Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Adam

#61
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
30 juli 2022 kl. 00:15:53
Grattis i efterskott till Hey Arnold på svenska!
#62
Off-topic / SV: Husdjur?
29 juli 2022 kl. 12:35:29
När jag och familjen bodde tillsammans för 2 decennier sedan så hade vi först två katter (fastän jag inte minns dessa, då jag bara var runt 3 år då vi hade dem) och några år senare skaffade min syrra flera marsvin, oftast ett nytt varje år.

Sedan de dagarna har det inte blivit några fler (och till det bättre i mitt tycke, minns att det var ett rent h*****e, då marsvinen, framförallt, hela tiden urinerade nästan var man än satte sin fot de gångerna syrran skulle rensa i deras burar).
Under hela mitt liv har jag i och för sig själv gått och tänkt på om man ska ha ett husdjur. Problemet just nu är att jag bor själv i en liten lägenhet, har mycket att göra om dagarna, och att jag av det skälet inte orkar lägga den mesta energin på att se efter ett husdjur.
#63
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
26 juli 2022 kl. 22:08:09
Får också önska grattis till Disneyfantasten på födelsedagen.
#64
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:52:12
Citat från: Lillefot skrivet 24 juli 2022 kl. 20:37:35
Du ser verkligen ut som en rockstjärna där.  :)
Man tackar. 😊
#65
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:50:44
Citat från: MOA skrivet 24 juli 2022 kl. 20:35:17
Men har du blivit långhårig,va fin
Jag har varit långhårig sedan 2016, faktiskt. ;D
Vet annars att det är vanligt att missa på mina andra bilder, då jag i nästan alla övriga fall går med hästsvans.
Tack ska du ha, ändå.  :)
#66
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
24 juli 2022 kl. 20:16:08
Här är en bild på mig med håret utsläppt, tagen från igår kväll när jag var på Rock på Skansen.
#67
Nog för att jag undviker att skriva här, då jag vanligen ser det här ämnet som lika, om inte mer meningslöst än Gnälltråden, men visst kan även jag dela med mig om något riktigt roligt jag gjorde igår. 'Var nämligen på min första konsert sedan tidiga 2020, Rock på Skansen, där 3 st rockband uppträdde; H.E.A.T, The Struts, och W.A.S.P.
Alla tre var superbra live, och att Blackie Lawless stämma fortfar att hålla trots 66-årsåldern är helt osannolikt! 🤘🔥
Följande konserter att blicka framemot blir Bandit Rock Party-festivalen nästa helg!
#68
Off-topic / SV: Läskiga Låtar
19 juli 2022 kl. 12:56:35
Jag tyckte alltid ända fram till 11-års ålder att En natt på Blåkulla av Modest Mussorgskij, som användes i Disneys Fantasia, var det läbbigaste musikstycke jag hade hört, just för att jag var så jäkla rädd för själva segmentet i filmen.
En annan Disneyfilm värd att nämna när det gäller obehaglig musik/låtar är också Törnrosa, nämligen i scenen då Onda Fén lurar upp Aurora till spinnrocken i tornets topp. Den fortfar att känna mig hemsökt/påkollad, delvis p.g.a. den spöklika kvinnorösten i bakgrunden som ropar "Aurora". 🥶

På senare tid har jag också funnit musiken från Endless Stairs-trapphuset från Super Mario 64 riktigt obehaglig, plus vissa låtar från enstaka skräckfilmer, som Midnight, The Stars and You från The Shining. Varje gång jag hör den kan jag inte rå för att se Jack Torrance stirra in i min själ framför mig. Doodle Let Me Go (Yaller Girls) från The Lighthouse är också rätt hårresande att höra på numera.

Jag kan säkert hålla på att rada upp rätt många än, men dessa är mina bästa urval.
#69
Off-topic / SV: Skägg
19 juli 2022 kl. 12:16:42
Jag har egentligen tänkt att behålla min nuvarande skepparkrans tills jag får jämnare växt (om jag nu får det), så att jag kan variera mellan olika skäggfrisyrer. Länge har jag tänkt på att ha en sådan här skäggfrisyr (ungefär som Lemmy Kilmister, Ralf Gyllenhammar, eller den som Metallicas James Hetfield hade under en period mellan sent 1980-tal till mitten av 1990-talet):
#70
Dubbningar och röster / SV: Värsta VA Valen
16 juli 2022 kl. 11:23:36
Mina i urval (än så länge i enbart svenska dubbningar):

* Anders Byström som Homer Simpson och Abe Simpson i Simpsons-filmen
- Motivering: Byström lät inte det minsta lik originalen, vilket inte vore en jättedeal om han inte talade med urkass inlevelse och känsla, vilket var ett av de många ting som totalförstörde den svenska dubben.

* Johannes Brost som Ebenezer Scrooge/Joakim von Anka i Musse Piggs Julsaga/Julafton
- Motivering: Han överspelade och lät alldeles för ung för rollen.

* Christer Nerfont som vuxna Kovu i Lejonkungen 2: Simbas skatt
- Motivering: Han lät platt, livlös, och inte det minsta engagerad.

* Ulf Peder Johansson som Fågelskrämman i Mumfie
- Motivering: Hans delivery var rätt stelbent (no pun intended) och störande, och han var dessutom inte så bra på att sätta höga sångtoner i musikalnumrena.

* Jonas Malmsjö som Larry Daley i Natt på museet
- Motivering: Jonas lät i mina öron för ung, återigen, och hade dessutom ett opassande ljust tonläge i rösten för att ens efterlikna Ben Stiller.

* Björn Granath som Reginald i Natt på museet
- Motivering: Björn var utan tvivel en av våra mest begåvade skådespelare och dubbare, men när det gällde att dubba afroamerikaner, som Bill Cobbs i det här fallet, var han i stort sätt en besvikelse, då även han knappast lät en aning lik skådisen.

* Hasse Andersson som Razoul i Jafars återkomst
- Motivering: Hasses stämma passade helt enkelt inte in, då den återigen var för ljus och inte särskilt raspig (jämfört med originalets Jim Cummings, för att inte nämna karaktärens övriga svenska röster; Micke Dubois och Johan Hedenberg).

* Gustav Larson som Odjuret i Skönheten & odjuret: Den förtrollade julen och Belles magiska värld
- Motivering: Gustavs röst må ha varit rätt så lämplig för karaktärens mänskliga form, men i figurens odjursform framstod han bara som underväldigande.

* Roger Storm som Uggla i Nalle Puh och jakten på Christoffer Robin
- Motivering: Helt utan tvekan Ugglas tråkigaste svenska röst genom tiderna, mest för att jag tycker att Roger Storm trist nog är en av våra mer underväldigande dubbare, vilket har framkommit i nästan varenda dubbning han medverkat, inklusive denna.

* Acke Svensson som Trap-Jaw i KM Studios/Mediahusets dubbning av 1983-års He-Man
- Motivering: Helt ärligt, vem i Tors namn tyckte att det här var ett bra castingval till att börja med!?? Trodde de på fullaste allvar under hans audition att han lät det minsta hotfull, var trogen originalrösten eller var det minsta lämplig för rollfiguren!???

(OBS: Jag kan komma att uppdatera ifall jag kommer på fler!)
#71
Citat från: BPS skrivet 15 juli 2022 kl. 10:22:45
Han var Vaktis i Julens Hjältar.

...plus Jätten Jorm och titelrollen i Dunderklumpen!.
#72
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
13 juli 2022 kl. 23:05:02
Får också gratta Simon i efterskott! 🥳
#73
Filmer och TV-serier / SV: Sötaste filmparet
13 juli 2022 kl. 19:16:15
Jag skulle ge Tarzan och Jane som ett mycket gott exempel, alltid lika underbara i princip varenda Tarzan-film. 🥰
#74
Angående Rocky The Rhino/Noshörningen Rocky i Djungelboken så anser jag att antingen Sture Ström eller Halvar Björk hade passat utmärkt för rollfiguren.🤔
#75
Off-topic / SV: Quiz
10 juli 2022 kl. 23:30:13