Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning - medan du läste inläggen, hann 75 nya svar postas i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är "Bumbibjörnarna" en otecknad långfilm?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Anders M Olsson
 - 26 december 2023 kl. 21:08:18
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 30 november 2022 kl. 09:06:14Av nyfikenhets skull har jag försökt att teckna abonnemang på danska TV2 Play, men precis som vi misstänkte gick det inget vidare. Jag använde dansk VPN och lyckades komma så långt att jag fick ange kortnummer och verifiera kortuttaget med BankID (för ett uttag på 0 kr), men därefter fick jag bara felmeddelandet "Der skete en ukendt fejl"... :(

Mest troligt gör de väl kontroll att kortet ifråga tillhör en dansk bank, även om man kan tycka att de borde kunna upplysa om det istället för att bara skylla på det tämligen intetsägande okänt fel...
Kryss i taket! Jag har lyckats skaffa mig tillgång till danska TV2 Play! Så här gör man:

Man går till sidan
https://play.tv2.dk/info/gavekort
och klickar på knappen Køb et gavekort. Då kommer man till en extern butik (GoGift). Där accepteras svenska kreditkort när man köper presentkort till danska TV2 Play!

När man har fått koden i mail är det bara att gå till
https://play.tv2.dk/info/gavekode
och aktivera kontot! (Klicka på Indløs din gavekode.) Man behöver inte VPN.

Haken är att man inte kan få tillgång till det billigaste alternativet ("Basis" för 69 DKK / månad med reklam), utan det billigaste presentkortet kostar 159 DKK för alternativet "Favorit" utan reklam i en månad. Då får man även tillgång till C More, Britbox och fem linjära TV-kanaler. Men en månad kan man väl unna sig även om det är dyrt! :)

Tyvärr finns ingen av Tinka-serierna kvar, men årets julkalender Valdes jul finns där, liksom Alletiders jul med tomtenissen Pyrus! Där finns även Jul i Valhal, en julkalender från 2005.
Skrivet av Tintin
 - 21 december 2023 kl. 17:08:49
Apropå mindre roller, i avsnitt 18 vid 17:11 är det Joachim Bergström vi hör ?.

Jag kan förstå om han förställt sin röst så att man inte ska tro att det är sonen som ringer mamman, men det som fångade min uppmärksamhet var smackandet med munnen.

Skrivet av Jonas9881
 - 21 december 2023 kl. 16:06:48
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 december 2023 kl. 15:38:50Det handlar om den senaste säsongen eller serien Tinka och själens spegel.
Okej då vet jag vad som gäller ;) 
Har även hittat listan från den serien, här har ni rollistan, och Lily är med i den så om då folk trodde på henne och hon även var med i listan så bör det vara hon 
https://photos.app.goo.gl/gV7arbp4MD9iicko6
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 21 december 2023 kl. 15:42:20
Citat från: Jonas9881 skrivet 21 december 2023 kl. 15:24:53Men hänger inte med vilken serie ni snackar om, för blir fundersam att jag inte ser Julianne i rollistan.
Vi pratar om Tinka och själens spegel, den tredje Tinka-julkalendern som var danska TV2s julkalender ifjol och som nu visas på TV4 som julkalender i svenskdubbad form.
https://www.tv4play.se/program/04df7378d70f24267421/tinka-och-sjalens-spegel

I den danska originalversionen stavas namnet tydligen Juliane (men i den svenska textningen på TV4 Play är det stavningen Julianne som används), och enligt IMDb medverkar hon i 5 avsnitt av serien (som dock inte alltid överensstämmer med verkligheten).
Skrivet av Steffan Rudvall
 - 21 december 2023 kl. 15:38:50
Citat från: Jonas9881 skrivet 21 december 2023 kl. 15:24:53Lily är ju med i SVT serien Otajmat, finns på SVT Play om du nu undrar hur hon låter. Även i någon Sune film som finns att se  :D
Och här är rollistan vem som har vilka röster om det skulle vara till någon hjälp? (från tinka och kungaspelet)
https://photos.app.goo.gl/AQ43qMCuKfiuMUG6A


Men hänger inte med vilken serie ni snackar om, för blir fundersam att jag inte ser Julianne i rollistan.
Det handlar om den senaste säsongen eller serien Tinka och själens spegel.
Skrivet av Jonas9881
 - 21 december 2023 kl. 15:24:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 december 2023 kl. 13:58:29Personligen vet jag dock inte hur Fabienne och Lily låter på rak arm, men båda har ju varit med i flertalet produktioner så borde gå att hitta åt deras röster i någon dubbning eller svensk film/serie för att jämföra...
(Båda har även varit med i teaterpjäser, men dessa har bara varit i den södra halvan av landet och således inget jag kunnat se)
Lily är ju med i SVT serien Otajmat, finns på SVT Play om du nu undrar hur hon låter. Även i någon Sune film som finns att se   :D
Och här är rollistan vem som har vilka röster om det skulle vara till någon hjälp? (från tinka och kungaspelet)
https://photos.app.goo.gl/AQ43qMCuKfiuMUG6A


Men hänger inte med vilken serie ni snackar om, för blir fundersam att jag inte ser Julianne i rollistan.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 21 december 2023 kl. 13:58:29
Citat från: Erika skrivet 21 december 2023 kl. 12:47:21Inte riktigt, men det bör vara (utöver Viva Östervall Lyngbrant som spelar Astrid) antingen Fabienne Glader, Lily Wahlsteen eller Jennifer Sherwood.
Det var min slutsats också - det är ju absolut inte samma skådis som spelar Astrid, så någon av de tre är de enda realistiska kandidaterna.

Utifrån en snabbsökning ser jag att Jennifer Sherwood är 13 år gammal, Fabienne Glader är 16 år och Lily Wahlsteen är 17 år. Nog för att det är svårt att bedöma åldrar utifrån en röst, men personligen tycker jag att Julianne låter äldre än 13 år - dessutom var originalskådespelaren (som vi ser i bild) 17 år vid den danska premiären ifjol, så jag ser ingen anledning varför man skulle låta en 13-åring göra rösten till en 17-åring; således förefaller någon av de två sistnämnda som mer sannolika.

Personligen vet jag dock inte hur Fabienne och Lily låter på rak arm, men båda har ju varit med i flertalet produktioner så borde gå att hitta åt deras röster i någon dubbning eller svensk film/serie för att jämföra...
(Båda har även varit med i teaterpjäser, men dessa har bara varit i den södra halvan av landet och således inget jag kunnat se)
Skrivet av Erika
 - 21 december 2023 kl. 12:47:21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 december 2023 kl. 10:02:39En annan relativt viktig roll är ju Julianne; Astrids kompis som är med i flertalet avsnitt - någon aning vem som spelar henne? Det finns väl i alla fall inte så många kandidater bland de crediterade skådespelarna som är i rätt ålder och har rätt kön...

Vore också intressant att veta vem/vilka som spelar Moogol och Googol, men det lär väl vara hopplöst då rösterna är så kraftigt förställda/förvrängda... Där kan jag inte ens avgöra om det är samma skådespelare eller två olika för de två trollen.
Inte riktigt, men det bör vara (utöver Viva Östervall Lyngbrant som spelar Astrid) antingen Fabienne Glader, Lily Wahlsteen eller Jennifer Sherwood.

Håller med angående Moogol och Googol, helt omöjligt att avgöra vem / vilka som spelar dem.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 21 december 2023 kl. 10:02:39
Citat från: Erika skrivet 20 december 2023 kl. 12:04:19Även Kinok låter mycket bekant.

En till rollfigur som ändå får sägas vara viktig är Tomtetecknaren, och där är jag säker på att rösten görs av Anders Byström. Det är kusligt likt hans röst.
En annan relativt viktig roll är ju Julianne; Astrids kompis som är med i flertalet avsnitt - någon aning vem som spelar henne? Det finns väl i alla fall inte så många kandidater bland de crediterade skådespelarna som är i rätt ålder och har rätt kön...

Vore också intressant att veta vem/vilka som spelar Moogol och Googol, men det lär väl vara hopplöst då rösterna är så kraftigt förställda/förvrängda... Där kan jag inte ens avgöra om det är samma skådespelare eller två olika för de två trollen.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 20 december 2023 kl. 13:09:04
Citat från: Erika skrivet 20 december 2023 kl. 12:04:19Jag tycker också sångaren påminner om Oskar Nilsson, men han står ju inte med i creditlistan...
Jag tycker också att det finns en viss likhet med Oskar Nilsson, men man kan ju tycka att det borde vara någon av dem som står med på creditlistan - inte minst som Anna Isbäck står med på creditlistan, medan jag hittills inte hört att hon har haft någon dialog...

Citat från: Erika skrivet 20 december 2023 kl. 12:04:19En till rollfigur som ändå får sägas vara viktig är Tomtetecknaren, och där är jag säker på att rösten görs av Anders Byström. Det är kusligt likt hans röst.
Tack, jag undrade just om Tomtetecknaren. Han lät bekant för mig, men jag lyckades inte placera in honom...
Skrivet av Erika
 - 20 december 2023 kl. 12:04:19
Jag tycker också sångaren påminner om Oskar Nilsson, men han står ju inte med i creditlistan...

Även Kinok låter mycket bekant.

En till rollfigur som ändå får sägas vara viktig är Tomtetecknaren, och där är jag säker på att rösten görs av Anders Byström. Det är kusligt likt hans röst.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 december 2023 kl. 07:53:18Blev inte någon utbytt i andra säsongen också?
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 december 2023 kl. 09:49:53Det kommer jag faktiskt inte ihåg.
Jo, det stämmer. Edvin Ryding var Lasses ursprungliga svenska röst, sedan Tinka och kungaspelet är det Sam Molavi som gör rösten till Lasse.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 20 december 2023 kl. 10:45:13
Citat från: Tintin skrivet 20 december 2023 kl. 10:29:54Jag tycker det låter lite som samma sångare som i Kometernas jul.
Men i Kometernas jul hade vi väl kommit fram till att det var Oskar Nilsson, och han står inte med i creditlistan för Tinka och själens spegel...

Citat från: Tintin skrivet 20 december 2023 kl. 10:29:54Apropå Kinok så undrar jag också. Jag tyckte karaktären kändes mer intressant med den svenska dubbningen än när jag såg Tinka och själens spegel på danska förra året. 
Jag håller med, vem det än är som gör rösten till Kinok så gör han en utmärkt insats.
Skrivet av Tintin
 - 20 december 2023 kl. 10:29:54
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 december 2023 kl. 09:49:53Är det någon som kan avgöra vilken den manliga sångaren i ledmotivet är, och som även sjunger slutsången? Den kvinnliga måste ju vara Anna Isbäck, men vem är den manliga...? @Erika?

Och vem är det som spelar Kinok, som ju tyvärr inte står med i rollistan men ändå har en hyfsat framträdande roll?
Det kommer jag faktiskt inte ihåg.
Jag tycker det låter lite som samma sångare som i Kometernas jul.

Apropå Kinok så undrar jag också. Jag tyckte karaktären kändes mer intressant med den svenska dubbningen än när jag såg Tinka och själens spegel på danska förra året.  
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 20 december 2023 kl. 09:49:53
Är det någon som kan avgöra vilken den manliga sångaren i ledmotivet är, och som även sjunger slutsången? Den kvinnliga måste ju vara Anna Isbäck, men vem är den manliga...? @Erika?

Och vem är det som spelar Kinok, som ju tyvärr inte står med i rollistan men ändå har en hyfsat framträdande roll?

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 december 2023 kl. 07:53:18Blev inte någon utbytt i andra säsongen också?
Det kommer jag faktiskt inte ihåg.
Skrivet av Steffan Rudvall
 -  7 december 2023 kl. 07:53:18
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 december 2023 kl. 15:31:31Såvitt jag kan se verkar i alla fall alla andra rollfigurer ha fått behålla sina röster, och det är ju ändå ganska imponerande när det har gått 4 år sedan den första julkalendern i serien.
Blev inte någon utbytt i andra säsongen också?