Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Adam

#16
Off-topic / SV: Meme
12 november 2022 kl. 00:05:02
Citat från: Marcusen skrivet 11 november 2022 kl. 23:07:09Varför trodde du det?
Hade inte väntat mig, helt enkelt
#17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 oktober 2022 kl. 09:35:05Nu har jag äntligen lyckats hitta åt mitt DVD-ex av Stålmannen med vänner från Film-Factory, och den ligger ute:
https://archive.org/details/stalmannen-med-vanner-film-factory

Se filmen på egen risk! Som tidigare nämnts är det med stor sannolikhet den sämsta dubbningen som någonsin gjorts i Sverige; kanske rentav i världen...! :o Den här dubbningen får 1996 års andra omdubb av Dumbo att framstå som ett oslagbart mästerverk som förtjänar Nobelpris i jämförelse, och till och med SVTs lektordubb av Kalle Anka och hans vänner önskar god jul är riktigt bra i jämförelse... ;)

Med andra ord, egentligen gör ni kanske klokare i att inte titta på videon, för har ni väl gjort det kommer ni aldrig kunna glömma bort det...

Och fortfarande är det ett mysterium för mig hur den här smörjan kunnat släppas på en officiell DVD av en professionell distributör till normaldyrt pris. Jag kan inte tänka mig att någon professionell dubbningsstudio kan ligga bakom det här eländet - en del andra av Film-Factorys utgåvor har ju gjorts av Eskimo Avenue (som senare blev BTI Studios) i Göteborg, men även fast en del av de dubbningarna inte varit särskilt bra så är det här ändå i en helt annan nivå; så rimligtvis bör det inte kunna vara någon professionell studio som legat bakom detta...
Den lät mer som en amatöraktig fandub någon skulle lägga upp på YouTube i dagsläget, kan dock inte besluta mig om vilken dubbning som är värst. - Denna, eller Din Videos dubbning av Hanna-Barbera Productions Helan & Halvan. 😖 
#18
Off-topic / SV: Meme
11 november 2022 kl. 22:21:25
Citat från: Racnar skrivet 11 november 2022 kl. 21:28:27
Trodde inte det var möjligt att se en svensk version av memen så här dags! 😅
'Var för övrigt inte igår jag hörde den svenskdubbade varianten av filmen, förresten.
#19
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
11 november 2022 kl. 22:10:40
'Får också ta och önska Anders M. Olsson ett väldigt grattis på sin dag!
#20
Filmer och TV-serier / SV: Kevin Conroy död
11 november 2022 kl. 20:27:30
Jag tror inte att någon annan kunde säga det bättre om Kevin Conroy än YouTubaren Zaid Magenta i detta videoklipp som lades upp för knappa 35 minuter sedan:
https://youtu.be/Lqe9LC6dmJE

"Kevin Conroy was truly the perfect Batman. He not only captured the bruting and intimidating nature of the character, but he also captured the most important element of Batman: his compassion. He was soft spoken, kind, and cared deeply about his fellow man. Doing everything in his power to make the world a better place. For that, he is a true hero. A legend. And he will be remembered and loved forever."
#21
Off-topic / SV: dröm yrke ?
5 november 2022 kl. 23:58:36
Mitt har i många år varit att bli röstskådespelare, fast jag har på senare tid blivit tveksam mot det, framförallt gällande svensk dubbning. Jag vet inte om jag skulle klara av att tvingas medverka i precis vilken film eller TV-serie som helst och göra allting in one go; Läsa av repliker på en teleprompter (även fast manuset vid enstaka tillfällen skrivs ut på papper), höra originalrösten i ena hörluren och sin egna i den andra, och spela in rösten i max 2 tagningar åt gången (vare sig man gillar eller ogillar filmens/seriens manus).
All denna avancerade dubbningsteknik p.g.a. massimportering av media, inte bara i Sverige, utan många övriga länder i Europa. Jag fattar inte ens hur våra nutida dubbare ens står palla med detta avsevärt jättestressiga läge.

För mig som ren konstnär måste röstskådespeleri handla om att bli stimulerad, att verkligen brinna för det, att uttrycka sig genom riktiga känslor, och därför lägga äkta tid och ansträngning på det hela om det ska bli perfekt (som de gör inom röstskådespeleri i exempelvis amerikanska medier), annars kan det bli som vilket jobb som helst, och då slutar det med att jag inte mår bra och säger upp mig. Mår jag inte bra på ett jobb så slutar jag.
Jag vill som sagt jättegärna bli röstskådis, men vet inte om jag skulle stå pall med att bli dubbare.
#22
Jag är 24 och använder hjälm hela tiden när jag cyklar (liksom jag faktiskt gjort hela livet).
Är det onormalt?
#23
Off-topic / SV: Gnälltråden
28 oktober 2022 kl. 11:35:40
Citat från: Goliat skrivet 27 oktober 2022 kl. 21:58:42Här öppnar de inte ens luckan och kastar utan lägger på marken, 1 timme senare har fåglar pickat sönder allt och det ligger skräp överallt. O detta påverkar hyran också för alla som bor här. Så man blir så arg.

Absolut. Pantburkar brukar jag faktiskt plocka när jag är ute och går. Får nog ihop någon krona varje dag, ger dem dock till en som är i stort behov av dem. Så försöker göra gott där.
Sker även i mitt bostadsområde, men såsom mina föräldrar lärt mig så måste man tyvärr vara tvungen att blunda för det, och för mig har det delvis hjälpt (ser mindre skräp utanför behållarna nu än förra året).
Hur mycket man än säger åt folk att skärpa sig i dessa fall i det nutida samhället så kommer de antingen med ynkliga ursäkter, skriker åt en, hotar en, eller så misshandlar dem ihjäl en. De tre förstnämnda har jag råkat ut för samtliga gånger då jag tillsagt dem.
#24
I rollen som Hun i 2003-års version av Teenage Mutant Ninja Turtles ger jag mig tusan på att Benke Skogholt hade suttit som gjuten, då han började bli riktigt aktiv vid 2000-talets start hos KM Studio, som stod för dess svenska dubbning. Johan Hedenberg gav sannerligen ett godkänt intryck i den TV-serien som både Hun och Shredder, men man kunde dessvärre höra vid många delar att rösterna gjordes av en och samma person (jag kunde också märka att Johan ibland fick kämpa med att förställa rösten i två separata lägen), så här kan jag tycka att Benke var en bortkastad gyllen möjlighet som den förstnämnda karaktären. 
#25
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
25 oktober 2022 kl. 14:00:57
Grattis, Lillefot!
#26
Test / Bäst som Albus Dumbledore
25 oktober 2022 kl. 11:25:39
Vem anser ni är bäst som Albus Dumbledore, den välkända fiktiva trolldomsskolan Hogwarts mäktiga rektor i Harry Potter-filmatiseringarna?

Jag själv gillar samtliga skådisar av olika skäl, men de personliga favoriterna bör nog vara Richard Harris (som spelade karaktären i de två första Harry Potter-filmerna innan han tyvärr gick ur tiden kort efter att Hemligheternas kammare hade premiär) och Jude Law (som spelade en medelåldrad Albus i Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott och Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter), då bägge två av dessa fick till hur jag föreställde mig Dumbledore när jag läste några av originalböckerna, både till personligheten och utseendet (Harris hade dessutom rätt längd, rätt ögonfärg + hår- och skäggfärg, samt den långa, krokiga näsan, som beskrivet i bokserien).
Vad det gäller Michael Gambon (som tog över efter Harris död) så tycker jag att han var som allra bäst i tredje, sjätte och åttonde Harry Potter-filmen. I tredje lyckades han nästan sätta rollen bättre än Harris i mitt tycke då han fick till en precis lagom balans mellan en något dominant men samtidigt mystisk, snäll, skojig och klok gammal trollkarl. I fjärde filmen blev han plötsligt alltför utom-karaktär då han framstod som alldeles för dominant och hotfull (mest p.g.a. regissören Mike Newell, som också erkände att han inte alls ens orkade läsa igenom hela Flammande bägaren-boken), med andra ord raka motsatsen till hur han var i boken (med undantag i delen då Moodys falska identitet avslöjas, kantänka). I femte filmen framstod han också som något grinig och frustrerad, fast ändå inte fullt likaså gentemot förra (mest störande med Dumbledore i denna film var repliken "Don't y'all have studying to do!?" som jag tror kan vara hans mest out-of-character-replik i hela filmserien). Så äntligen i sjätte och åttonde filmen satte Gambon karaktärens hela sansade personlighet likt böckerna (även hans hår och skägg såg mer elegant ut här till skillnad från de tidigare, också hur Dumbledores hår och skägg var beskrivet i böckerna).

För er som inte vet så spelade Toby Regbo en mycket ung Albus i Harry Potter och dödsrelikerna - del 1, medans Torsten Wahlund är, som många av oss vet, rollfigurens svenska dubbningsröst i de första 5 filmerna. (de enda i serien som dubbades till svenska)
#27
Som jag skrivit många gånger förut så är jag också född på 1990-talet, nämligen 1998.

Vad tycker jag om det året, undrar ni säkert? Jo, det kan nämligen vara det sämsta kulturella året att vara född under.

Jag vill varna alla som vill fortsätta läsa kommentaren att samtidigt som jag skrev detta inlägg så kunde jag inte rå för mig att häva ur mig den mörka sanningen om år 1998, framförallt dess popkultur, när jag läste hur stolta ni andra var över era födelseår på grund av deras populärkultur, så det som kommer att stå nu blir rätt så personligt och off-topic, men jag kunde inte motstå känslan av att jag måste få det sagt;

Oräkneligt mycket företagsskit var tvungen att klämmas ut just det året. Alltifrån sketna biofilmer som Roland Emmerichs Godzilla, The Waterboy, Blues Brothers 2000, Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren, Gus Van Sants Psycho, Armageddon, Patch Adams, A Night at The Roxbury, Omaka par 2, The Avengers, Jack Frost, Det magiska svärdet: Kampen om Camelot, till helt meningslösa direkt-till-video-kontantskopor som The Mighty Kong, Pocahontas 2: Resan till en annan värld, Brisby och NIMHs hemlighet 2: Timmys färd till NIMH, Resan till Amerika 3: Skatten i Manhattan, Belles magiska värld, Ferngully 2, Casper möter Wendy,
...och skamlös musik förstås, däribland många besvikelser till hårdrocksalbum (min favoritmusik, som många av er vet), som just det året också skulle vara som allra sämst, t.ex Virtual XI med Iron Maiden, Van Halen III med Van Halen, Diabolus in Absentia med Slayer, Garage Inc med Metallica. Sedan minns nog många av oss den låt från 1998 som skulle föda den ännu pågående autotune-trenden; Believe med Cher. (Jag har mestadels alltid hatat autotune, men användandet av detta musikverktyg har egentligen bara försämrats på allt senare tid, just i och med att alla förbannade musikföretag ska tvinga dagens alla artister att ha det, framförallt de som riktar sig till mainstreamen.)
Jag vet samtidigt att mycket bra inom popkulturen kom då också (som Rädda menige Ryan, Mulan, Powerpuffpinglorna, m.fl.) men det känns i slutändan som att allt bra som kom år 1998 verkade vara färre i antal jämfört med det som var sämre, och att det allra bästa från 1998-års popkultur (däribland filmer som Prinsen av Egypten, Antz, eller hårdrocksalbum som Legacy of Kings med Hammerfall eller Oceans of Time med Axel Rudi Pell) överskuggas av så mycket annat.

Som sagt, ledsen för en lång och ganska personlig kommentar som kom någorlunda off-topic.

(Fick också precis reda på att jag redan har skrivit här en gång, men att jag hade glömt bort mitt tidigare inlägg när jag skrev detta. Anyway, no big deal! 🤷�♂️)
#28
Off-topic / SV: Angående vår planet!
17 september 2022 kl. 22:51:09
Citat från: Disneyfantasten skrivet 17 september 2022 kl. 22:49:21Folk behöver tänka på vad som är bäst för planeten och inte för dem själva, så vi kan helt enkelt få dem att förstå läget med planeten, jag håller iallafall hoppet uppe om att fler och fler förstår läget med planeten och sätter planetens behov före deras egna.

Sen är jordens överbefolkning också ett stort problem, särskilt i Asien och Afrika.
Det är ju precis vad jag tänker också. Jag säger bara att det inte lönar sig att tvinga folk när det gäller just detta.
#29
Off-topic / SV: Angående vår planet!
17 september 2022 kl. 22:40:27
Citat från: Goliat skrivet 17 september 2022 kl. 22:33:22Tänker på det här med sänkt bensinpris...det är ju ett steg i fel riktning. Men förstår att folk vill detta då vi vant oss vid ett levene som ej är hållbart.
Vi måste fortfarande leva med bensin och diesel om vi ska kunna försörja oss. Sorgligt men sant. Vi kan inte heller tvinga folk att cykla eller köra elbilar. Som jag sade förut så kör förresten min farsa en dieselbil som släpper ut extremt små mängder koldioxid.
Klimathotet och global uppvärmning finns säkert, men det nutida förändrade klimatet på jorden kan delvis vara naturligt också. 🤷�♂️
#30
Filmer och TV-serier / SV: Favoritintro
16 september 2022 kl. 16:45:29
Om vi talar om intron till TV-serier ska nog mina vara (i urval):

* M.A.S.K.
* DuckTales (1987-års serie)
* Greve Duckula (framförallt på originalspråket, då introrösten råkar vara Barry Clayton, som också var monologrösten i början till The Number of The Beast med Iron Maiden)
* Magnum P.I. (1980-års serie)
* The Munsters
* The Munsters Today, Säsong 2 (trots att den här serien är ett stort skämt gentemot originalserien)
* Katten Gustaf (1988-års serie), Säsong 1
* Timon & Pumbaa
* Katten Eek
* The Terrible Thunderlizards
* Teenage Mutant Ninja Turtles (2003-års serie)
* Powerpuffpinglorna (1998-års serie)
* Batman: The Animated Series
* Gargoyles
* Rederiet
* Nelvana's Tintin
* Sökandet efter Skattkammarön
* American Dad!
* Scrubs
* 2½ Män
* Kim Possible
* Danne Fantom
* Fairly Odd Parents
* Godzilla: The Series
* Rosa Pantern (1993-års serie)