Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TonyTonka

#4096
På tal om Pank & Fågelfri, finns det någon chans att Per-Axel Branner eller Gardar Sahlberg dolde sig bakom namnet E.H Brochmann som gjorde Kalle Anka i Pank & Fågelfris orginaldubb?
#4097
Var Gardar Sahlberg ursprunligen svensk? Namnet Gardar låter inte så svenskt i mina öron.
#4098
Dubbningar och röster / SV: Mimmi & Kajsa
18 augusti 2012 kl. 23:24:56
Citat från: Eriksson skrivet 18 augusti 2012 kl. 22:14:50
Jag har sagt det förut, men jag fick lust att ta upp det igen: Vanna Rosenberg skulle bli utomordentlig som Kajsa. Håller ni inte med? Inte så att det är nåt större fel på någon av dem andra, men jag tror ändå att Vanna Rosenberg skulle passa bättre.
Njae, jag kan inte riktigt tänka mig henne (i alla fall när jag tänker på Celias röst i Monsters Inc) som Kajsa, men det är nog fullt möjligt att det hade funkat.
#4099
Ursäkta om jag låter okunnig nu, men varför måste man restaurera filmerna innan släpp, går det inte bara att använda inspelningen som den är?
Bara man hör vad de säger så är det väl inga problem? Eller är jag ute och cyklar nu?
#4100
Dubbningar och röster / SV: Er Dubbning!
17 augusti 2012 kl. 19:14:03
Citat från: juku skrivet 17 augusti 2012 kl. 15:41:10
Hon har ju rösten till jordgubbs-lisa som låter som ett barn...
sen tycker jag Mia Kihl, Frida Nilsson och Jenny Wåhlander kan låta som tonåringar trorts att de har passerat 30.
Är Jenny Wåhlander fortfarande aktiv inom dubbningsbranchen? Mia Kihl gör fortfarande roller (tror jag i alla fall). Men vad tycker du om Mariam Wallentin? (Nu vet jag visserligen inte om hon dubbar längre)
#4101
Dubbningar och röster / SV: Er Dubbning!
16 augusti 2012 kl. 22:09:05
Enligt svensk film databas är hon född 1991-07-12 och är därmed 21 år. Har faktist bara hört henne som Lilo i Lilo och Stitch.
#4102
Citat från: Experten skrivet 15 augusti 2012 kl. 08:40:04
Hur som helst...(Se det från det positiva Hofverberg, du fick låsa ett ämne för första gången på länge ;) ) Dessa skulle jag vilja höra i MLPTales,
Jag kanske har missat något, men jag ser inget positivt med att behöva låsa en tråd  :o
#4103
Dubbningar och röster / SV: Mimmi & Kajsa
13 augusti 2012 kl. 17:08:53
Visserligen är detta ett gammalt ämne, och visserligen finns det diverse andra trådar, men jag tycker ändå att just Mimmi och Kajsa hör i hop bättre med mitt ärende.

Vart någonstans har Åsa Jonsson verkligen spelat Kajsa? Jag har sett i te.x Hos Musse, De tre musketörerna och Musses Jul i Ankeborg att somliga uppgifter har Marie Kühler som Kajsa i dessa och några säger att Åsa Jonsson gör Kajsa i dessa.

Också undrar jag, är inte Marie Kühler godkänd som Kajsa längre eftersom att Anna Engh (fd Nordell) gör rollen nu? (har för mig det i alla fall).

Och Kalles engelska orginalröst Clarence Nash gjorde ju även rollen som Kajsa och Knattarna, så hur kommer det sig att varken Per-Erik Hallin eller Andreas Nilsson fått göra rösten även till dom i kortfilmerna?

Slutligen undrar jag, har de flesta klassiska kortfilmerna Åsa Bjerkerot som Mimmi eller har Lizette också dubbat några?
#4104
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 augusti 2012 kl. 16:47:09
Jag är faktiskt lite osäker hur KM Studio gjorde med Hos Musse vid de kortfilmer som återanvändes från Musses verkstad, och jag har tyvärr inte inspelat Hos Musse och kan därför inte kolla upp saken. Men det är fullt möjligt att de kortfilmerna dubbades om; alternativt att de fick behålla sin dubbning med Åsa Bjerkerot som Mimmi - Åsa stod nämligen crediterad under "Övriga röster" i Hos Musse, vilket nog sannolikt betyder Mimmis röst i återanvända äldre dubbningar, men jag vet inte om det syftar på klassiska tecknade kortfilmer eller på de TV-producerade kortfilmerna från Musses verkstad.

Minns du om alla kortfilmerna från Musses verkstad verkligen hade Lizette Pålsson som Mimmi när de spelades i Hos Musse, eller hur det låg till med den saken?
Om jag ska vara ärlig har jag faktist aldrig kunnat skilja på vilka kortfilmer som kommer från Musses Verkstad och Hos Musse.

Jag ser nu på Disneyania att kortfilmen Musses flygplansats tillhörde Musses Verkstad. Där är jag 100% säker på att Lizette spelar Mimmi (Åtminstånde på dvd:n Musses Skrattfabrik som enbart har kortfilmer från dessa serier).

Sen ser jag att kortfilmerna Musses Nya Bil och Mimmi besöker Kajsa också kommer från Musses Verkstad. Den förstnämnda förekommer på dvd:n Musses Skrattfabrik och där är jag till 100% på att Lizette gör Mimmi. Den andra kortfilmen (Mimmi besöker Kajsa) är jag dock mer osäker på, men jag tror att Lizette gör Mimmi även här.

Jag kan inte (på rak arm) komma ihåg att jag hört Åsa Bjerkerot som Mimmi i Hos Musse.

En annan sak jag undrar, vart har Åsa Jonsson egentligen spelat Kajsa?
#4105
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 augusti 2012 kl. 16:29:06
Jag har nu kollat på mina VHS-inspelningar med Musses verkstad, och jag tycker absolut att det låter som att Mimmi spelas av Åsa Bjerkerot; precis som sluttexterna anger. Lizette Pålsson har ju en ganska karaktäristisk röst, och jag hör ingen tydlig likhet med hennes röst.
Eftersom att Lizette Pålsson spelar Mimmi i Hos Musse, dubbade man om några kortfilmer då som förekommit i Musses Verkstad?
#4106
Off-topic / SV: Mr Bean
11 augusti 2012 kl. 16:23:16
Jag älskar introlåten "Ecce Homo qui est faba" (Det är latin och betyder "Behold the man who is a bean")  :D
#4107
Citat från: Lisa skrivet  8 augusti 2012 kl. 11:28:37
Birgitta Larsson arbetar som sånglärare i klassisk sång. En jag vet har haft henne som lärare för några år sedan....
Intressant, tack för informationen  :)
#4108
Dubbningar och röster / SV: Den Lilla Sjöjungfrun
6 augusti 2012 kl. 18:32:30
Citat från: Fantasygold skrivet  6 augusti 2012 kl. 17:56:45
Den VHS vi hyrde när jag var liten plutt hade alla dessa fulla scener. Hur kan det komma sig? Kanske den VHS'en inte var klippt på det sättet. Årtalet vi hyrde den måste vart 98 - 99
Jag är till 99% säker på att Kockens sång förekommer på min vhs-utgåva (Den släpptes 1998). De andra scenerna minns jag inte, men jag tror att scenen med Triton (när han sköt med treudden) är kortad i min utgåva för jag minns inte att han sköt vilt både till höger och vänster.
#4109
Någon som vet något om Birgitta Larsson (som spelar Törnrosa i filmen med samma namn) är? Det närmaste jag kommit är att svenskfilmdatabas anger att hon är född 1958. Jag såg filmen idag och tycker att hon gjorde en strålade insats :)
Förresten, Vem/Vilka gör rösterna till Den onda féns hantlangare i omdubben? Jag tyckte mig höra Steve Kratz, men det kan väl inte vara möjligt?
#4110
Jag har ett tips på en ny avdelning, inte speciellt märkvärdig men det är ett tips. Varför inte en sida med Dubbningshemsidans historia där det bland annat står hur du fick idéen att göra hemsidan?