Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilken var den svenska titeln på den första filmen "Star Wars"?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 19 april 2019 kl. 08:37:52
Jag har lyckats hitta åt inspelningar av de 8 första avsnitten av Koni och rymdgänget, som den svenska titeln var. Tyvärr är YouTube-klippet i det första inlägget borttaget, så jag har inget att jämföra med, men är nästan hundra på att introt där inte hade någon likhet med det "svenska" introt.

I Skandinavien sändes serien med ett stillsamt och ganska kortfattat instrumentalt intro (30 sekunder), utan någon sång och bara stillsam ganska neutral musik - introt avslutades med en skylt där det stod "Koni and the Starjammers" (och ingen text i övrigt), så därför antar jag att det är det amerikanska introt som gjorts i samband med den japanska seriens engelskspråkiga dubbning. Dock hittar jag inte åt något amerikanskt intro till serien på nätet, för att kunna jämföra och dra mer säkra slutsatser.

Märkligt nog sändes serien på FilmNet med samma instrumentala intro både före och efter varje avsnitt, vilket alltså innebär att serien helt saknade eftertexter och ingen som helst creditering av vare sig regissör, manusförfattare, producent, animatörer eller ens produktionsbolag... :( Jag vet inte om det är specifikt för FilmNet/Skandinavien, eller om det såg likadant ut i USA - tyvärr verkar det ju finnas oerhört lite dokumenterat om den här serien på nätet...

I likhet med de flesta serier på FilmNet fanns heller inga utsatta dubbcredits; inte ens dubbningsstudio (som de annars ibland visade en skylt med efter serierna). Jag har tyvärr inte hunnit lyssna igenom serien ordentligt, för att försöka identifiera rösterna.
Skrivet av Jabberjaw
 - 18 april 2019 kl. 22:25:19
Blev nyfiken 🙂 Någon uppdatering här Daniel? Och var introt dubbat till svenska isåfall skulle det vara grymt kul höra hur detta lät alternativt höra en kort snutt med dubbningen.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 januari 2017 kl. 00:17:36
Jag kommer ihåg Koni and the Starjammers, och jag minns att jag såg i alla fall en del avsnitt av serien. För något år sedan hittade jag också åt ett inspelat avsnitt; osäkert om jag har fler eller inte.

Introt såg i alla fall inte bekant ut från YouTube-klippet du länkar till, men å andra sidan är det väl nästan mer regel än undantag att asiatiska serier fått nya intron i samband med engelska dubbningar. Jag är i alla fall 99% säker på att serien hade engelsk bildversion (engelskspråkiga för- och eftertexter) när den sändes på FilmNet.

Jag vill minnas att dubbningen var helt okej, men kommer tyvärr på rak arm inte ihåg något om röster. När jag får ordning på min havererade dator ska jag se om jag lyckas att hitta åt det inspelade avsnittet, och se om jag känner igen rösterna genom att titta igenom avsnittet.
Skrivet av tecknat trippare
 - 14 januari 2017 kl. 19:37:23
Såg att denna något bortglömda mystiska koreanska animeserien visats på FilmNet tidigt 1990-tal med titeln "Koni and the Starjammers"
Orginaltiteln är förmodligen  ::) ;D "Wonder of Kiddy Space 2020" / "2020년 우주의 원더키디"

https://www.youtube.com/watch?v=tIUK6to1V2M

Är det någon som minns denna? den sändes 1992 December och i samma "block" eller tv-tid som Widget The World Watcher