Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - gorehound

#121
Dubbningar och röster / Syrsan vid Times Square
18 september 2012 kl. 23:12:11
Hittade den väldigt fina  tecknade halvtimmesfilmen av Chuck Jones baserad på George Seldens bok Syrsan vid Times Square (org: The Cricket in Times Square) på en av farsans gamla inspelningar och den hade svensk dubbning. Är det möjligtvis någon annan som minns denna?
Jag kan peka ut några av rösterna, men inte alla tyvärr. Någon här som sitter med mer information? Vilka som stod för dubbningen m.m. Tack! :)

Råttan Tucker - Peter Harryson
Katten Harry - Olof Thunberg
Chester Syrsa - ?
Mario Bellini - Staffan Hallerstam
Marios mamma - ?
Marios pappa - ?
Musikläraren - ?
#122
Off-topic / SV: Loppis / Second Hand
18 september 2012 kl. 14:51:06
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 september 2012 kl. 08:53:06
Intressant. Var Kalle Anka, Pluto och Knattarna på äventyr en av de många kortfilmssamlingarna som gavs ut på engelska med svensk text, eller råkar det vara dubbat? Just den titeln känner jag ärligt talat inte till.
Har tittat lite på bandet och det stämmer att det är de engelska originalavsnitten, däremot finns det ingen svensk textning av någon anledning. Avsnitten verkar också vara ifrån ett tyskt program eller så eftersom det är tysk text precis i början.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 september 2012 kl. 08:53:06
Förra veckan råkade jag dock hitta åt alla (?) VHS-filmerna som släpptes med Lyskompisarna (The Glo Friends); d.v.s. ena inslaget från My Little Pony 'n Friends. Där har ju bara en enda film släppts på DVD (till råga på allt med vinjetten bortklippt), medan resterande volymer bara gavs ut på VHS under 1990-talet.
Lyskompisarna låter som det var ett rikigt bra fynd, har själv bara sett några enstaka episoder ifrån den serien. :)
#123
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
18 september 2012 kl. 00:50:23
Jag har faktiskt inte testat med tracking, så det ska jag göra imorgon. Man ser ganska bra bild då och då, men ungefär var 5:e sekund så stiger det upp ett irriterande flimmer över skärmen ifrån botten och som är kvar i kanske 5-8 sekunder. Så det blir inga problem för mig att kolla vad titlarna på avsnitten är. Jag ska försöka mixtra lite till och se om jag kan lösa problemet.
#124
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
17 september 2012 kl. 23:49:17
Har inte hunnit titta igenom alla kassettband ännu p.g.a. att jag har så mycket annat att göra. Men jag fann en VHS kassett som är fylld med en hel del Hacke-avsnitt. Dessvärre så är tejpen riktigt dålig, bilden flimrar utav bara tusan så det går inte att titta på tyvärr. Däremot så får jag ut ganska bra ljud, så jag skulle nog kunna försöka rippa ljudspåret till mp3-filer ifrån dessa avsnitt åt dig Daniel.

Kommer att fortsätta leta avsnitt på fler band i helgen.
#125
Off-topic / SV: Loppis / Second Hand
17 september 2012 kl. 02:13:40
Har varit ute och fyndat lite i helgen. Senaste tillskottet till min VHS-samling är följande:

Kalle Anka, Pluto och Knattarna på Äventyr - Walt Disney Home Video
Superted 2 - TREFA Video
Superted 3 - TREFA Video
MASK 2 - TREFA Video

Bild: http://i46.tinypic.com/1zcjqc7.jpg
#126
Dubbningar och röster / Kalle Anka reser Västerut
7 september 2012 kl. 01:10:14
Under tidigt 90-tal såg jag tecknad film på kanalen Filmnet som heter Disneys Rootin' Tootin' Roundup (Kalle Anka reser Västerut på svenska). Jag är rätt säker på att den ska finnas bland de gamla kassetterna här hemma. Jag kommer dock inte ihåg om den sändes dubbad eller inte, är det möjligtvis någon som har mer info om denna?

Av det lilla jag minns så handlar det om en äldre anka som berättar om livet i Vilda Västern och hans avsky om hur stadsbygget förstör landskapet etc. Det fungerar på ungefär samma sätt som
Adventures of Chip n Dale där man lägger in äldre Disneykortfilmer, fast i det här fallet med västern-tema.

EDIT:
Det verkar även finnas en alternativ titel enligt SMDB; Kalle Anka och Långben i Vilda västern, men denna sändes senare på 90-talet, kanske var det då den dubbades?
#127
Off-topic / SV: Loppis / Second Hand
6 september 2012 kl. 20:26:42
Citat från: Linnzy skrivet  6 september 2012 kl. 17:46:41Minns forfarande mitt absoluta bästa loppis-fynd det var när jag helt plötsligt av en slump på Röstånga-marknad fann en VHS med Candy Candy för ynka 20 spänn......
Härligt fynd, Candy Candy skulle jag vilja hitta originalutgåvorna av. :D

Citat från: Linnzy skrivet  6 september 2012 kl. 17:46:41Nyligen var jag på en loppis och fann en MLP vhs (Tillbaka igen) som jag inte hadeförinnan...tyvärr fungerar inte bandet så bra dvs min video bara spottar ut det efter ca 2 sekunders spelning...vilken miss..
Usch, det där är nog det värsta som finns när man samlar gamla VHS-band, det är lite hit or miss av det hela. Låter som bandet har trasslat sig om kassetten stängs av efter några sekunder. Pröva att skruva upp kassetten och se om du kan hitta felet. I värsta fall blir du nog tvungen att klippa den delen av rullen som är mest skadad.
#128
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
6 september 2012 kl. 19:53:58
Citat från: ddubbning skrivet  6 september 2012 kl. 18:46:50
SMDB anger att Nisse har visats på TV3 i början av 2000-talet men inget sägs där om dubbningen.
Märkligt nog finns inga SVT-visningar av Nisse registrerade hos SMDB, därmed absolut inte sagt att jag tvivlar på det som Erika och Daniel Hofverberg skriver.
Finns en del som fortfarande inte verkar finnas registrerat på SMDB, jag hittar t.ex. ingen information om att TV3 ska ha sänt Hacke Hackspett eller Guldstäderna där (kan också vara jag som är usel på att söka, haha). Antar att man kanske ska försöka slänga iväg ett mail eller så. :)
#129
Off-topic / SV: Loppis
6 september 2012 kl. 17:19:13
Tycker också att Second Hand borde räknas in, så jag ändrar lite i rubriken ;)
#130
Citat från: Oscar Isaksson skrivet  6 september 2012 kl. 16:44:02
Berättaren är veteran dubbaren och Dramatenskådespelaren Jonas Bergström.
Alright, tack så mycket :D
#131
Citat från: Fantasygold skrivet  6 september 2012 kl. 15:57:09
Kan jag tro. Jag vet i alla fall att jag älskar att lyssna på honom.
Har han läst alla Vargbröder-böckerna eller bara den?

EDIT: Derp, glöm vad jag skrev.

Kan lika gärna skriva att de enda ljudböcker jag någonsin lyssnat på är från Disney-filmer, om det nu räknas eller ej det vet jag inte. Jag har för mig att dem där tar ljudklipp från filmen och har en berättare som medverkar i filmen, men vet inte om det är så på alla ljudböckerna. Har till exempel ingen aning vem som berättare till "Oliver & Gänget"
Du menar kanske de där "Titta, lyssna, läs"-musiksagorna med röda kassetter? Har också hört Oliver & Gänget bland dem, men vet inte berättarens namn.
Däremot så är jag ganska säker på att det är han som spelar chefen i den här reklamfilmen:
http://www.youtube.com/watch?v=45p1kvDJ-K0
#132
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
6 september 2012 kl. 15:15:48
Citat från: Erika skrivet  6 september 2012 kl. 15:09:31
Inspelat från tv? Jo, jag vet att Trefa Video släppte flera "Nisse"-filmer, men de innehåller inte avsnitten med Riff Raff och hans gäng, och jag är fortfarande säker på att dessa fanns med när tv-serien visades i SVT.
Det var ett tag sen nu, men jag har nog isåfall en och annan TV-inspelning av Nisse, jag har för mig att det fanns några avsnitt på någon kassett. Ska kolla upp det också :)
#133
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
6 september 2012 kl. 14:36:40
Ah så bra! Har inte riktigt hunnit leta efter den där boken med alla avsnitt ännu, lovar att börja med sökandet ikväll, ska försöka ordna en lista på det är forumet över vilka Hacke-avsnitt som jag har med TV3-dubben. De flesta är 60-talsfilmerna. :) Men några som jag kommer ihåg på rak arm är följande:
Woody Woodpecker (1941)
Wet Blanket Policy (1948)
Dopey Dick the Pink Whale (1957)
Romp in the Swamp (1959)


Citat från: Erika skrivet  6 september 2012 kl. 06:24:08
gorehound: Wow, mycket guld där! :D Har du även "Nisse" med GSP Films dubbning?
Jadå, har kanske 2 eller 3 kassetter av Nisse med GSPs dubbning. :)
#134
Off-topic / SV: Dataspel
6 september 2012 kl. 14:28:56
Citat från: Experten skrivet  6 september 2012 kl. 14:16:31
och jag är ju BARA 12 år :( :(
Ärligt talat så skulle det nog inte förhindra mig att uppleva ett av de bästa äventyrsspelen till PC :) Tycker att du ska pröva det i alla fall.
#135
Off-topic / Loppis / Second Hand
6 september 2012 kl. 14:23:54
Jag är nog inte ensam om att ha intresse för loppis på det här forumet. För tillfället så söker jag konstant efter gamla tecknade filmer, mestadels de ifrån Wendros och TREFA Video. Men jag söker också gärna efter andra lite mer obskyra releaser. Att dra runt på loppis är otroligt roligt, speciellt när man hittar en raritet :D Har någon på forumet möjligtvis gjort ett fint loppisfynd nyligen? Dela gärna med er i den här tråden isåfall, tyckte det kunde vara roligt.

Senaste tillskottet till min samling:
Superted - TREFA Video
Blackstar - Select Video
Lady Lovelylocks - TREFA Video
My Little Pony - Ett Äventyr - SF Transfer
Nisse - TREFA Video

Bild