Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Framtiden för fysiska medier (DVD/Blu-Ray)

Startat av Henrik Karlsson, 19 januari 2020 kl. 18:39:52

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

TBT_STR_QR

#240
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  9 april 2024 kl. 11:08:07Streamingtjänster är här för att stanna; därom råder ingen tvekan. I många fall är det också ett ypperligt påfund, som fungerar stabilt och bra.
En nackdel med streamingtjänster är att de förutsätter att man har en internetkoppling och att internetuppkopplingen är stabil och i vissa fall att internetuppkopplingen har en IP-adress från ett särskilt land. Streaming av film har bra resultat idag, men streaming av 3D video spel har varierande resultat. En annan nackdel är att man inte kan sälja i andra hand. En annan nackdel är psykologisk, där folk generellt värderar något man kan hålla fysiskt högre än något digitalt.

En nackdel med att ladda ner digitala filmer är att man måste ha en stabil internetkoppling och tillräckligt med minne på hårddisken. Även här man kan man inte sälja i andra hand.

Ovanstående aspekter gäller inte för fysiska media (såvida inte bonus materialet behöver internetuppkoppling för att fungera).

Å andra sidan, är streamingtjänster smidigare att titta på filmer genom en knapptryck på fjärrkontrollen och är billigare samt enklarare att distribuera, förutsatt att infrastrukturen finns.

Dubbningshemsidan DISCORD:
https://discord.gg/TwgqftwGxC

gstone

kommer disney filmer( Insidan Ut 2, Mufasa, Vaiana 2) fortsätta ges ut på r fysiska medier (DVD/Blu-Ray) i Sverige ? :-\


[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 12 april 2024 kl. 12:31:36kommer disney filmer( Insidan Ut 2, Mufasa, Vaiana 2) fortsätta ges ut på r fysiska medier (DVD/Blu-Ray) i Sverige ? :-\
Det är väl ingen som kan svara på det just nu, men om inget oförutsett inträffar har jag svårt att tro att något skulle hinna förändras innan de tre filmer du nämner har premiär.

Trots allt är det väl "bara" i Oceanien (Australien och Nya Zeeland) där Disney än så länge slutat ge ut filmer fysiskt, och till dags dato inget europeiskt land. Det är gissningsvis försäljningsvolymen som avgör om Disney på sikt kommer sluta ge ut filmer fysiskt i fler länder eller inte - förmodligen använder de Oceanien som försökskaniner, för att se om deras intäkter påverkas till det bättre eller till det sämre av att inte sälja fysiskt...

gstone

Kommer If - Låtsaskompisar släppas på fysiska medier (DVD/Blu-Ray) i Sverige ?
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

Citat från: gstone skrivet 12 april 2024 kl. 14:44:39Kommer If - Låtsaskompisar släppas på fysiska medier (DVD/Blu-Ray) i Sverige ?
Inte nu iallafall, du behöver nog vänta tills biopremiären och några månader efter det.

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet 12 april 2024 kl. 14:44:39Kommer If - Låtsaskompisar släppas på fysiska medier (DVD/Blu-Ray) i Sverige ?
Hur ska vi kunna veta det...? Mig veterligen är det ingen på forumet som jobbar på vare sig SF Studios eller Paramount, som kan svara på din fråga.

Det bör vara SF Studios som ska distribuera den, om den nu kommer att släppas fysiskt, men deras releaseplan sträcker sig inte så långt framåt - så det är nog först nån månad efter biopremiären som det finns en rimlig chans att se om filmen kommer att släppas på DVD och/eller Blu-Ray eller inte.

Men SF Studios är ju i alla fall fortfarande hyfsat aktiva med att släppa filmer fysiskt, så har de något att säga till om och det inte beslutas helt från USA, så bör det finnas en hyfsad chans.