Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann 10 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilka är de tre första bokstäverna i alfabetet?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av MoonFace
 - 17 juli 2023 kl. 10:20:30
Citat från: Lilla My skrivet 16 juli 2023 kl. 23:45:43Är jätteledsen att jag inte laddade ned dem från Youtube när de fanns uppladdade... Skulle också vilja få tag på dem igen nämligen.
Daniel verkar förmodligen kaaaanske ha något! :)
Skrivet av MoonFace
 - 17 juli 2023 kl. 10:20:14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 juli 2023 kl. 00:56:34Absolut, så länge mina gamla VHS-band inte blivit totalförstörda under årens lopp eller att kvaliteten är så dålig att det inte går att se, så kommer jag att ladda upp båda filmerna på Archive.org framöver. :)

Däremot vågar jag mig inte på att ladda upp något synkat till bättre bildkällor, då jag känner mig lite utsatt av juridiska skäl (då det mig veterligen bara finns en enda Daniel Hofverberg i Sverige), så det överlämnar jag åt andra.

Som tidigare nämnts verkar allting tyda på att SVT bara sände (och dubbade) den första och tredje filmen; så Puff the Magic Dragon in the Land of the Living Lies finns det förmodligen ingen TV-sändning av och således bara VHS-dubben med. Eller åtminstone har jag sökt i Svensk Mediedatabas efter alla tänkbara och logiska titlar, och hittar inget som verkar överensstämma med den filmen.
Fantastiskt Daniel!
stort tack ännu en gång :)

Fullt förståndligt! säg till om du behöver hjälp med något!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 17 juli 2023 kl. 00:56:34
Citat från: MOA skrivet 16 juli 2023 kl. 23:31:15Potentiell film på Archive.org?
Absolut, så länge mina gamla VHS-band inte blivit totalförstörda under årens lopp eller att kvaliteten är så dålig att det inte går att se, så kommer jag att ladda upp båda filmerna på Archive.org framöver. :)

Däremot vågar jag mig inte på att ladda upp något synkat till bättre bildkällor, då jag känner mig lite utsatt av juridiska skäl (då det mig veterligen bara finns en enda Daniel Hofverberg i Sverige), så det överlämnar jag åt andra.

Som tidigare nämnts verkar allting tyda på att SVT bara sände (och dubbade) den första och tredje filmen; så Puff the Magic Dragon in the Land of the Living Lies finns det förmodligen ingen TV-sändning av och således bara VHS-dubben med. Eller åtminstone har jag sökt i Svensk Mediedatabas efter alla tänkbara och logiska titlar, och hittar inget som verkar överensstämma med den filmen.
Skrivet av Lilla My
 - 16 juli 2023 kl. 23:45:43
Citat från: MoonFace skrivet 16 juli 2023 kl. 21:09:27Någon som möjligtvis sitter på denna SVT Dubb med Harrysson? :-\
Är jätteledsen att jag inte laddade ned dem från Youtube när de fanns uppladdade... Skulle också vilja få tag på dem igen nämligen.
Skrivet av MOA
 - 16 juli 2023 kl. 23:31:15
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 juli 2023 kl. 21:13:48Jag har SVT-dubben av både Puff den förtrollande draken och Puff och Peter i Fantaversum inspelade från SVT, men jag är lite osäker om jag har digitaliserat dem eller inte. Ska kolla när jag kommit igång med min nya stationära dator. :)
Potentiell film på Archive.org?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 16 juli 2023 kl. 21:13:48
Citat från: MoonFace skrivet 16 juli 2023 kl. 21:09:27Någon som möjligtvis sitter på denna SVT Dubb med Harrysson? :-\
Jag har SVT-dubben av både Puff den förtrollande draken och Puff och Peter i Fantaversum inspelade från SVT, men jag är lite osäker om jag har digitaliserat dem eller inte. Ska kolla när jag kommit igång med min nya stationära dator. :)
Skrivet av MoonFace
 - 16 juli 2023 kl. 21:09:27
Någon som möjligtvis sitter på denna SVT Dubb med Harrysson? :-\
Skrivet av gstone
 - 30 juli 2020 kl. 18:17:06
Citat från: Lilla My skrivet 13 januari 2015 kl. 21:03:31


Alla tre filmerna finns dock dubbade:
https://www.youtube.com/watch?v=JadwAmgdOjs
https://www.youtube.com/watch?v=eGqGzqkCMY8
https://www.youtube.com/watch?v=6aTFgnnBY5w



Ja, det var synd. Tycker de är söta filmer, och den första dubben var riktigt fint gjord. Landet av Levande Lögner kan ju t.o.m. klassas som lika bra som den engelska dubben.


Vilka är rösterna i dessa dubbar ?
Skrivet av gstone
 - 30 juli 2020 kl. 18:09:30
Citat från: Lilla My link=topic=2299.msg37511#msg37511
b]Puff Den Magiska Draken [/b]- https://youtu.be/JadwAmgdOjs
Puff I Landet Av Levande Lögner - https://youtu.be/eGqGzqkCMY8
Puff Och Herr Ingenting - https://youtu.be/6aTFgnnBY5w (lektordubbade sånger i den här av någon anledning förresten)


Vilken dubbning är detta ?
Skrivet av gstone
 - 30 juli 2020 kl. 18:03:00
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 13 januari 2015 kl. 22:05:38
Alla tre YouTube-klippen kommer från VHS-omdubben, och som jag skrev dubbades ju alla tre filmerna för VHS-utgåvan från Barnens Videobibliotek. Det är bara för SVTs originaldubb som det verkar som att den andra filmen inte dubbades, även om jag inte kunnat fastställa detta till 100%.

I den första dubbningen från SVT av den första och tredje filmen gäller i alla fall följande dubbcredits, som stod utsatt i anslutning till eftertexterna:

Puff den förtrollande draken (Puff the Magic Dragon):

Röster:
Per Eggers
Jonpaul Asplund
Steve Kratz
Agneta Skoglund

Svensk bearbetning: Agneta Skoglund
Ljudmix: Micke Berling

Det framgår tyvärr inte vem som spelar respektive rollfigur, men det råder ingen tvekan om att Puff spelas av Per Eggers - hans röst kan man omöjligen ta fel på.


Puff och Peter i Fantaversum (Puff and the Incredible Mr. Nobody):

Röster:
Peter - Oscar Hagelbäck
Puff - Peter Harryson
Ingen - Jan Nygren

Övriga röster:
Karin Bryngelsson
Niklas Cederborg
Per-Olof Eriksson
Jonas Fornelius
Emilia Nyblom
Helena Reuterblad

Svensk bearbetning:
Annika Cederborg
Lars Heleander
Ragna Nyblom
Annika Sundgren
Jan-Erik Zotterman


Märkligt nog spelas alltså Puff av olika skådespelare i originaldubben av den första respektive tredje filmen, och det är inte en enda skådis som är gemensam mellan de båda filmerna. Uppenbarligen har SVT helt bytt dubbningsteam, i och med att det gick några år mellan dubbningen av de filmerna. Det andra teamet kände kanske inte ens till den första filmen...?

Det kan nämnas att pojken som heter Peter i originaldubben har bytt namn till Jerry i omdubben. Ingetdera överensstämmer med den engelskspråkiga originalversionen, där samma rollfigur heter Terry.

Vem spelar läkarna ?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 november 2018 kl. 02:13:35
Det finns en VHS-dubb av alla tre filmerna, som gavs ut på en gemensam VHS-film av Barnens Videobibliotek/Vestron Video 1988 - huruvida det är nyare eller äldre är lite svårt att svara på...

Bland TV-dubbningar finns bara dubbningar av den första och tredje filmen; eller åtminstone hittar jag inget som tyder på att Puff the Magic Dragon in the Land of the Living Lies har sänts i svensk TV i vare sig dubbad eller odubbad form.

Som vi precis konstaterat är det lite oklart när Puff den förtrollande draken sändes dubbad för första gången på SVT, 1992 eller 1979, så det får jag återkomma om när jag granskat studiekopiorna från Kungliga Biblioteket; förhoppningsvis kan jag ge besked om det åtminstone före jul. Men Puff och Peter i Fantaversum (Puff and the Incredible Mr. Nobody) sändes i alla fall första gången i SVT i november 1983 i dubbad form, och bör således troligen ha dubbats samma år.
Skrivet av Lilla My
 - 27 november 2018 kl. 01:57:35
Lätt förvirrad fortfarande (är väldigt trött för tillfället så skyller på det) men då är det alltså en nyare dubbning där alla tre är dubbade:

Puff Den Magiska Draken - https://youtu.be/JadwAmgdOjs
Puff I Landet Av Levande Lögner - https://youtu.be/eGqGzqkCMY8
Puff Och Herr Ingenting - https://youtu.be/6aTFgnnBY5w (lektordubbade sånger i den här av någon anledning förresten)

Men sedan finns det en äldre dubbning där åtminstone en av filmerna dubbades. Har jag förstått hur det står till nu (sådär tre år senare) ?  ;D

Förresten fyllde den första filmen (i originalspråk då) 40 år i år. Hurra hurra! :D
Skrivet av Erik Friman
 - 11 november 2018 kl. 13:26:41
Jag hade mina misstankar att själva dubbningen och credits av Puff den förtrollade draken bör vara gjord från 1992 men inte 1979. Om det finns en annan dubbning eller bara textat originalversion eller lektordubbad, så kanske är den tredje filmen Puff och Peter i Fantaversum den enda som har varit dubbad.
Skrivet av Erika
 - 11 november 2018 kl. 10:43:42
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 november 2018 kl. 10:38:30
Intressant... Jag har alltid trott att Puff den förtrollade draken var dubbad redan 1979, men säker är jag i och för sig inte...

Jag kan ta och beställa studiekopia från Kungliga Biblioteket från 1979-03-08, så får vi hundraprocentig klarhet. :) I Svensk Mediedatabas nämns visserligen inget om just Puff the Magic Dragon, men att döma av klockslaget i Expressens artikel verkar det som att det ingick som del av Barnjournalen.

Ta och beställ för säkerhets skull även en studiekopia från 1979-03-09, för jag hittade nämligen en "artikel" (snarare en liten bit ur tv-tablån) från det datumet med.

https://tidningar.kb.se/4112703/1979-03-09/edition/11242/part/1/page/39/?q=%22Puff%20den%20f%C3%B6rtrollade%20draken%22&sort=asc
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 11 november 2018 kl. 10:38:30
Intressant... Jag har alltid trott att Puff den förtrollade draken var dubbad redan 1979, men säker är jag i och för sig inte...

Jag kan ta och beställa studiekopia från Kungliga Biblioteket från 1979-03-08, så får vi hundraprocentig klarhet. :) I Svensk Mediedatabas nämns visserligen inget om just Puff the Magic Dragon, men att döma av klockslaget i Expressens artikel verkar det som att det ingick som del av Barnjournalen.