Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - ZaiDejrio

#2
Dubbningar och röster / SV: Vad heter serien?
7 november 2018 kl. 12:41:14
Citat från: Erika skrivet  6 november 2018 kl. 22:13:51
"Mighty Mightor"?

Nope :(

Citat från: Kust skrivet  6 november 2018 kl. 18:56:32
Här finns en lista av olika serier som hanna barbera har gjort.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_works_produced_by_Hanna-Barbera_Productions#Television_series

https://en.wikipedia.org/wiki/Space_Ghost_(TV_series)

Dino Boy in the Lost Valley

"Dino Boy is a young boy called Todd who parachuted out of a crashing plane with his parents still on board.[2]

He lands in an unknown South American valley where dinosaurs, cavemen, and prehistoric mammals somehow have survived alongside some strange creatures and various tribes like the Moss Men, the Rock Pygmies, the Worm People and the Vampire Men, amongst others. https://en.wikipedia.org/wiki/Space_Ghost_(TV_series)"

Jag har redan gått igenom hela listan, men hittar inget :(
#3
Dubbningar och röster / SV: Vad heter serien?
6 november 2018 kl. 17:40:56
Citat från: Alexander skrivet  6 november 2018 kl. 17:13:22
Valley of the Dinosaurs?  ???
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Valley_of_the_Dinosaurs

Inte den heller... :(
Det kan möjligtvis vara en indianstam som tillkallar jättestatyn.
#5
Dubbningar och röster / Vad heter serien?
6 november 2018 kl. 15:31:37
Ett barndomsminne av en gammal tecknad serie har dykt upp i mitt huvud den senaste tiden, men jag kan inte komma på vad den heter, och det driver mig till vansinne! Jag har prövat alla möjliga kombinationer av sökord, men utan resultat. Jag har bara svaga minnesbilder av serien, eftersom jag var mycket ung när jag såg den, men jag minns att den gick på Cartoon Network i början av 90-talet. Det är troligtvis en av Hanna-Barberas serier, från 60/70-talet, och utspelas i en djungelmiljö, eller i förhistorisk tid med vulkaner och dinosaurier. Det är en grupp människor som lever i detta landskap, och när de hamnar i knipa så anropar de en stor trästaty som vaknar till liv och kommer till undsättning.

Jag kanske möjligtvis blandar ihop några element som jag nyss beskrivit med en eller flera andra serier, men just den stora trästatyn är jag säker på. Någon som känner igen detta?
#6
Följande har säkert frågats och diskuterats tidigare i tråden, men jag orkar i ärlighetens namn inte gå igenom alla 26 sidor, så jag ber om ursäkt på förhand om jag upprepar något. Jag vet att vissa original- och omdubbningar inte finns att få tag på, eftersom att de aldrig har släppts på VHS eller DVD, och i vissa fall aldrig ens visats någon annanstans än på bio. Min fråga är nu om dessa obskyra versioner är helt omöjliga för allmänheten att tillgå? Finns det inga fall då de sänts i TV, och därmed spelats in på band av privatpersoner, eller finns bevarade i bibliotek eller dylikt? Det tycks ju faktiskt finnas ett relativt stort intresse för sånt här, så det vore trevligt om det gick att leta fram dessa skatter.
#7
Dubbningar och röster / SV: Dubbmissar
15 juni 2018 kl. 03:58:00
I en scen i den animerade Skönheten och Odjuret (jag tror den är precis innan sången "Männska igen" inleds) så pratar Odjuret med Belle, men man har glömt att förvränga hans röst, så han talar helt normalt. Jag tror att detta kan bero på att scenen ursprungligen var bortklippt (eller ej färdigställd?) och därför inte var dubbad, utan inkluderades först i specialutgåvan och att dubbningen därmed är en efterkonstruktion och att man glömt/inte hann lägga till monsterröst-effekten. Någon med vetskap om detta som kan bekräfta eller rätta mig?
#8
Dubbningar och röster / SV: Simpsons
14 maj 2017 kl. 20:28:12
Finns det ingen alls här som sitter på bandade avsnitt? Det skulle vara så himla kul att åtminstone få se ett smakprov.
#9
Lite off-topic, men någon som vet när den släpps på DVD i Sverige?
#10
Dubbningar och röster / SV: Djungelboken (Ej disney)
16 augusti 2016 kl. 13:46:07
Det är väldigt ofta denna trio; Mohede, Milldoff och Gunke, står för alla karaktärers röster i tecknade dubbningar. Exempelvis The Adventures of Super Mario Bros. 3, omdubbningen av Teenage Mutant Ninja Turtles och nu även denna. Det finns givetvis fler dubbningar med den här trion, men just nu kommer jag inte på fler på rak arm.
#11
Haha! Underbart :) Det är så kul och intressant att höra- och se andra versioner av låtar- och intron som man hört sen barnsben och vant sig vid. (Även om nu bilderna i introt var desamma.) Jag föredrar dock Media Dubbs tolkning, alla dagar i veckan. Mikael Roupé gör Dastardly i denna version, och jag tycker han är en lysande röstskådespelare som gjort fantastiska insatser inom tecknat, men jag tycker dock Johan Hedenberg är som gjuten för denna roll. Dock tycker jag "Urban Usling" är en riktigt rolig och klockren översättning på karaktärens namn :) Det är väldigt sällan jag förespråkar översättning av personnamn i tecknat, men här funkar det riktigt bra.
#13
Aj då :/ Hade varit så kul att höra. Jag har bara hört (och så klart sett) Sun Studios och Media Dubbs versioner, men Suns kommer jag inte ens ihåg. Nåja, om du i framtiden har möjlighet så får du gärna hojta till ;) Förresten! Kan du möjligtvis texten till Sun Studios version? Skriv gärna ner den i så fall :)
#14
Har du de andra versionerna också? Skulle du kunna ladda upp hela Musicservices ledmotiv?
#15
Är det möjligtvis någon som har ljudklipp/filmklipp av Sun Studio-, Musikservice- och Egmonts dubbning av ledmotivet till denna serie? (Alltså intro-låten, "Stoppa Duvan!").