Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Tingeling-Vingarnas hemlighet

Startat av Linnzy, 8 september 2012 kl. 22:59:45

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Linnzy

Nya Tingeling filmen skall ju som sagt komma på bio till skillnad från de andra.

Min väninna nämnde att Molly Sanden just nu håller på att dubba "en ny disney-film" som hon nämnt på sin instagram.

Då Modig precis har visats på bio så gissar jag själv på att hon ska vara i Tingeling, och jag sätter mina chanser på att hon ska vara Perriwinkle, vad tror ni?

juku

hoppas då molly spelar hon med det vita håret. tingeling är få filmer som de har bra roster.

Linnzy

Ja detvär hon som heter perriwinkle och det är den enda jag skulle kunna tänka mig hon skulle spela.

juku

bra, jag var lite rädd att nån med obehaglig rost skulle spela henne.

Daniel Hofverberg

Visst verkar det ganska troligt att det är Tingeling - Vingarnas hemlighet som Molly Sandén syftar på. Om hon inte med den texten syftar på kortfilmer (som säkert dubbas kontinuerligt mer eller mindre), så finns det väl inte så många andra Disney-filmer som är på gång inom den närmaste tiden och som bör dubbas.

Visst kan det i så fall röra sig om Perriwinkle, men någon av de andra nytillkomna rollfigurerna är väl också fullt möjliga. Filmen har väl inte visats i engelskspråkig originalversion någonstans i världen än, så därför vet jag inte hur Perriwinkles röst låter i original. Utan det är det ju nästintill omöjligt att kunna dra någon slutsats huruvida Mollys röst kan passa för den karaktären.

Man får väl i alla fall hoppas och anta att de rollfigurer som varit med i tidigare filmer får behålla sina befintliga röster, så att det inte är planerat röstbyten.

För övrigt ska det bli intressant att se om Tingelings röst nu återgår till Marie Serneholt som i de tre tidigare långfilmerna, eller om Linda Åslund (som spelade Tingeling i halvtimmeslånga Tingeling och älvornas mästerskap) har tagit över huvudrollen permanent. Personligen gissar jag att Marie återigen ska spela huvudrollen, och att de bara "förenklade" med Linda i och med Tingelings väldigt få repliker i Älvornas mästerskap (så att det inte blev försvarbart att anlita Marie Serneholt för en så snabb inläsning), men det återstår förstås att se. Eventuellt kanske Marie Serneholt är för upptagen med nystartade X-Factor på TV4 för att hinna med dubbningsuppdrag just nu.

Lisa

åååh va kul om Molly ska vara med i den!!!
Jag tror också Marie Serneholt kommer göra Tingelings röst. Jag har i och för sig för mig att hon flyttade utomlands, så det kanske är därför Linda Åslund gjort Tingeling istället för henne? Jag tycker Linda är en bra röstskådis, men jag vill nog hellre att Marie gör rösten i filmen som vanligt...

Daniel Hofverberg

Jag har aldrig hört av Marie Serneholt bott utomlands, men däremot har hon säkert varit ganska upptagen med annat än dubbning, då hon ju både är aktiv som sångerska, musikalartist, m.m. Risken nu är väl att hon kanske är för upptagen med X-Factor (där hon är en av jurymedlemmarna/mentorerna), så att det kanske inte är säkert att hon har tid att spela Tingeling i Tingeling - Vingarnas hemlighet.

Bevisligen verkar ju Linda Åslund också vara godkänd av Disney i USA som Tingeling, så vem som helst av de två skulle nog kunna spela rollen i den här kommande filmen. Det som talar för att Linda kanske tagit över permanent är väl det faktum att SDI Media trots allt måste ha skickat in hennes röstprov till Disney i USA för att få henne godkänd som Tingeling; något som verkar överdrivet att göra om det bara handlar om ett par repliker i Tingeling och älvornas mästerskap. Men vi får väl se... Linda Åslund är absolut en utmärkt skådis, men jag tycker nog också att Marie var bättre som Tingeling - även om det förstås är svårt att avgöra efter Lindas enstaka repliker.

Vad gäller Molly Sandén så upptäckte jag precis att hon också stod crediterad för Tingeling och älvornas mästerskap, så tydligen var hon med där också. Jag kände inte igen hennes röst senast jag såg filmen, och då jag redan tror att jag identifierat alla större roller så måste hon ha spelat någon liten roll. I så fall är det kanske samma rollfigur hon ska spela även i Vingarnas hemlighet, så att det kanske inte rör sig om Perriwinkle trots allt.

Linnzy

#7
Hmmmm jag som var så säker på att hon skulle vara Perriwinkle....hehe ja om det alls rör sig om denna filmen alltså....

Jag är längtar så efter nya Tingeling filmen och är grymt nyfiken både på den och på rösterna.

Nej den engelskspråkiga verisionen har inte visats ännu men det har kommit trailers, huruvida rösterna där är hugnna i sten eller kan ändras vet jag inte.
http://www.youtube.com/watch?v=4fs2Z67aSkA&feature=relmfu
Här kan man höra Perriwinkle.

I övrigt så älskade jag orginaltiteln "Winterwoods" mer än "secret of the Wings" det verkar vara väldigt mycket som hela tiden ändrats i Tingeling-filmerna om man jämför trailrar mot de faktiska resultaten.

EDIT; hittade ett klipp med två nya älvor också, jag kan faktiskt tänka mig Molly i den ena av dem ^^
VARNING för viss spoiler, http://www.youtube.com/watch?v=spem3RdrT8M&feature=relmfu

Daniel Hofverberg

Nu har Disney Channel börjat sända svenskdubbade trailers av Tingeling - Vingarnas hemlighet. Åtminstone att döma av trailern låter Periwinkle (eller Vinterlilja som hon tydligen ska heta i Sverige) inte som Molly Sandén. Men exakt vem rösten tillhör vet jag inte.

Nu behöver det ju dock inte betyda så mycket, då ju trailers ganska ofta innehåller tillfälliga "slaskröster" som inte godkänts av Disney, så det behöver inte motsvara de slutgiltiga rösterna.

I trailern tycker jag i alla fall att det låter som Marie Serneholt som spelar Tingeling.

Men det är väl nästa vecka som filmen har premiär, så snart borde vi börja få definitiva besked.

Daniel Hofverberg

Nu har jag fått lista från Disney, och tydligen är det Molly Sandén som spelar Vinterlilja trots allt; trots att det inte lät som henne i trailern på Disney Channel. Rollistan för Tingeling - Vingarnas hemlighet ser ut så här:

MARIE SERNEHOLT (Tingeling)
MOLLY SANDÉN (Vinterlilja)
JOHAN HEDENBERG (Lord Milori)
JOHAN SCHILDT (Toralf)
MIKAELA TIDERMARK (Silverdagg)
EMMA LEWIN (Iridessa)
HANNA HEDLUND (Rosetta)
SARAH DAWN FINER (Vidia)
HILDA EIDHAGEN (Vinka)
MATTIAS KNAVE (Storm)
BEATA HARRYSON (Flinga)
DOMINIQUE PÅLSSON (Isa)
ADAM GIERTZ (Bobble)
JAKOB STADELL (Klanke)
ANNA BOOK (Älvan Mary)
MYRRA MALMBERG (Läkarälva)
ELIN KLINGA (Drottning Anileah)

Regi: Charlotte Ardai Jennefors

Daniel Hofverberg

Nu har jag fått tag i en komplett creditlista, och den kommer upp på sajten vid nästa uppdatering. Fram till dess kan jag nämna att utöver nyss nämnda röster sjungs alla sånger av den f.d. Idol-deltagaren Linda Pritchard.

juku


Linnzy

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 oktober 2012 kl. 16:54:53
Nu har jag fått lista från Disney, och tydligen är det Molly Sandén som spelar Vinterlilja trots allt; trots att det inte lät som henne i trailern på Disney Channel.

Tyckte inte heller att det lä som henne..men men.... Kul att min gissning var rätt :D

Daniel Hofverberg

Nej, det lät ju verkligen inte som Molly i trailern. Men nu har jag inte sett själva filmen än, så jag vet inte om Vinterlilja har samma röst där som i trailern eller inte.

Citat från: juku skrivet 24 oktober 2012 kl. 10:55:01
vilken bra dubb
Hur vet du det, när den inte har haft premiär än? Jag håller med att rollistan ser bra ut, men man kan ju aldrig uttala sig om kvaliteten på någon dubbning utan att faktiskt ha sett den.

Linnzy

OBS kan innehålla visst spår av spoiler!!!!


Då har man varit på bio och sett den äntligen (även fast jag såg den på engelska i förrgår hos en kompis)

Överlag ganska bra dubb, inget att klaga på direkt, men som alltid när det gäller dubb så går vissa saker förlorade...som tex när Tingeling och Vinterlilja har en konversationen om "lost things/Found things" (visas i en av trailrarna)

I dubben låter det såhär;
T; Samlar du också på småkrafs?! (Are you also collecting lost things?!)
V: Det är bra att ha! (I call them found things!)

I övrigt stör jag mig så in i vassen på att de byter namn på i stort sett nästan alla karaktärer...tex en älva som inte ens syns i bild heter i orginalet Lucinda på svenska blev hon Belinda, Dewie fick heta Toralf!

Dock så bytte de inte namn på Vinterlorden, bra!


Ang. Molly Sande'n så visst var det hon men det var inte så att man direkt tänkte på Rapunzel när Vinterlilja pratade och det är ju ioförsig ganska bra ju. Jag tror det är lite för att Vinterlilja inte har samma energiska utstrålning som Rapunzel har, karaktärsmässigt.

Sidnot; Jag trodde det var sagt att detta skulle vara sista filmen, men enligt Wikipedia planeras det en till men inte förrän 2014!