Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Sveriges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av MOA
 -  7 november 2023 kl. 16:52:03
Dot & Jultomten e den näst sämsta Dot filmen, live action gör ingen sense & den hade kunnat vart animerad helt & hållet. Riktigt random att en man vid namn Danny visar sig vara Jultomten och klippningen i slutet e bara så könstigt. Live Action Dot e inte heller lik animerade Dot. Hur hamna Joey egentligen i USA?Så långsökt från Australien,demornerna i vulkanen e också riktigt läskiga. Ännu sämre e att Kängurun inte återvänder i slutet för att träffa sin unge. Dots brorsa Ben kunde också bli bortklippt. Animationen e inte så bra.
Gillar att den visar klipp från första filmen Dots sånger och Musens sång om New York e bra & gillar också att Walter B Mus e en parodi av Walt Disney. 
Jag gillade inte dubbningarna av uppföljarna så mycket, särskilt Dot men jag föredrar alltid vanlig dubbning framför lektordubbning. Kenneth Milldoff e väldigt bra som speaker så jag kan inte hata honom för detta.
Så Dot & Jultomten eller Dot Reser Jorden Runt e inte lika dålig som Dot & Koala men inte lika bra som dom andra 3
Skrivet av MOA
 -  6 november 2023 kl. 21:36:11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 januari 2023 kl. 18:25:13Nu har jag hittat åt och tittat på Dot och jultomten (Around the World with Dot), som alltså också ska ha släppts under titeln Dot reser jorden runt. Märkligt nog var den lektordubbad, med en enda skådespelare som gjorde alla röster... :(

Väldigt märkligt, då ju de övriga filmerna i serien har riktiga dubbningar med flertalet skådespelare. Jag har dock inte tillgång till den första utgåvan under titeln Dot reser jorden runt, så jag är inte säker på om den har samma dubbning eller inte - men sannolikheten är nog tyvärr stor.

Jag har försökt att digitalisera den här VHS-filmen, men lyckas tyvärr inte - av någon anledning blir den uppdelad i 10 olika titlar/inspelningar med lite material som saknas mellan varje, så det blir fullständigt oanvändbart... :( Oklart varför, då det händer med enstaka andra VHS-filmer medan merparten fungerar.
De e Kenneth Milldoff som e speakerrösten,andra gången han medverkar i lektordubbning
Skrivet av MOA
 -  6 november 2023 kl. 14:17:45
Citat från: MOA skrivet  4 november 2023 kl. 21:34:34Nu har jag sett Dot & Valen & den e bättre än Dot & Myggan Keeto & Dot & Koala men inte lika bra som första filmen. Handlingen är jakten på Moby Dick för att valen Tonga har spolats upp på land & e på väg & dö. Delfinen Nelson e hjälpsam & sköldpaddan som pratar göteborgska e nog bästa karaktären. Moby Dick e också episk & jag vill tro att Gunnar Ernblad spelar honom. Dot e nog också en av få människor som varit på Antarktis helt barfota. Detta e också Dot filmen med flest människor då man tidigare bara sett Dot & hennes familj. Alla barn i staden startar en kampanj för att rädda Tonga & efter många försök återvänder hon äntligen till havet med hjälp av helikopter. De enda jag inte gillar e när Dot faller & blir jagad & antagonisterna. Dom känns inte ens som antagonister & kunde nog bli bortklippt från filmen.
Likt alla Dot filmer utom första kan jag inte känna igen en enda röst förutom vem som än låter som Mikael Roupé. Var han ens aktiv på 80-Talet? Fröken Svensson låter också som Louise Raeder på ett sätt men även en annan bekant röst som jag inte vet namnet på. Hela filmen känns som en dokumentär & Låten Mother Sea känns som en riktigt stor 80-Tals hit. Dessa 4 Dot filmer verkar va dom enda som dubbades men jag kommer nog se den andra halvan i framtiden. Dot e nog också en av mina favoriter i film & 1 av mina kvinnliga hjältar
Jag ljög för er,nämnde inte Dot & Jultomten för att jag aldrig sett den. Såg nyss att den blivit uppladdad av Nostalgi plagieraren,vars han nu fått tag på den ifrån
Skrivet av MOA
 -  4 november 2023 kl. 21:34:34
Nu har jag sett Dot & Valen & den e bättre än Dot & Myggan Keeto & Dot & Koala men inte lika bra som första filmen. Handlingen är jakten på Moby Dick för att valen Tonga har spolats upp på land & e på väg & dö. Delfinen Nelson e hjälpsam & sköldpaddan som pratar göteborgska e nog bästa karaktären. Moby Dick e också episk & jag vill tro att Gunnar Ernblad spelar honom. Dot e nog också en av få människor som varit på Antarktis helt barfota. Detta e också Dot filmen med flest människor då man tidigare bara sett Dot & hennes familj. Alla barn i staden startar en kampanj för att rädda Tonga & efter många försök återvänder hon äntligen till havet med hjälp av helikopter. De enda jag inte gillar e när Dot faller & blir jagad & antagonisterna. Dom känns inte ens som antagonister & kunde nog bli bortklippt från filmen.
Likt alla Dot filmer utom första kan jag inte känna igen en enda röst förutom vem som än låter som Mikael Roupé. Var han ens aktiv på 80-Talet? Fröken Svensson låter också som Louise Raeder på ett sätt men även en annan bekant röst som jag inte vet namnet på. Hela filmen känns som en dokumentär & Låten Mother Sea känns som en riktigt stor 80-Tals hit. Dessa 4 Dot filmer verkar va dom enda som dubbades men jag kommer nog se den andra halvan i framtiden. Dot e nog också en av mina favoriter i film & 1 av mina kvinnliga hjältar
Skrivet av MOA
 - 27 oktober 2023 kl. 20:05:44
Citat från: Skokaka skrivet 27 oktober 2023 kl. 19:32:38Verkligen. :o
Ingen aning om hur han låter men har hört att han har en väldigt mörk röst, han har även översatt filmen
Skrivet av Skokaka
 - 27 oktober 2023 kl. 19:32:38
Citat från: MOA skrivet 27 oktober 2023 kl. 18:46:22De e säkert Sten Carlberg, könstigt nog har Erling Ärla en manlig sångröst & kvinnlig pratröst i originalet, helkönstigt
Verkligen. :o
Skrivet av MOA
 - 27 oktober 2023 kl. 18:46:22
Citat från: Skokaka skrivet 27 oktober 2023 kl. 18:34:54Förresten. Ugglan (vad han nu hette) tyckte jag lät som Gunnar Ernblad, men Gunnar var ju som sagt inte med i listan. Tycker att Gunnar skulle vara bra i rollen, dock.

Vi vet väl nog i hela fall att Bert-Åke Varg är näbbdjuret, och jag antar att han också var kokaburran...

Dock så kan jag i hela fall identifiera att Monica Forsberg är en av ankorna (eller vad dom är för fåglar) och Hans Lindgren är en wombat när djuren har ett möte.
De e säkert Sten Carlberg, könstigt nog har Erling Ärla en manlig sångröst & kvinnlig pratröst i originalet, helkönstigt
Skrivet av Skokaka
 - 27 oktober 2023 kl. 18:34:54
Citat från: MOA skrivet 27 oktober 2023 kl. 10:25:44Jag gillar att filmen har en sorglig överton & inte bara ett färgstarkt musikaliskt äventyr. Dot e inget mer än ett borttappat barn. Marrit Ohlsson har aldrig dubbat nåt annat än detta men nu när du säger de så skulle Irene Lindh passat bra som Kängurun. Dot & Kängurun e bättre än uppföljarna, Dot & Myggan Keeto e riktigt bra & Dot & Koala e inte alls bra
Förresten. Ugglan (vad han nu hette) tyckte jag lät som Gunnar Ernblad, men Gunnar var ju som sagt inte med i listan. Tycker att Gunnar skulle vara bra i rollen, dock. 

Vi vet väl nog i hela fall att Bert-Åke Varg är näbbdjuret, och jag antar att han också var kokaburran...

Dock så kan jag i hela fall identifiera att Monica Forsberg är en av ankorna (eller vad dom är för fåglar) och Hans Lindgren är en wombat när djuren har ett möte.
Skrivet av gstone
 - 27 oktober 2023 kl. 17:35:33
Citat från: MOA skrivet 27 oktober 2023 kl. 13:51:29Hon dog bara 4 år efter filmens svenska premiär
Hon kankse var gamal.
Skrivet av MOA
 - 27 oktober 2023 kl. 13:51:29
Citat från: gstone skrivet 27 oktober 2023 kl. 12:45:30Detta bör har varit hennes ända dubbroll.
Hon dog bara 4 år efter filmens svenska premiär
Skrivet av gstone
 - 27 oktober 2023 kl. 12:45:30
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 27 oktober 2023 kl. 02:42:45Marrit Ohlsson var en känd svensk skådespelare, ursprungligen från Umeå, som medverkade i ett antal teaterpjäser och flera dussin svenska filmer under framförallt 1950-, 1960- och 1970-talet; och en bit in på 1980-talet - däribland Fanny och Alexander, för att nämna en av de filmer som fortfarande är väldigt välkänd (då en del av filmerna hon medverkade i nog är tämligen okända för yngre generationer). Hon gick tyvärr bort redan 1986.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Marrit_Ohlsson
Detta bör har varit hennes ända dubbroll.
Skrivet av MOA
 - 27 oktober 2023 kl. 10:25:44
Citat från: Skokaka skrivet 27 oktober 2023 kl. 02:24:58Handlingen i denna gick att hänga med, och det är intressant att se djur från Australien i media. Tycker väl att den var bra, även om den också var lite sorglig och läskig...

Själv så trodde jag först att det var Irene Lindh som var Kängurun, men det är ju i själva verket Marrit Ohlsson, vem hon nu är... Tyckte att jag även hörde Gunnar Ernblad, men han står ju inte med på listan, så...

Nåja, som tur är så har den fler än en film, så det sorliga slutet är inte permanent.
Jag gillar att filmen har en sorglig överton & inte bara ett färgstarkt musikaliskt äventyr. Dot e inget mer än ett borttappat barn. Marrit Ohlsson har aldrig dubbat nåt annat än detta men nu när du säger de så skulle Irene Lindh passat bra som Kängurun. Dot & Kängurun e bättre än uppföljarna, Dot & Myggan Keeto e riktigt bra & Dot & Koala e inte alls bra
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 oktober 2023 kl. 02:42:45
Citat från: Skokaka skrivet 27 oktober 2023 kl. 02:24:58Själv så trodde jag först att det var Irene Lindh som var Kängurun, men det är ju i själva verket Marrit Ohlsson, vem hon nu är...
Marrit Ohlsson var en känd svensk skådespelare, ursprungligen från Umeå, som medverkade i ett antal teaterpjäser och flera dussin svenska filmer under framförallt 1950-, 1960- och 1970-talet; och en bit in på 1980-talet - däribland Fanny och Alexander, för att nämna en av de filmer som fortfarande är väldigt välkänd (då en del av filmerna hon medverkade i nog är tämligen okända för yngre generationer). Hon gick tyvärr bort redan 1986.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Marrit_Ohlsson
Skrivet av Skokaka
 - 27 oktober 2023 kl. 02:24:58
Handlingen i denna gick att hänga med, och det är intressant att se djur från Australien i media. Tycker väl att den var bra, även om den också var lite sorglig och läskig...

Själv så trodde jag först att det var Irene Lindh som var Kängurun, men det är ju i själva verket Marrit Ohlsson, vem hon nu är... Tyckte att jag även hörde Gunnar Ernblad, men han står ju inte med på listan, så...

Nåja, som tur är så har den fler än en film, så det sorliga slutet är inte permanent.

Skrivet av MOA
 -  2 maj 2023 kl. 21:13:24
Hörde just de könstigaste,början av låten Big Mama e odubbad,den blir bara dubbad när myrdrottningen sjunger.
Könstigaste av allt e att reprisen av I Påsen På En Snäll Känguru e helt instrumental på svenska.Varför!?Låg låtarna i M&E spåret eller?
E också säker på att Dot & Myrdrottningen spelas av samma VA(Vem hon nu e)