Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Nya filmer

Startat av moviefan, 14 april 2022 kl. 23:11:20

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Daniel Hofverberg

Citat från: Anders M Olsson skrivet 23 juni 2022 kl. 17:58:55
Det bästa resultatet får man antagligen med den norska Blu-rayutgåvan i kombination med de svenska texterna från TriArtPlay.

Självklart kan man även ta texterna från den svenska DVD-utgåvan, men eftersom texterna lagras grafiskt på DVD måste man OCR-läsa dem, och helst även korrekturläsa dem manuellt, vilket tar både tid och arbete.
Jo, precis - OCR av grafiska undertexter från DVD vill man ju helst slippa, då det kan ta ganska lång tid för att gå igenom och korrigera alla de tecken som OCR-automatiken tagit fel på. Så det kan nog vara värt 39 kr för att hyra filmen från TriArt Play för att slippa det arbetet och få en ren textbaserad textningsfil.

Med största sannolikhet lär det ju vara exakt samma undertexter på DVD som på TriArt Play; bara det att versionen på DVD redan är omkonverterad till grafisk form.

Nu kan man ju alltid hoppas att vissa filmer faktiskt har 5.1-ljud på TriArt Play, men det faktum att jag inte lyckats hitta någon sådan är ju onekligen inget gott tecken...

Anders M Olsson

De oskyldiga finns fr.o.m. idag på Amazon Prime Video där filmen ingår i abonnemanget. Kvalitén är väldigt bra och inte långt ifrån Blu-raykvalité: Full HD-upplösning, förhållandevis hög bitrate, 5.1-ljud i 640kbps och Dolby Digital+, undertexter på svenska, danska, norska och finska.

Man kan abonnera på Amazon Prime för 59 kronor i månaden, vilket jag tycker är ett väldigt bra pris. Märk väl att det inte bara är streamingtjänsten som ingår, utan även gratis och prioriterad frakt när man handlar på amazon.se.

Men jag upptäckte nyss att man även kan betala årsvis, och då kostar det 549 kronor för ett helt år, vilket bara blir 45:75 i månaden. Det kan knappast bli mer prisvärt än så! När jag såg det var det inte mycket att fundera på, utan jag bytte till årlig betalning.

moviefanNy långfilm om sockerexperimentet, den är nog mycket bra och intressant.  Baserad på verkliga händelser, vet tyvärr inget om premiär.  

Lillefot

Citat från: moviefan skrivet 22 augusti 2022 kl. 20:08:54


Ny långfilm om sockerexperimentet, den är nog mycket bra och intressant.  Baserad på verkliga händelser, vet tyvärr inget om premiär. 
Mycket intressant, mina lärare på Birgittaskolan tog upp den händelsen och det vi fick veta om den lämnade stora spår i minnet. Och trailern lockar verkligen.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

gstone

Citat från: moviefan skrivet 22 augusti 2022 kl. 20:08:54


Ny långfilm om sockerexperimentet, den är nog mycket bra och intressant.  Baserad på verkliga händelser, vet tyvärr inget om premiär. 
Det var vidrigt gjort.
Humans only have one ending. Ideas live forever.

moviefan

Kommer ni se nya Avatar filmen ?  

Anders M Olsson

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 september 2022 kl. 18:27:34Det finns en dansk utgåvan på Amazon som har svenskt tal men den är väldigt dyr. Bättre att leta på Tradera.
Svarar du inte i fel tråd nu? Det där gäller ju Anastasia som har en egen tråd här:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=20532

Jag misstänker att svaret hör till moviefans fråga här:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=139686
 

Steffan Rudvall

Citat från: Anders M Olsson skrivet 16 september 2022 kl. 09:13:15Svarar du inte i fel tråd nu? Det där gäller ju Anastasia som har en egen tråd här:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=20532

Jag misstänker att svaret hör till moviefans fråga här:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=139686
Du har rätt, jag förstår inte hur inlägget kunde hamna här.

moviefan

Ska ni se någon nyare film framöver ?