Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#1
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 20:51:46Nu mår jag bättre igen. :D
Så skönt att höra.
#2
Citat från: Skokaka skrivet Igår kl. 20:51:04Jag tror dock det är meningen att syrsan ska vara baserad på Benjamin Syrsa.
Det tror jag med, och hans konversation med Jack Horner funkar.
#3
Citat från: Skokaka skrivet 27 februari 2023 kl. 21:27:03Clint Clobber är den dära djurplågaren från Gene Deitchs version av Tom och Jerry, som MOA har dock nämnt förut.

Och detta är därför jag avskyr Nermal mest i den här serien. Tror att han kallade Gustaf för "ful" i ett avsnitt, där Gustaf har tappat minnet och Nermal ljuger om att han var hemlös eller något. Det som är positivt i detta avsnitten, till skillnad från King Nermal, är att Nermal fick sitt straff i slutet.

Jo, i spelfilmerna är Jon mera positiv, också. Även Nermal var inte så störig i den första filmen. (Han är inte med i uppföljaren.)
Okej, nu har jag sett om alla seriens avsnitt de senaste veckorna och får säga att det är seriens absolut sämsta avsnitt.
#4
Off-topic / SV: Blogg
Igår kl. 17:59:09
Jag har tagit mig en funderare och kommit på en idé som förhoppningsvis inte gör att DMCA hotar mig utan lämnar mig och min blogg ifred;

Om jag länkar/hänvisar till sidorna och/eller något liknande så kan väl de inte attackera mig eller min blogg?
#5
Mästerkatten 2;

Den filmen är både välgjord och sevärd även om jag inte är lika förtjust i den som många andra är, jag ogillar den inte men tycker inte den riktigt håller upp till DreamWorks-standarden, jag tycker animationen för det mesta är bra även om det förekommer lite störande på vissa ställen, det som drar ner den är de här aspekterna;

- att folk faktiskt är ute efter Mästerkatten istället för att se upp till honom samt att både han och Kitty Mjuktass faktiskt STJÄL istället för att hjälpa de behövande

- att Mästerkatten förlorat alla sina liv utom ett

- att Guldlock faktiskt är ute efter att döda katten

- dynamiken mellan Guldlock och björnarna är lite väl absurd

- björnarnas design är lite väl överdrivna

- Jack Hornets design är lite väl överdriven

- de två kvinnorna som Jack Horner pratar med, den ena av dem förvandlas till guld medans den andra överlever, så jag hade sett till att antingen båda blivit guld eller att båda överlevt

- syrsan känns mest bara irriterande och i vägen i det här fallet och känns som en dålig rip-off av Disneys Benjamin Syrsa (om än inte alls i närheten av lika mycket som Benjamin i Disneys nyinspelning från 2022), och inte gör det saken bättre att Guldlock och björnarna sedan försöker attackera honom i slutet

- att både Mästerkatten och Guldlock önskningar i slutändan blir poänglösa

(kommer kanske på mer senare...)
#6
Citat från: gstone skrivet  7 december 2023 kl. 23:19:23Fick några tv serier i Norge och eller Finland omdubbningar i samband med Disney Plus ?

Jag är nyfiken  ;)
Jag undrar samma sak med dessa samt Danmark.
#7
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 december 2023 kl. 13:00:50Ja, att Önskan kommer vara ena Surprise Gift kan vi nog vara 99% säkra på. Det enda som skulle kunna sabotera de planerna är väl om filmen strax innan jul inte hunnit dubbas till något språk i världen som sänder något julprogram, i och med att det ju numera alltid är exakt samma Surprise Gift-segment över hela världen.

Den stora frågan är däremot vilken den andra kommer bli...?
Jag skulle nog gissa att Det Var En Gång En Filmstudio lär vara en sannolik kandidat...
#8
Citat från: moviefan skrivet  7 december 2023 kl. 11:03:05Antar att de kommer att visa klipp från Önskan i år.
Det är min gissning också.
#9
Off-topic / SV: Sorgligatråden
7 december 2023 kl. 08:45:53
Jag känner mig inte så bra idag så jag måste stanna hemma resten av veckan för att vara på den säkra sidan.

Jag måste alltså vänta tills nästa helg innan jag kan se Önskan...
#10
Dubbningar och röster / SV: Önskan (Wish, 2023)
7 december 2023 kl. 08:44:37
Jag har tråkiga nyheter;

Jag känner mig lite dålig i kroppen så jag stannar hemma resten av veckan för att vara på den säkra sidan, jag kommer alltså inte att kunna se filmen denna helg utan måste vänta till nästa helg istället.  :(
#11
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  6 december 2023 kl. 21:24:09Sant, jag kan vänta med att dumpa högvis med rullar på Daniel, med undertecknad klistrad på dem;)
Dessutom är det också julsäsong just nu, då brukar man ha mycket att tänka på.
#12
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  6 december 2023 kl. 21:11:51Har äntligen fått lite ordning i mina pärmar och tittat över vad jag har bidragit med... det var mer än jag trodde. :o
Tänker inte skicka högar med såna ändringar till dig Daniel, jag kan men känns väl gnetigt att bomba dig med sånt.

Jag har även hittat många creditslistor, en del som jag har postat här på forumet men som inte nått slutgiltig publicering.

Sen vet jag inte vad du känner för de helt och delvis dubbade filmer riktade till en vuxnare publik, som jag har grävt fram information om?
Ingen brådska, du kan vänta till en bit efter nyår.  :)
#14
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
6 december 2023 kl. 14:28:13
Citat från: MoonFace skrivet  6 december 2023 kl. 14:01:05Jo självklart!

men här pratar vi om att "hata" en människa för att den gör en röst till en karaktär :o
Jo, hata är ett starkt ord.

Och så behöver man inte ogilla en person bara för att hen gjort en dålig sak eller fått en roll där hen inte passar.
Som jag förklarade i detta inlägg;

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=12233.msg174631#msg174631
#15
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
6 december 2023 kl. 09:40:28
Det ena behöver inte utesluta det andra, bara för att någon är bra i en viss roll behöver inte det automatiskt betyda att inte andra personer också är det, allting beror på vilka roller de får, sen är det ju som alltid subjektivt men man har åtminstone orsaker till varför man tycker att personer passar i vissa roller och inte passar i vissa roller.

Ett konkret exempel: jag ÄLSKAR Hans Lindgren, men tycker inte att han var särskilt bra som Kalle Anka, det beror på att han pratade lätt förställt med sin vanliga röst, och Kalle Anka kräver ett alldeles speciellt röstläge.