Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Igthorn

#21
Filmer och TV-serier / Marcia Wallace (1942 - 2013)
3 november 2015 kl. 22:12:59
Egentligen väldigt gammal nyhet men upptäckte vid sökning på Simpsons skådisar att Marcia Wallace avlidit, främst känd för rollen som fröken Edna i Simpsons.

Vila i frid.
#22
Off-topic / Har tv slutat med barnprogram?
31 oktober 2015 kl. 06:57:26
Vet att Barnkanalen och de vanliga Nickelodeon, Cartoon, etc finns men de andra kanalerna, typ TV3, TV4, Kanal 5... som förr brukade visa massa tecknat på morgonen, har inte sett ett skvatt sånt i tablåerna på länge.

I somras tror jag Pokemon och Batman bl.a. visades på fyran men såg inget av det imorse på tvn...

Har de gett upp hoppet till fördel för barnkanalen eller är det bara nått tillfälligt?

Är väl skollov nu också vill jag minnas så borde ju finnas något mer än bara nyhetsmorgon, Nanny och desperata hemmafruar på tvn...
#23
Dubbningar och röster / Lars Amble (1939 - 2015)
21 augusti 2015 kl. 17:58:54
Nåddes idag av nyheten att skådespelaren och regissören Lars Amble avlidit.

Har bl.a. lånat ut sin röst till Orville (Bernard & Bianca), Herr Myrslok (Ice Age 2) och Vernon Dursley i Harry Potter-filmerna.

Vila i frid.
#24
Satt och tittade på ett par avsnitt av Luftens Hjältar och Darkwing Duck igår och försökte identifiera ett par röster som inte är så allmänt förekommande i serien. Tittade på listan som finns här på dubbningshemsidan men kan inte hitta något röstprov från de mindre roller som dyker upp i andra serier så jag ställer frågan här istället.

Gäller framförallt rösten till Klara, arkeologen som är med i följetongen Den Försvunna Staden. Jag tyckte som barn hon lät mest som Marika Lagerkranz (stavning..) men nu låter hon mer som nån annan. Sedan är det hon som spelar Galna Edna i avsnittet med samma namn. Jag misstänker att det kan vara samma röst men är inte helt säker. Hon låter mer skränig.

Och så var det från ett avsnitt Darkwing Duck där en manlig karaktär i form av en general under FOWL stjäl en hjärnapparat kallad Norma Blixt. Minns inte exakt namn på avsnittet (Hjärnfeber?), men söker rösten till generalen. Jag fick för mig att det kunde vara Ulf Peder Johansson men tvivlar på det. Vem det än är förställer rösten till något slags smålandsmål.
#25
Hojt. Har försökt hitta de svenska episodnamnen på ett par avsnitt Ducktales och Räddningspatrullen. Gäller dessa avsnitt:

*Räddningspatrullen:
The S.S. Drainpipe
The Last Leprechaun
A Wolf In Cheap Clothing

*Ducktales:
Allowance Day
The Good Muddahs
Scroogerello
#26
Läste nyligen nyheten om att Ghiblis Kari-gurashi no Arietti, i Sverige döpt till Lånaren Arrietty kommer att gå upp på biograferna i november, så vill passa på att dela med mig av det till dem som inte ännu tagit del av den. Den 2.a november är det som gäller så jag hoppas vi ses i kön :)

http://www.sfi.se/sv/Malmo-filmdagar/Filmer-2011/Kari-gurashi-no-Arietti/

Var även i kontakt med pressansvarig Karin Larsdotter för att vara säker på att den spelas på mer än bara Malmö Filmfestival. Filmen är under dubbning just nu och kommer visas främst med svenskt tal men även textad på vissa biografer. Är troligt att filmen även kommer på DVD till våren.
#27
Hade egentligen tänkt försöka få tag i Warner Bros själva men då det inte tycks finnas någon svensk websida med kontaktinfo så får jag göra ett försök här istället.
Skaffade tidigare de två Batman-boxar på den klassiska tecknade tv-serien från 1992 som förutom originalspråk även innehåller svenskdubbningen. Dock var det bara hälften av de avsnitt som visats i Sverige som släppts, vilket var 2006 om jag inte minns fel, ber om ursäkt för de knapphändiga uppgifterna.
Undrar ju såklart om någon sett fler DVDer med svenskdubbningen. På engelska finns men det är framförallt den svenska som är av mest intresse, särskilt då båda språk finns med.

Alternativt om det finns lämplig kontaktmail till Warner Bros i Sverige, typ pressansvarig eller liknande.

All hjälp uppskattas.
#28
Någon som vet om den filmen finns dubbad? Jag har inte lyckats hitta något, men har för mig att jag sett den i någon hyrbutik för århundraden sedan. Misstänker att den har en något mer annan titel än "Vi är tillbaka, En dinosaurie historia".
#29
Filmer och TV-serier / Michael Gough (1916 - 2011)
11 april 2011 kl. 19:16:08
Fick nyligen veta att Michael Gough gått ur tiden för en knapp månad sedan. Han är kanske mest känd som Alfred i de första Batman-filmerna från 80-90-talet, men har också medverkat i andra filmer av Tim Burton såsom Corpse Bride, Sleepy Hollow och hans sista film Alice in Wonderland.

Vila i frid

http://www.imdb.com/name/nm0001284/
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Gough
#30
Försöker komma på namnet till en tv-serie som visades på SVT i början av 90-talet i samband med sommarlovsmorgon om jag inte minns helt fel. Den handlade om en kille (tonåring) som vann en slags tävling och då fick välja vad han ville ur en affär. Valet landade på en mystisk knappliknande sak (minns att den såg ut som en regnbågsfärgad reflex om ni förstår vad jag menar) som sedan ledde honom in i en annan värld. Så mycket mer detaljer än så kan jag inte komma på men ska fylla ut om något mer dyker upp.
#31
Jag vet inte om detta hunnit nå era öron men fick i morse den tragiska nyheten om att komikern och skådespelaren Lasse Eriksson avlidit natten till fredagen (4/3). Kom som en oerhörd chock trots att jag inte kände honom personligen. Han är redan saknad, en stor talang som gått ur tiden alldelles för tidigt.
#32
Jag hittade detta enastående exempel på svensk musikkultur när den är som bäst.

Du är min drog med Farbror Blå (Andreas Nilsson, m.fl.)


http://www.youtube.com/watch?v=Y_9vidIFCu0
#33
Undrar lite över vilka röster som medverkar i 90-tals-versionen av Jonny Quest som gick på Cartoon  Network för massa år sedan. Vet att bl.a. Linus Wahlgren, Dick Ericsson, Tommy Nilsson och Annelie Berg är med.
#34
Om Dubbningshemsidan / "Attack site"?
3 oktober 2009 kl. 14:11:58
Fick idag ett meddelande om att Credits sidan (bl.a.) listats som en "attack site". Någon annan som råkat ut för detta? Låter minst sagt märkligt, särskilt då det påstås pågå "misstänkta aktiviter" på sidan...
#35
Är i febril jakt på de två följetångsavsnitt som inledde (?) serierna Luftens Hjältar och Räddningspatrullen när de började gå på SVT för massa herrans år sedan. Lyckades själv spela in de två första avsnitten men restrerande har antingen försvunnit eller spelats över. Avsnitten går under namnen Plunder and Lightning (för Luftens Hjältar) och To the rescue (Räddningspatrullen).

Därför söker jag nu någon som kan ha dessa avsnitt inspelade och kan tänka sig dela med sig av dessa, eller på annat vis vet om dessa går att få tag på (kanske går/gått på DisneyChannel vid tillfälle exempelvis). Är inte intresserad av orginaldubbningen utan endast den svenska dubbningen av serien (den som användes till SVT).
#36
Dubbningar och röster / Avatar
10 juni 2008 kl. 09:01:47
Nu upplevde jag inte dubbningen av Avatar som världens bästa dubb, men är ändå nyfiken på vilka röstskådisar som ligger bakom denna. Känner inte igen en kotte av dem.
#37
En sak som jag ofta grubblat över, är vad tusan sysslar dubbare med när de inte dubbar?
Har fått för mig att dubbning ofta är ett slags extraknäck, och antar att våra kära dubbare gör något annat form av arbete. Annica Smedius vet jag översätter i varje fall, och antar att skådespelarna skådespelar, men de som inte är skådespelare? Någon som kanske har en teori? Eller kanske rentutav råkar vara en sån där dubbare som inte översätter eller skådespelar? ;)
#38
Dubbningar och röster / Highlander
18 oktober 2007 kl. 18:24:50
Såg just ett engelskspråkigt klipp från den tecknade motsvarigheten till Highlander och kom samtidigt och tänka på att den gått på TV4 för massa herrands år sedan.
Någon som minns vilka det var som var med och dubbade och kanske till och med råkar ha något klipp i bakfickan?
Är nästan säker på att bl.a. Mattias Knave och Peter Sjöqvist är med.
#39
Dubbningar och röster / Dubbare utanför dubbning
16 augusti 2007 kl. 09:12:25
En sak jag funderade på sedan Annica Smedius och Dick Eriksson besökte mangakonventet Dogakon för ett antal år sedan var, vad gör egentligen dubbare när de inte dubbar? Jag gissar på att dubbning i sig inte lär räcka till att överleva då många säger sig ha det som extraknäck.
Vissa som t.ex. Annica Smedius, Per Sandborgh, m.fl. översätter i olika sammanhang, men alla andra människor. Någon som har några idéer eller kanske känner sig träffad? :)
#40
Satt och kikade på årets första Allsång på Skansen nyss, de som läst artistuppsättningen för året visste säkert att bl.a. Pernilla Wahlgren skulle vara med, men som en liten bonus dök även Hans Wahlgren (som gjort en del dubbningar på senare år). Är ni nyfikna på hur mannen ser ut så kika på reprisen på lördag. :)