Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Citat från: E skrivet Idag kl. 10:46:28Tone mumlade nästan hela tiden men hon får såklart sympatiröster. 
Det har ju stått i tidningarna att Tone har haft problem med rösten den senaste veckan, så jag hoppas att mumlandet beror på det. Nu när rösten förhoppningsvis får vila i några veckor, så hoppas jag att det ska låta bättre till finalen. :)
#2
Citat från: Goliat skrivet Igår kl. 05:41:52Oj, har det börjat igen? Var ju inte längre sedan. Märkligt man inte sett något på nyheterna om det.
Då har du i alla fall definitivt inte sett något på SVT, för de har inte tjatat om särskilt mycket annat den senaste månaden; med sisådär 18 miljoner trailers i tid och otid...

Citat från: Oskar skrivet Igår kl. 04:08:52Det är svt som beställer regler och polismyndigheten och länsstyrelsen beställer över väktare eftersom svt har tillstånd från polismyndigheten.
Nej, enligt Aftonbladet var allt det här iscensatt:
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/P4j1q7/thomas-g-son-blev-bortfost-av-vakter-kuppen-fran-svt
(Vilket också känns troligt, för en sådan sak borde inte kunna hända i ett så här stort arrangemang med enorm planering och säkerhetspådrag)
#3
Ikväll var jag faktiskt mest förtjust i Rejhan. Jag har aldrig hört talats om människan förut, så ingen aning om han är bekant sedan innan eller inte, men låten var bäst ikväll och han sjöng tillräckligt bra. Synd att han inte kunde gå vidare till semifinal i alla fall...

Andra plats tycker jag går till Jon Henrik Fjällgren - en bra låt, men jag hade hellre sett att han kunnat vara ensam på scenen istället för de här två andra som tog överhanden för mycket. Trea tycker jag att Tone Sekelius hamnar, som hade en något för tjatig men ändå bra låt. Hon verkade ju dock ha problem med rösten ikväll (märktes tydligast under verserna), så låten kanske växer om rösten håller i finalen, så kanske den upplevs ännu bättre.

Eva & Ewa var i särklass sämst, och en riktigt usel låt som om möjligt var ännu sämre än deras smörja ifjol. Näst sämst tycker jag om Elov & Beny, som visserligen kunde sjunga och var väl något kort parti som var lite småroligt - men usel text och inte mycket till musik.

Jag hade väntat mig mer av Loulou Lamotte, som jag verkligen tycker om och som ju har en fantastisk sångröst - men låten var inte mer än helt okej, och lite för mycket kampsång för min smak. Victor Crone var hyfsad, varken mer eller mindre - låten var inte särskilt minnesvärd, men heller inte dålig utan hamnade någonstans i mitten rent kvalitetsmässigt.

Men jag tycker det var dålig stil att de lät röstpresentationen fortsätta medan det var "Tillfälligt avbrott", så att man missade en del av den. Om inte sändningen fungerar någonstans i landet tycker jag att det borde vara en självklarhet att informera programledarna om det, så att de tar paus i presentationen så att ingen går miste om något; istället för att fortsätta som om ingenting har hänt så att bara de som var på plats i Göteborg fick se de första gruppernas röster... :(
#4
Citat från: gstone skrivet  4 februari 2023 kl. 22:02:35Kan du få fram credits till Asterix & Obelix: I drakens rike ?
Den distribueras tydligen av Noble Entertainment, och de brukar vara väldigt ojämna av sig - ofta svarar de blixtsnabbt, men ibland svarar de inte alls... Men jag ska genast maila dit, så får vi hålla tummarna. :)
#5
Off-topic / SV: tecknatforum
4 februari 2023 kl. 02:24:59
Citat från: Lilla My skrivet  3 februari 2023 kl. 22:59:47Värt att kommentera ett nästan tio år gammalt inlägg för detta?
Precis min tanke. Och jag vet för övrigt inte om forumet i trådskaparens inlägg någonsin kom online eller inte, men tydligen finns den ju i alla fall inte kvar nu längre.
#6
Om Dubbningshemsidan / SV: Olika tecken på rubriker
3 februari 2023 kl. 20:37:05
Nej, om du använder fetstil eller kursiv stil vid titlar eller som betoning på ord ska inte skiljetecken efter titeln vara med där. Använder du det till titlar ska bara själva titeln med, så om det är en titel med punkt eller frågetecken i namnet ska punkten givetvis vara fetstil. Med andra ord Aristocats utan något annat, medan däremot Vem satte dit Roger Rabbit? med frågetecknet också i fetstil.

I undantagsfall kan det finnas anledning att kursivera eller fetstila en hel mening, och i så fall ska givetvis punkt eller frågetecken i slutet med. Men det är väldigt sällsynt att det finns anledning till det.
#7
Off-topic / [SAMMANFOGAT] Marcel the Shell
3 februari 2023 kl. 14:18:52
Detta ämne har slagits samman med Marcel the Shell with Shoes On.
#8
Jag ser nu att Marcel the Shell with Shoes On släpps som digital hyr- och/eller köpfilm på bl.a. SF Anytime den 27 februari. :)
https://www.sfanytime.com/sv/movie/marcel-the-shell-with-shoes-on
(Innan den släpps går det inte på SF Anytime att se om det är hyrfilm, köpfilm eller bådadera som gäller)

Tyvärr ingen språkinformation än dock, så jag vet inte om den kommer att dubbas till svenska.
#9
Dubbningar och röster / SV: Åsa Jonsson
3 februari 2023 kl. 11:01:28
Citat från: TonyTonka skrivet  3 februari 2023 kl. 09:51:56Gammalt ämne, men såg på Schlagerprofilerna QX att Åsa Jonsson Bergfalk ska vara med som synlig kör i Elov & Benys bidrag i Melodifestivalen imorgon, lördag.

https://blog.qx.se/wp-content/uploads/2023/02/eob.png
Och är även en del av den fasta huskören för Melodifestivalen, så att hon kommer att höras (om än vanligtvis inte synas) i ganska många bidrag. :)
(Det vanligaste är ju alltså att körsångarna "gömmer sig" i kulisserna, men sjunger live.)

Även Lars Säfsund, som varit med i många dubbningar, är ju för övrigt en del av den fasta kören.
#10
Citat från: Skokaka skrivet  2 februari 2023 kl. 20:54:58Så det kommer faktiskt att vara med i listan för ingredienserna? Det är ju bäst att lägga till det så att man vet.
Ja, om det förekommer insekter i livsmedel är det obligatoriskt att det står med bland ingredienser.

Det enda undantaget är karminsyra, som framställs av torkade och krossade koschenillsköldlöss, som även får kallas för E120 så att det inte framstår med tydlighet vad det är. Det används som rött färgämne, och används som sagt bland annat i en hel del godis, läskedrycker, glass, spritsorter, senap, såser, en del ostar, tuggummi, läppstift, nagellack och hel del annat - faktum är att det mesta som är rött innehåller karminsyra. Det har ju använts och varit tillåtet i många år, men blivit vanligare de senaste 10 åren just för att många nuförtiden vill undvika syntetiska konstgjorda färgämnen; och ska man tillverka röda färgämnen naturligt är det här än så länge i stort sett det enda sättet.
(Där står det alltså oftast E120 i innehållsförteckningarna, vilket alltså betyder karminsyra men det är ju inte solklart att det kommer från löss när man bara ser E120...)

Lite mer information från Livsmedelsverket:
https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/ett-klargorande-insekter-i-mat-far-inte-saljas-utan-konsumenternas-vetskap
#11
Citat från: Skokaka skrivet  2 februari 2023 kl. 15:17:32Usch! Vad mer? De tänker faktiskt lägga insekter i mat i Sverige! Vem tusan vill äta insekter egentligen? Tja, jag tänker i hela fall inte göra det, jag vägrar det. Och det finns ingenting som grobianerna kan göra åt det.
Nu har du nog missuppfattat nyheterna. Det handlar om att vissa insekter numera är tillåtna som livsmedel i Sverige, inte att det faktiskt kommer att läggas insekter i mat. Det rör sig alltså bara om livsmedel där man är fullt medveten om det och vill ha det; inte att det skulle smygas in i allt (eller ens en bråkdel). Av allergiska skäl lär insekter aldrig börja läggas till i all mat, utan det är bara för de som faktiskt vill ha det.

Precis som med alla andra innehåll är det också obligatoriskt att skriva ut det på innehållsförteckningarna, så att det ska gå att tydligt se om någon mat skulle innehålla någon insekt.

Och fortfarande är det också bara 5 eller 6 specifika insekter som ens är tillåtna som livsmedel inom EU, så det är inte direkt någon omfattande lista.
#12
Citat från: Disneyfantasten skrivet  2 februari 2023 kl. 17:52:43Precis, komplement är alltid bra, så det är aldrig bra om komplementen försvinner.
Det håller jag med om, och jag tycker också det är fel väg att få om fysiska format försvinner.

Men linjär TV är en annan femma, som naturligt lär bli mer och mer sällsynt i takt med att streamingtjänster får fäste. Bland unga i dagens läge har ju många inte ens antenn eller kabel-TV för att kunna få in TV-kanaler, utan använder enbart TV-apparaten för streaming från SVT Play, TV4 Play och diverse betaltjänster.

Där är det nog för sent för att kunna vända utvecklingen, då linjär TV helt enkelt inte har tillräckligt många fördelar framför streaming; åtminstone inte när det inte gäller direktsändningar. Så linjär TV kommer nog fortsätta finnas länge till för sport, direktsänd underhållning och liknande - typ Melodifestivalen, Idol, Let's Dance och dylikt plus direktsända sportsändningar - och därmed lär också sådana breda TV-kanaler finnas kvar.

Men för nischade TV-kanaler som inte har direktsändningar - och framförallt för barnkanaler som naturligt vänder sig till en begränsad målgrupp - är det nog bara en tidsfråga innan alla försvinner. Disney Channel och Disney Junior står nog fortare på tur, i och med att det där finns ett bra substitut i och med Disney+ där det mesta (men dock inte allt) finns med; och utan att det kostar så mycket mer än vad Disney Channel kostar på de flesta håll. Nickelodeon, Cartoon Network och Boomerang kommer nog överleva lite längre i och med att det just nu inte finns någon bra streamingtjänst med tillgång till alla program som de sänder.

Men jag ser ingen uppenbar koppling mellan fysiska medier (DVD/Blu-Ray) och linjär TV, då det inte alls går att jämföra. Med linjär TV lär allt utom direktsändningar med tiden gå att ersätta med streaming med fullgott resultat (åtminstone så länge bredbandet fungerar...), men fysiska medier är däremot ett viktigt komplement i och med att både linjär TV och streaming är flyktigt på ett helt annat sätt.
#13
Citat från: Disneyfantasten skrivet  2 februari 2023 kl. 13:48:43Det är inte det, utan snarare att det fysiska försvinner, och det är inget gott tecken, då fysiska saker alltid är ett bra komplement.
Det håller jag med är oroväckande, men det har väl ändå ingenting med Disney Channels eventuella försvinnande att göra - för en linjär kanal är väl liksom inte fysisk heller...?
#14
Citat från: Elios skrivet  2 februari 2023 kl. 09:08:07Men hur långa är dem?
High School Musical och Pirates of the Caribbean var båda två på 3 CD-skivor vardera, så det borde innebära runt 3 - 3 ½ timmar (det ryms ca 70 minuter på varje CD, så rymdes det inte på två skivor innebär det alltså minst två och en halv timme i alla fall). Men jag har dem inte tillgängliga här och nu, och kan därför inte kolla upp exakt.

Båda två gavs ut av Egmont Kärnan 2008. Båda innehöll tre ljud-CD-skivor (CD-Audio) plus en extra dataskiva (CD) med hela ljudboken som MP3-fil.
#15
Dubbningar och röster / SV: Rock Dog
2 februari 2023 kl. 09:32:40
Citat från: Elios skrivet  1 februari 2023 kl. 14:31:37Går den att få tag på i Sverige eller dubbades den då?
DVD-utgåvan med Rock Dog är tyvärr utgången numera, men filmen finns tillgänglig som digital hyr- och köpfilm på bl.a. SF Anytime och Viaplay.

Annars går den att hitta åt på begagnatmarknaden, exempelvis finns de här på Tradera:
https://www.tradera.com/item/302154/479972638/dvd-rock-dog
https://www.tradera.com/item/302154/384349964/dvd-film-rock-dog

En fysisk DVD är förstås vanligtvis att föredra framför digitala köp, för som vi alla redan vet innebär digitala köp inte direkt köp i ordets rätta mening utan snarare hyra på obestämd tid - man vet ju aldrig när filmer man köpt plötsligt inte längre går att se...
(För att hyra däremot fungerar digitala tjänster utmärkt, om man bara tror sig vilja se filmen en gång.)