Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Gʀᴀᴛɪs Sᴛʀᴇᴀᴍɪɴɢ (utan VPN och lagligt!)

Startat av Goliat, 24 april 2022 kl. 20:16:24

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Goliat

Med VPN finns det så klart gratis streaming för tv och filmer/serier som exempelvis tubi.tv eller roku.com (sistnämnda med konto finns ett fåtal som funkar utan VPN, men kräver tålamod att gå igenom), men det finns ett par svenska, några du kanske känner till och några kanske nya för dig. De flesta kräver skapat gratis-konto och en del erbjuder ett gratis utbud men om man vill ha premium eller reklamfritt krävs en summa, var uppmärksam på detta.

Jag är inte klar med listan, kommer lägga upp vilka som kan ses på webben samt via telefon/platta framöver.
Snälla, använt inte "quote" då listan kommer uppdateras med tiden.

FILMER OCH SERIER



Discovery+ - Kräver konto, premium kostar

Litet utbud (i min smak) för gratis-kontot och det finnes en del som funnits i flera år tillgängliga för streaming. Finns även såpoperor och reality-serier för den som gillar det.



TV4-Play - Kräver konto

Relativt okey utbud, de flesta filmer som dyker upp på sidan är Hallmark's "Familjevänliga", men märkligt nog dyker en del svenska klassiker upp samt nyare som Hundraettåringen samt uppföljaren och Britt-Marie var här. Det finns även Mandelmanns gård och Ernst samt dokumentärer, för de unga finns även Bert.



SVTplay - Kräver inte konto

En av de som har bättre utbud, speciellt tecknat (Disneydags exempelvis), publicerar då och då nya filmer och serier och barnutbuder är betydligt bättre än vad andra streamingtjänster har.



Filmarkivet - Kräver inte konto

Innehåller reklamfilmer, dokumentärer, trailers, husmors filmer och amatörfilmer från förr, äldsta materialet är från 1800-talets slut. Innehåller även en del hbtq.



SVTbarn - Kräver inte konto

Bra utbud massor av tecknat, allt är mer eller mindre med svenskt tal. Bluey, Pettson & Findus samt Pelle Svanslös finns just nu.



UR Play - Kräver inte konto

En fakta, dokumentär-sida, har mycket läro-material men har mycket på svenska som Sakna Djuris, frågesport och fakta/information riktad åt yngre personer.



Plex - Kräver inte konto, sparar dock inte alltid vart du slutade se utan konto

Har extremt få titlar på svenska, undertext är mer eller mindre icke-existerande på svenska. Har dock en del äldre serier och filmer, finns en del nyare filmer men det är mer amatör/b-filmer som för mig inte är intressanta.



Dalavision - kräver inget konto

Filmning från högtidsfirande, livemusik/livespelningar, dokumentärer, intervjuer och berättelser.



YouTube Kids - Kräver konto

Bra sida med barnvänliga filmer och serier, dock extremt lite med svenskt tal och känns mer riktat åt de väldigt små barnen. Då det inte förekommer mycket tal på (iaf vad jag uppfattat det som) flesta videorna som rekommenderas. Kräver också lösenord förutom konto.



Cartoon Hangover (Youtube) - Kräver inte konto
Super Science Friends (Youtube) - Kräver inte konto

Youtube har en hel del serier och filmer publicerade, här är två exempel, men det kräver att man vet vad man ska söka på.



Cineasterna - Kräver bibliotekskort samt att ditt bibliotek är anknutet till dem

Har ett bra utbud, massor av filmer och serier, både udda och mer kända. Dock är det varierande vart du bor med vilket utbud som finns samt hur många filmer du kan få se, en del har 1-2 filmer i veckan, medan andra bibliotek tillåter 1-2 filmer i månaden. Finns inte cineasterna, kanske viddla finns som alternativ hos ditt bibliotek.



Viddla - Kräver bibliotekskort samt att ditt bibliotek är anknutet till dem

Bra utbud men begränsat beroende på var du bor och om ditt bibliotek är anknyter med viddla, finns inte viddla kanske cineasterna finns kopplat till ditt bibliotek.



CCO (Classic Cinema Online) - Kräver konto

Ett bra utbud på äldre filmer där upphovsrätten gått ut eller inte förnyats eller gjorts tillgängliga av andra anledningar, streamas (bland annat) via Internet Archive vilket kan sega ner, men även från andra sidor som Youtube, men utbudet är relativt bra för dig som älskar äldre filmer.



Rakuten - Kräver konto

Det finns en hel del intressanta saker under betalning, men under Gratis finns det dock väldigt lite.



Veely - Kräver inte konto

Relativt bra utbud, en del från BBC, mycket kriminalare och dokumentärer.



Pluto.tv - Kräver inte konto!

Har inte lika stort utbud som den amerikanska sidan, finns dock en del kanaler med bland annat Svampbob Fyrkant och Avatar den sista luftbändaren.



Arte.tv - Kräver inte konto

Innehåller en hel del streaming, tyvärr är det mesta på Franska, finns för övrigt en hel del unika dokumentärer och fakta-program, allt tillgängligt i norden har Engelsk undertext.



Himlen7 - Kräver inte konto

En kristen play-kanal riktad för vuxna och barn. Har bland annat bibelhistorier m.m. som är svenskdubbade.



3ABN+ - Kräver inte konto

En streamingtjänst med ett par kanaler, både för barn och vuxna, dokumentärer, hur man tränar hemma, samt matlagningsprogram, är dock kristen tv. I appen kan du även se matlagningsprogrammen i efterhand (mycket vegetariskt och veganskt).



Kids Club Jesus

En streamingstjänst riktad till barn, är dock också precis som 3abn+ riktad mot den kristna publiken.



Adventist Play

Svensk streamingstjänst, precis som 3abn är den kristen inriktad men är på svenska.

TV-KANALER



Filmon.tv - Kräver inte konto

Innehåller en hel del kanaler, tyvärr är det inte så många som är gratis och ingår i det nordiska utbudet.



SVTplay - Kräver inte konto

Har kanalerna SVT1, SVT2, SVT Barn, Kunskapskanalen samt SVT24.



Plex - Kräver inte konto, men underlättar eftersom den sparar kanalerna vad man sett m.m.

Harblandade kanaler, musik, olika filmgenrer, AFV m.f.



Anthym.tv

Har ett par kanaler tillgängliga i Norden, bland annat med Western-filmer och Komedi från 50-80-talet.



ChannelBox - Kräver inte konto

Utbudet i Sverige är lite stramt jämfört med andra länder, Majoriteten av kanalerna är musik, sport, underhållningsprogram, nyheter, resor m.f.



Värt att nämna, det finns också en sida som heter Streamly som samlar ihop gratisfilmer och serier från olika playkanaler i en större lista.

Goliat

Kommer uppdatera under juni med fler och rätta till förändringar som kommer ske.