Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Christian Hedlund

#1
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
9 oktober 2023 kl. 07:25:00
När inte ens skaparen av Sveriges enda databas kring dubbning vet att en 8 år gammal podcast finns som podcast så är det verkligen dags att avsluta 😅
#2
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
8 oktober 2023 kl. 11:12:12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 oktober 2023 kl. 10:05:35Tja, så går det när man inte ser/lyssnar på hela avsnitten, utan bara spolar lite här och var för att hitta åt mer intressanta bitar... ;)

Oavsett vilket tycker jag ändå att det är för långa avsnitt - med en halvtimmes längd skulle antagligen betydligt fler orka och vilja titta/lyssna på hela avsnitten jämfört med mastodontsändningar på en och en halv timme. Sen har jag full respekt för att andra är av annan åsikt, men det är min personliga ståndpunkt.

Ytterligare ett perfekt bevis på att dagens medieklimat gör att vi inte når ut.
Jag respekterar din åsikt. Som jag sa i videon så var syftet att låta ett ämne som sällan får ta plats, TA plats. Och om det är enda intervjun som görs med några av dessa profiler så vore det slarv från oss att spara ner kulturskatten genom att sammanfatta t.ex. Gunnar Ernblads hantverk på 30 min.

Nu finns avsnitten och några av historierna är sparade. Då rör vi oss vidare framåt.
#3
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
8 oktober 2023 kl. 09:49:55
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 oktober 2023 kl. 20:44:37Det visste jag inte om, men innehåller den där bara ljudet rakt av; eller en anpassning så att det ska fungera bättre utan bilden? När jag lyssnar på YouTube-klippen känner jag att jag missar något om jag inte ser bilden...
Det är bokstavligen det första vi säger i varje avsnitt 😄
Ljudversionen är videoljudet rakt av, men som f.d. radiopratare har jag det i åtanke hela tiden när vi spelat in
#4
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
6 oktober 2023 kl. 17:47:07
Citat från: MOA skrivet  6 oktober 2023 kl. 16:41:57Så Lizette Pålsson blev de allra sista avsnittet?Oväntat men om ni fick slut på intervjuer e de bäst & lägga ner
Tänk om det fanns ett svar på den frågan ... we will never know.
#6
Personligen såg jag en förändring i början, men har nu i princip helt flyttat till Röstskådespelarnas Discord-server där diskussionen är mycket mer givande för tillfället.

Diskussionen här har stagnerat i en bubbla som den inte kommer ur, tyvärr.
#7
Dubbningar och röster / SV: Namncrediteringar
16 september 2023 kl. 12:38:04
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 september 2023 kl. 11:54:22Det verkar ju fullständigt sanslöst. Det enda rimliga vore ju att creditera samtliga skådespelare som medverkar i dubbningen, varken mer eller mindre. Sen kan man diskutera i vilken ordning namnen ska stå med, men oavsett kanal och kund borde samtliga medverkande röster alltid namnges i alla produktioner.

Att göra något selektivt urval på grund av att det inte ska bli samma namn under eftertexterna bryter ju mot all rim och reson. Det vore ju som att SVT vid svenska filmer och serier skulle välja bort att namnge en del skådespelare under eftertexterna, på grund av att de medverkat i för mycket: "Peter Haber har varit med i för många filmer på senare år, så vi tar och hoppar över hans namn framöver; så får vi se om någon ändå känner igen att han är med eller inte fastän han medverkar anonymt..."
Håller med helt. Men det säger mycket om hur man värderat detta yrke tidigare.

Jag vet inte om SVT gör såhär nuförtiden.
Har inte fått frågan på säkert 8 år.
#8
Dubbningar och röster / SV: Namncrediteringar
16 september 2023 kl. 10:49:57
Citat från: MOA skrivet 14 september 2023 kl. 18:00:50Samma namn,dum kritik när de e samma VA som medverkar i alla avsnitt

Ja, märkliga och ogrundade klagomål/elektroniska inlägg kring vilka skådespelare som rollsats i produktioner (och varför) är ju enormt konstigt och aldrig någonting som skulle dyka upp på ett forum som det här!

😉
#9
Dubbningar och röster / SV: Namncrediteringar
14 september 2023 kl. 17:36:04
Citat från: Sabelöga skrivet 10 september 2023 kl. 13:23:50Precis, vad skulle folk klaga på och hur menar du (dom?) det skulle hjälpa att ta bort ditt namn från eftertexterna?

SVT har genom tiderna fått massor av klagomål på att "det är samma namn i eftertexterna".
#10
Dubbningar och röster / SV: Namncrediteringar
10 september 2023 kl. 12:41:48
Citat från: TonyTonka skrivet  5 september 2023 kl. 20:21:45Förlåt om det här är en dum fråga, men jag undrar, nu är det ju långt ifrån alla gånger som rösterna ens crediteras, men de gånger de gör det, är det då skådespelaren själv som väljer under vilket namn de vill bli crediterade som eller är det de som skriver creditsen som bestämmer? Jag tänker främst personer med fler än ett efternamn (te.x Anton Olofson Raeder som ibland crediterats som Anton Olofsson eller Anton Raeder) eller som ibland crediteras med smeknamn och ibland med riktigt namn (som te.x Axel Düberg som ibland crediteras som Acke Düberg), hur det fungerar liksom?  ???
Jag kan inte tala för någon annan än mig själv, men de gånger mitt egna namn diskuterats inför eftertexterna så har jag tillfrågats.

I mina fall handlar det dock om att ta bort mitt namn (från SVT-produktion) för att slippa klagomål via mail från tittare samt serien "Våfflan 
" där vi ändrade mitt efternamn till HELHUND pga humorn 😊
#11
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
7 augusti 2023 kl. 19:01:04
Citat från: gstone skrivet  7 augusti 2023 kl. 17:42:09Tar du ilia up ?
Nä, hade tagit illa upp kring vad folk skriver om mig på nätet så hade jag jobbat med något annat.

Jag undrar bara varför det var oväntat. Utgick du bara från att jag inte kan sjunga? Baserat på ingenting liksom? 😆

Men jag är glad att du gillar det 😊
#12
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
7 augusti 2023 kl. 15:00:49
Citat från: gstone skrivet 16 juni 2023 kl. 10:36:29Jag blir så förvända när Christan Hedlund  sjunger i dubbningar.

Det ör oväntat att han sjunger så bra ;D

HAHAHAHAHAHAHAHA!

Varför är det oväntat? Vad baserar du förväntningen på? 😂
#13
Dubbningar och röster / SV: Sonic Prime
13 juli 2023 kl. 10:31:48
👁�🫦👁�

#15
Citat från: Disneyfantasten skrivet 20 juni 2023 kl. 21:43:12Vem är speakerrösten här;


https://m.youtube.com/watch?v=lTsbBDGFbp8

Det där är min gamla radiokollega Hasse Eriksson. Han gjorde enormt mycket sånt här förr. Klassisk speakerröst.