Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Soscla

Sidor: [1] 2 3 ... 38
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 16 januari 2022 kl. 12:28:03 »
;D Sosse.

?? ??? ?? Plankare finns i alla färger och former. Sjukt skum kommentar.

2
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 5 januari 2022 kl. 09:22:42 »
Hur kommer det se ut i somras? Länder på andra sidan världen där det är sommar har stora nummer när det gäller spridningen av covid.

Man kan inte sia om framtiden

3
Filmer och TV-serier / SV: Willem Dafoe
« skrivet: 5 januari 2022 kl. 09:21:21 »
Han är fantastisk och intensiv och höjer varje projekt han är med i!
Förutom Spiderman: No way home såg jag honom senast i The Lighthouse och det var en extreemtt underlig upplevelse!

4
Filmer och TV-serier / SV: Sången om Södern
« skrivet: 31 december 2021 kl. 16:27:05 »
Men är det ens nån som vill ha den? Det är en 76 år gammal, halvt bortglömd film. Om den nånsin dras upp så pratas det om rasism i samma veva och oavsett hur pass rasistisk den faktiskt är har den ett dåligt rykte, så det känns otaktiskt av Disney att släppa den/göra en stor grej om att de släpper den i nyutgåva eller på streaming.

5
Off-topic / SV: Onödig användning av engelska ord i det svenska språket
« skrivet: 28 december 2021 kl. 16:15:13 »
Som litteraturarbetare ogillar jag starkt användandet av engelska uttryck i svenska, som ju inte är ett mindre innehållsrikt språk än det engelska. Det finns helt enkelt ingen som helst anledning att använda ett engelsk ord där det existerar ett svenskt med samma betydelse. Ibland stöter jag till och med på (svenska) människor som, helt utan synbar anledning, utbyter ett par meningar på engelska mitt i en konversation. När mina bekanta gör det brukar jag svara med att själv byta till isländska, som ju faktiskt är ett närmare besläktat språk och därför mer logiskt att använda i Sverige (fortfarande inte lämpligt, men åtminstone mer lämpligt än engelska). Það er engin ástæða til að tala ensku í Svíþjóð, ekki satt?
Ännu mer irriterande finner jag det när man tillåter Internetuttryck som inte är riktiga ord ens på engelska infiltrera det egna språket, inte bara i skriven text på Internet utan också i talform. Om Sverige någonsin skulle göra några inskränkningar på yttrandefriheten så hoppas jag att det första förbudet rör användandet av ord som "lol", "cringe" eller "based"... jag känner mig faktiskt lite illamående av att precis ha skrivit de där exemplen.

Jag skyller såklart på amerikaniseringen av västerländsk kultur och media, som ju pågått i många årtionden nu, samt att allt fler yngre människor börjar ge sig ut på Internet och använda engelska innan de ens lärt sig ordentlig svenska. Vem vet, om hundra år kanske "svengelska" är standard, medan vår nuvarande korrekta svenska anses vara en gammalmodig dialekt? Hemska tanke... :o

Det är väl förstås sant att folk ska få uttrycka sig hur de vill, vare sig de vill använda svenska, engelska eller varför inte kinesiska uttryck. Men själv vill jag hålla mitt språkbruk rent från sådana influenser, och jag tänker inte låta min avkomma få tillgång till Internet förrän de behärskar det egna språket till fullo. Eller åtminstone är kapabla att välja ett språk åt gången att hålla sig till, istället för att hoppa mellan flera på ett sätt som inte bara är onödigt och irriterande, utan också gör det svårare att hänga med i vad de försöker säga. Jag menar, how fun would it be, ef ég skipti um tungumál, entre cada frase? Amari tanoshikunai, ikke sant?

Jag ska erkänna redan nu att jag slänger ut ett "lol" ibland i vardagligt tal! Jag skulle kunna säga att jag skäms för det, men tyvärr icke, det har bara fastnat.
Det där du säger att "om hundra år kanske svengelska är standard" har jag också tänkt på och det är nåt som skrämmer mig. Jag ser på mina svenska internetvänner (som inte har läst tre år grammatik på universitetet och nördat ner sig lika mycket som jag) att de ibland använder nästan som ett hybridspråk med engelsk grammatik fast svenska ord. Jättemärkligt! De hamnar ju i ett gränsland, med en fot i vardera språket, men det låter inte vettigt på nåt av dem. Mer grammatik i skolan, säger jag! XD
Jag minns ett superskräckexempel från en Youtubekommentar eller liknande som var ungefär "Du förklarade det där ner i ett T". Hen menade alltså engelska "down to a tee", alltså "på pricken". Gaaaagghh får rysningar fortfarande fast det var flera år sen!

6
Filmer och TV-serier / SV: Luna Lovegood är bäst
« skrivet: 10 november 2021 kl. 10:35:00 »
Luna är sämst  >:( >:( >:(

Peeves borde dom valt att klippa med istället.  :D

Men Peeves gör ju inget för plotten? Han bara flyger runt och är i vägen. Bra att han togs bort!

7
Off-topic / SV: Best game of the year 2009
« skrivet: 27 oktober 2021 kl. 20:27:05 »
Hur såg dessa flashiga spelen ut då?

Kära Elios, det här var 12 år sen, hur ska vi komma ihåg det??  ;D

8
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 1 oktober 2021 kl. 22:37:35 »
Hålla avstånd, inte trängas och knuffas om man är på en allmän plats och att följa rekommendationer har folk väldigt svårt för har jag märkt. Speciellt i storstäderna...........  :-\

Arbetar inom vården så är på i stort sett hundra olika vårdverksamheter varje månad om inte mer.

Jag kan lova att alla dessa blogg tjejer och människor på alla dessa caféer runtomkring som sitter nästintill på varandra är socialister, miljöpartister och vaccin älskare. Endå så sitter dom just exakt "PÅ VARANDRA" på uteserveringar och står och trängs i kollektivtrafiken, & på lunch eller i kön på Hemköp.

Ja, folk är så himla klängiga och äckliga, håll er borta! Så fort folk ställer sig för nära mig i affären (trots att jag har munskydd) blänger jag så hårt jag kan, för man kan ju inte säga till på skarpen neeeej nej  ::)

Jag vill veta hur du som jobbar i vården resonerar i att inte vaccinera dig? Oj, kanske lät påhoppigt, men menar bara som en fråga, för trodde vårdpersonal annars skulle vara väldigt ivriga med sprutorna.  ;D

Och jag tror nog att folk som sitter och praktiskt taget slickar på varandra kommer från alla olika politiska inriktningar, vad nu det har med saken att göra.
(säger jag mest som vänsterlutande som typ aldrig vill ta i en människa igen haha!)

9
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
« skrivet: 19 september 2021 kl. 15:57:45 »
Hur var han i sin egna film?

Den har jag inte sett, men förhoppningsvis är han bättre där

10
Off-topic / SV: Irriterande Karaktärer
« skrivet: 19 september 2021 kl. 12:05:01 »
Olof i Frost-filmerna! Nej okej i ettan var han helt okej och charmig. Lite skrikig och jag förstår om andra irriterade sig på honom, men för mig var han precis lagom, riktigt bra. Sen kom tvåan och han var helt värdelös, dum i huvudet och i vägen. Ta bort 70% av Olofs screentime och ge det till Elsa, Anna och framförallt Kristoffer, den stackaren!

11
Dubbningar och röster / SV: Bamse och vulkanön
« skrivet: 6 september 2021 kl. 13:58:45 »
Det är säkert mest en vanesak. Lassgårds brummande kan nog kan passa på Bamse, men jag är så ledsen för Steve Kratz skull som verkligen gillade sin roll som Skalman och tog fram sin inre Olof Thunberg på ett så underbart sätt.  :( :(

12
Off-topic / SV: Hur Fann Du Mig?
« skrivet: 8 augusti 2021 kl. 16:22:33 »
Förresten Soscla,hur tror du jag ska komma ihåg allt då jag bara var runt 4 år?

Lol, visste ju inte att du var bara fyra när du såg det. Men mannens utseende och om det var tecknat osv finns ju möjlighet att ha vaga minnen av, tänker jag.

13
Off-topic / SV: Hur Fann Du Mig?
« skrivet: 7 augusti 2021 kl. 12:20:33 »
Tecknat, spelfilm? Vad har han för kläder? Hur ser bakgrunden ut? Talar han svenska? Dialekt?

14
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 2 augusti 2021 kl. 23:53:45 »
Jag vet int när jag kommer vaccinera mig

Du borde kunna boka det nu när som helst tror jag. Kolla upp!

15
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 2 augusti 2021 kl. 23:11:40 »
Jag fick min andra dos idag, känns jättebra! Principmässigt då, för armen svider som satan  ;D Hur går det för er och era doser?

Sidor: [1] 2 3 ... 38