjligt att det gör skillnad att behöva spola framåt 7 minuter för att hitta åt var långfilmen börjar, så att det extraarbetet gör att juristen går vidare till nästa video på listan istället. Om en ska spela upp tusentals videor på nätet gör det ju trots allt ganska stor skillnad om en måste lägga ner 40 - 50 sekunders ytterligare arbete på att spola i videon, så att det finns en chans att de bara orkar kolla början och sen struntar i resten.

Det här är förstås bara en vild chansning och det finns ju inga garantier, men de filmer jag lagt upp med förspel från andra filmbolag har ju fått vara kvar så det finns en chans i alla fall. När det gäller olika filmbolag blir det förstås en något haltande jämförelse, men det är värt ett försök i alla fall. :)

Så min plan är att prova den metoden, och sen vänta och se vad som händer, och under tiden ladda upp videor från andra filmbolag än Disney. Om även den tas bort så får jag i så fall prova med någon helt annan tjänst än Archive, för att se om någon annan låter videon ligga kvar. Jag är lite osäker vilka andra tjänster som finns, men sannolikt måste en då leva med något sämre kvalitet då jag inte känner till någon mer tjänst som både tillhandahåller orörda filer för nedladdning och komprimerade filer för uppspelning över nätet.
Den vägen vill jag helst inte gå, då det skulle utesluta alldeles för många som inte vet hur en ordnar med allt sådant - plus då att det blir en ganska dyr kostnad att köpa exakt rätt Blu-Ray-utgåva som använts för synkningen, och kanske behöva köpa filmen igen om det visar sig vara fel utgåva. :(

Dessutom anser jag att svensk bildversion är en viktig del, som det inte blir detsamma utan.

Som en sista utväg möjligtvis, men i möjligaste mån vill jag undvika den metoden.
Tyvärr tror jag att du överskattar de presumtiva tittarna härifrån, och själv är jag rädd att det nog är närmare 70 - 80% av alla som inte har det tekniska kunnandet eller utrustningen för att kunna rippa en Blu-Ray och muxa in svenskt ljud dit. Bara att ha en Blu-Ray-läsare/brännare till ens dator börjar nog vara ganska få förunnat i dessa tider när de flesta tillverkare hoppar över optiska läsare.

Så det känns inte som en realistisk väg att gå för närvarande, åtminstone inte som annat än en absolut sista nödlösning. :(
Det är den delen, att dom tog bort DVD/Blu-Ray spelare från laptop och datorer, man måste nu köpa external som spelar upp en eller båda DVD och Blu-Ray.

Disneyfantasten

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 26 augusti 2023 kl. 07:20:21På något sätt ska vi nog kunna lösa det här, så jag ska göra allt som står i min makt så att alla på något sätt ska få tillgång till originaldubbningen av Pinocchio, Peter Pan, Pongo och valptjuvarna och Bambi, plus 1972 års första omdubbning av Dumbo. :)

Nu när jag slickat såren en liten stund ska jag be min väninna att skapa ett nytt konto på Archive.org - hon har förhoppningsvis någon anonym epostadress som hon kan använda, så att jag sedan kan "låna" kontot för att lägga upp material på. Jag har svårt att tro att Archive.org skulle begränsa konton till specifika IP-adresser, så bara kontot är aktivt borde jag kunna logga in på det och ladda upp material.

Min plan är då att inom en nära framtid ladda upp Taran och den magiska kitteln igen, men med en liten förändring - jag har nämligen en idé som kanske kan vara till hjälp. Jag har då tänkt att lägga till en kortfilm som förspel till videon innan långfilmen börjar, som möjligtvis kan öka chanserna att filmen får vara kvar.

Vi kan väl anta att det antagligen är överarbetade jurister som går igenom hundratals eller tusentals videor på jakt efter upphovsrättsskyddat material för sin klient (i det här fallet Disney), och de lär ju behöva spela upp varje video för att säkerställa att det verkligen är rätt film - då är det inte omöjligt att det gör skillnad att behöva spola framåt 7 minuter för att hitta åt var långfilmen börjar, så att det extraarbetet gör att juristen går vidare till nästa video på listan istället. Om en ska spela upp tusentals videor på nätet gör det ju trots allt ganska stor skillnad om en måste lägga ner 40 - 50 sekunders ytterligare arbete på att spola i videon, så att det finns en chans att de bara orkar kolla början och sen struntar i resten.

Det här är förstås bara en vild chansning och det finns ju inga garantier, men de filmer jag lagt upp med förspel från andra filmbolag har ju fått vara kvar så det finns en chans i alla fall. När det gäller olika filmbolag blir det förstås en något haltande jämförelse, men det är värt ett försök i alla fall. :)

Så min plan är att prova den metoden, och sen vänta och se vad som händer, och under tiden ladda upp videor från andra filmbolag än Disney. Om även den tas bort så får jag i så fall prova med någon helt annan tjänst än Archive, för att se om någon annan låter videon ligga kvar. Jag är lite osäker vilka andra tjänster som finns, men sannolikt måste en då leva med något sämre kvalitet då jag inte känner till någon mer tjänst som både tillhandahåller orörda filer för nedladdning och komprimerade filer för uppspelning över nätet.
Den vägen vill jag helst inte gå, då det skulle utesluta alldeles för många som inte vet hur en ordnar med allt sådant - plus då att det blir en ganska dyr kostnad att köpa exakt rätt Blu-Ray-utgåva som använts för synkningen, och kanske behöva köpa filmen igen om det visar sig vara fel utgåva. :(

Dessutom anser jag att svensk bildversion är en viktig del, som det inte blir detsamma utan.

Som en sista utväg möjligtvis, men i möjligaste mån vill jag undvika den metoden.
Tyvärr tror jag att du överskattar de presumtiva tittarna härifrån, och själv är jag rädd att det nog är närmare 70 - 80% av alla som inte har det tekniska kunnandet eller utrustningen för att kunna rippa en Blu-Ray och muxa in svenskt ljud dit. Bara att ha en Blu-Ray-läsare/brännare till ens dator börjar nog vara ganska få förunnat i dessa tider när de flesta tillverkare hoppar över optiska läsare.

Så det känns inte som en realistisk väg att gå för närvarande, åtminstone inte som annat än en absolut sista nödlösning. :(

Kom gärna på någon slags lösning om Alice i Underlandet[/u] också, som blick sig klagan två gånger förra året.

Annars borde man i samtliga fall kanske kunna synka ihop ljudklippen från de kompletta originaldubbningarna respektive 1972-års första omdubbning av Dumbo till de orörda DVD/Bluray-bilderna...?

ph

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 26 augusti 2023 kl. 07:20:21Nu när jag slickat såren en liten stund ska jag be min väninna att skapa ett nytt konto på Archive.org - hon har förhoppningsvis någon anonym epostadress som hon kan använda, så att jag sedan kan "låna" kontot för att lägga upp material på. Jag har svårt att tro att Archive.org skulle begränsa konton till specifika IP-adresser, så bara kontot är aktivt borde jag kunna logga in på det och ladda upp material.

Du borde köpa dig en VPN och signa upp med på Archive.org istället, gärna med multi-hop. Ett större plus med en som du kan koppla dig till flertalet länder på (T.ex. OVPN) Det kommer även ge dig lite mer trygghet att dela filerna, om nu Disney har koll på dig. 

Archive.org bannar nog inte IP-adresser, men OM så är VPN ett bra val. Har du otur så kanske "du" lämnat spår av din hårdvara på något vis. Då kommer nog inte VPN hjälpa dig mot "Disney-gänget" som försöker stoppa materialet som flödar. 

Nu är det över 120 sidor här och jag kan inte minnas om du nämnt ditt för/efternamn i samma sammanhang som ditt archive-konto, då är det också lönlöst med VPN. 

Men regel nummer 1, skydda alltid dig själv så gott det går! :) 
ph

Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 26 augusti 2023 kl. 07:20:21Tyvärr tror jag att du överskattar de presumtiva tittarna härifrån, och själv är jag rädd att det nog är närmare 70 - 80% av alla som inte har det tekniska kunnandet eller utrustningen för att kunna rippa en Blu-Ray och muxa in svenskt ljud dit. Bara att ha en Blu-Ray-läsare/brännare till ens dator börjar nog vara ganska få förunnat i dessa tider när de flesta tillverkare hoppar över optiska läsare.
Om inte annat så kostar en proper spelare en del pengar. Möjligheten finns att hitta dessa Blu-ray källor på ett annat ställe, de flesta lär finnas tillgängliga på internet till 99%. Det gäller bara att du/vi/ni använder just den källan så den passar med synk.

Hur som helst så blir det svårt att ta hänsyn till allihopa här inne, är det något man inte kan men inte heller vill lära sig så lär det tyvärr ligga på oss själva. Vill man verkligen ta nytta av det material som finns, så försöker man nog lösa det på ett eller annat sätt om det skulle krisa. 

Jag vet inte hur "vimeo" ställer sig upp mot "archive", men Disney och de flesta bolag håller nog koll dessa hemsidor redan. 

Sista utvägen är nog torrent-delning...


Anders M Olsson

Citat från: ph skrivet 26 augusti 2023 kl. 11:48:19Jag vet inte hur "vimeo" ställer sig upp mot "archive", men Disney och de flesta bolag håller nog koll dessa hemsidor redan.
Vimeo är väl egentligen en ganska dyr betaltjänst.

Man kan visserligen skapa ett gratiskonto, men det tillåter bara att man laddar upp två videofiler i månaden upp till 25 filer totalt, och där tar det stopp - permanent! Det fylls aldrig på igen, såvida man inte uppgraderar till ett betalkonto.

Deras billigaste betaltjänst är inte heller speciellt prisvärd. 170 kronor i månaden (eller 102 om man betalar för ett helt år i taget) för att ladda upp maximalt 5 videofiler i månaden, eller 60 om året om man betalar årsvis.

Det kanske räcker för några långfilmer, men om man t.ex. vill publicera ett par julkalendrar med vardera 24 avsnitt slår man i taket direkt. Vill man ha mer kostar nästa steg 495 respektive 297 kronor i månaden för 10 videofiler i månaden eller 120 om året.

Då pratar vi om pengar som ingen ideellt arbetande privatperson lär ha råd med. Det skulle inte heller förvåna mig om det tillkommer moms på deras priser.

Har någon testat Dailymotion och kan säga något om den tjänsten? Det finns t.ex. en användare som har lagt upp några av SVTs julkalendrar, och ett par av dem har både svenska och engelska texter (valbart).

Det finns visserligen ingen inbyggd möjlighet att ladda ner från Dailymotion, men det kan göras med program som yt-dlp. Det som förbryllar mig lite är filstorlekarna, som är större än nerladdningarna från SVT Play. Kodar Dailymotion om filerna på högre bitrate än vad som är uppladdat?

Scoobydoofan1

Citat från: Anders M Olsson skrivet 26 augusti 2023 kl. 12:37:34Vimeo är väl egentligen en ganska dyr betaltjänst.

Man kan visserligen skapa ett gratiskonto, men det tillåter bara att man laddar upp två videofiler i månaden upp till 25 filer totalt, och där tar det stopp - permanent! Det fylls aldrig på igen, såvida man inte uppgraderar till ett betalkonto.

Deras billigaste betaltjänst är inte heller speciellt prisvärd. 170 kronor i månaden (eller 102 om man betalar för ett helt år i taget) för att ladda upp maximalt 5 videofiler i månaden, eller 60 om året om man betalar årsvis.

Det kanske räcker för några långfilmer, men om man t.ex. vill publicera ett par julkalendrar med vardera 24 avsnitt slår man i taket direkt. Vill man ha mer kostar nästa steg 495 respektive 297 kronor i månaden för 10 videofiler i månaden eller 120 om året.

Då pratar vi om pengar som ingen ideellt arbetande privatperson lär ha råd med. Det skulle inte heller förvåna mig om det tillkommer moms på deras priser.

Har någon testat Dailymotion och kan säga något om den tjänsten? Det finns t.ex. en användare som har lagt upp några av SVTs julkalendrar, och ett par av dem har både svenska och engelska texter (valbart).

Det finns visserligen ingen inbyggd möjlighet att ladda ner från Dailymotion, men det kan göras med program som yt-dlp. Det som förbryllar mig lite är filstorlekarna, som är större än nerladdningarna från SVT Play. Kodar Dailymotion om filerna på högre bitrate än vad som är uppladdat?
Om det är så det ligger till så verkar archive vara det bästa som finns.