Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Jabberjaw

#1
Samma :D Jay får gå vidare av dom hittils. Tyckte det var mycket "bakgrundsinspelat" på den mörka tjejen. Med alla andra hörs att artisten själv lyfter låten, men med henne tyckte jag hennes röst var på 20% och bakgrunden stod för 80% av det man hörde.
#2
Citat från: gstone skrivet 25 februari 2024 kl. 00:00:46Kan vara värt att köpa samtidigt är en del väldigt dyrt,

Misförstå mig inte sakerna är sällsynta så priserna är väldigt förståeliga, mem alla har inte så mycket pengar 💵 dom kan eller är villiga att spendera 🤑💰💸💲
Fördelarna är ju att man får tillbaka pengarna när du säljer filmen igen på Tradera. Så köper man den, digitaliserar och sen säljer igen så har du gått plus minus noll. :D
#3
Väldigt nöjd ikväll. Tycker rätt låtar gick till final. Gillade dock mer Dotters låt än Dannys

Fattade dock inte riktigt Björns trolleri på scenen. Steinar imitationerna var dock kul ;D

Sedan saknar jag konstigt nog Edward af silen i mellon. Tycker dom två som sitter och kommenterar i årets tävling är riktigt tråkiga och lame...
#4
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
24 februari 2024 kl. 19:08:33
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 24 februari 2024 kl. 19:00:53Har lönen ökat för dig? För de flesta har den inte det.
Ja för i stort sett alla jag känner som öppet diskuterat. Några fick dock inte någonting mer än fickpengar men hade å andra sidan inte bidragit särskilt mycket i utvecklingen på våra plattformar på företaget. Om man har koll på ekonomi så får man vardagen att fungera.

Sätter ungefär 7k varje månad i sparande såsom fonder och ett på sparkonto med förmånlig ränta. Köper saker såsom olivolja, smör och honung precis som jag alltid gjort. Ska man sluta leva bara för priserna gått upp lite grann på mat inköpen. Tror många hushåll i Sverige och i världen behöver lära sig att prioritera. Tror mycket handlar om att folk är vana vid att kunna överkonsumera.
#5
Off-topic / SV: Det här JÄVLA KRIGET!!!
24 februari 2024 kl. 18:55:12
USA skulle väl skicka missiler nu också. Det lär fortsätta med andra ord. Ser inte problemet med priserna dock, lönen ökar ju. Konsumera det ni behöver så räcker nog pengarna..
#6
Citat från: gstone skrivet 23 februari 2024 kl. 21:54:03Den finns på tradera i fall någon är intresserad av att köpa :)

https://www.tradera.com/item/302149/624480588/jan-langbens-olympiska-spel
Coolt. Ser ut vara en samlare som säljer lite ur sin samling. Så man får passa på då flera titlar inte sett dagens ljus på flera år!
#7
Laddat för ikväll med dricka och godis. :D
#8
Inte för att vara sån. Men du menar alltså att människor väntat sedan 2021 på något som du nu helt bara väljer att lägga ner...?

Vilket fiasko. :(
#9
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 17 februari 2024 kl. 21:11:24Har de kanske ändrat på sina regler? För det är ju som sagt inte tillåtet.
Ja de hördes tydligt. Var min syster som sa det när det syntes och ba e det tillåtet ;D

Och kom direkt o tänka på att alla här då sagt flera gånger att det inte är tillåtet. Hur går det ihop. Är det ändrat och förmildrat med åren.
#10
Rätt låt hittils vidare :) :D

Men seriöst. Hur mycket back audio har egentligen vissa artister... När gunilla sjöng så lät det jättemycket igenom när hennes läppar inte gick i takt, och man trots det hörde samma röst inspelat i bakgrunden.
#11
Såhär tyckte jag ikväll. Brukar inte vara ett fan av Liamoo. Men saknade något i marias bidrag så han knyckte vinsten. Tycker många låtar saknar tryck i både sångkraft och bas. Har Melodifestivalen medvetet gjort att det inte är speciellt mycket bas? Eller är det en annan känsla ni som varit där live och sett. Har endå ett rejält system och förstärkare :o

" Dragon" – Liamoo
" When I'm gone" – Maria Sur.
The silence after you" – Dear Sara
" Norrland" – Engmans Kapell
Ahumma" – C-Joe
"Unga & fria" – Fröken Snusk

Tyckte att mellanakterna var ganska dåliga dock. Och Björn och Carinas intervjuer "awkward" att se på. Förstod mig inte heller riktigt på introt som dom körde med Estland.
#12
Citat från: Lilla My skrivet  6 februari 2024 kl. 18:28:15A-Teens hade antagligen singback, de flesta gästartister har det.

Artisterna får enligt reglerna inte ha singback.

Alla inslag har playback eftersom det inte finns någon live orkester.

Hoppas det klarnade.
Okej. Finns det spelrum att utnyttja det på. För låter som sagt ofta som att artisterna inte sjunger speciellt mycket. När det kommer till större sångare så hör man ju tydligt när denna tar i med rösten för att fylla hela hallen. Men vissa typ Samir.... ;D

Undra vad fröken skall sjunga om ikväll. ??? Hörde att hon fått ta ner sex inslagen i sina ord på grund av regler i tävlingen, vilket är vettigt.
#13
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 februari 2024 kl. 18:02:08De har ju inte längre någon orkester så musik playback finns ju men själva sången är live eller det ska i alla fall vara så...
Var många på bland annat forumet FB som tyckte sig höra playback på första avsnittet av Melodifestivalen. Och att gästartisten A-teams lät "unga". Och tyckte också att man hörde igenom att rösterna var inspelade, och att de visserligen sjöng, men att bakgrundsljudet tog över och stog för typ 55% av framträdandet. Men kan ha fel såklart, men när många fler än jag påpekade det så borde det trots allt inte vara endast min hörsel det är fel på. :( :o
#14
Citat från: TonyTonka skrivet  5 februari 2024 kl. 02:03:23Bara så att du vet så är playback förbjudet i Melodifestivalen, alla artister måste sjunga live.
Termen kanske är felaktigt uppfattad. Men har för mig att det är så. Och med tanke på att det hänt i både SVT:s melodifestivalen och i något framträdande nyligen där tex Liamoo tappade bort sig och slutade sjunga, men hans sång fortfarande hördes klart och tydligt så känns ju det hela aningen "fejk".

Men brukar titta på alla visningar trots det. Är ingen hater, bara konstaterar vad som stör mig. ;D
#15
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  4 februari 2024 kl. 18:58:33Vad har hänt med Samir och Viktor? Deras låt kändes som ett skämt jämfört med deras tidigare bidrag och jag tror att jag på något ställe hörde voice crack.
Håller med. Men så går det när artisterna sjunger själva utan att studion öser på med inspelat ljud i bakgrunden.
Den enda som sjöng fint var Lisa Ajax :) Alla de andra inklusive gästartist framträdandet var riktigt dålig playback som man störde sig på.

Dessutom var texten helt i osynk på både min Samsung TV och på mobilen (på helt olika nätverk). Känns som det alltid är något teknik strul nuförtiden. Hemma hos mina föräldrar fungerade appen i tvn inte alls, så dom fick casta från min systers ipad. Också lite för mycket "sexuella" inslag i mellan pratet som jag antar att dom äldre och den yngre publiken inte riktigt fattar. Så känns onödigt att lägga in dom, men produktionen verkar älska det. :o