Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Australisk tv-serie (Sci-fi?)

Startat av Igthorn, 16 mars 2011 kl. 10:19:34

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Igthorn

Försöker komma på namnet till en tv-serie som visades på SVT i början av 90-talet i samband med sommarlovsmorgon om jag inte minns helt fel. Den handlade om en kille (tonåring) som vann en slags tävling och då fick välja vad han ville ur en affär. Valet landade på en mystisk knappliknande sak (minns att den såg ut som en regnbågsfärgad reflex om ni förstår vad jag menar) som sedan ledde honom in i en annan värld. Så mycket mer detaljer än så kan jag inte komma på men ska fylla ut om något mer dyker upp.

Daniel Hofverberg

Jag trodde att jag hade sett alla australiensiska ungdomsserier som visats i svensk TV, men just den här beskrivningen känner jag inte igen. Jag har i alla fall gått igenom alla australiensiska serier på IMDb från 1988 och fram till 1995, men ingen av dessa verkar stämma på din beskrivning.

Om du kommer på något mer om handlingen, vad någon rollfigur hette eller vad som helst, så vore det nog mycket värdefullt för att komma fram till vilken serie det gäller.

Igthorn

Hmm, ärligt talat är det det bästa minnet jag har. Det är just den där knappen som, ja det ser ut som en mindre reflex eller vad man ska säga, rund, stor som en kapsyl ungefär, och just att han fick välja vad han ville i affären. Är rätt säker på att det utspelar sig vid en kuststad.
Jag snubblade över serien "Resa i det okända" (The Odyssey) som jag trodde var australiensisk men som visade sig vara kanadensisk... så det kanske är jag som snubblat på mig själv. Med andra ord är det inte helt säkert att serien är från austrialien. Men tack för att du tittade igenom sidorna Daniel, du har förmodligen bra mycket mer koll på dessa serier än jag.