Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Dastardly And Muttley In Their Flying Machines

Startat av ZaiDejrio, 8 augusti 2016 kl. 09:44:57

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

ZaiDejrio

Är det möjligtvis någon som har ljudklipp/filmklipp av Sun Studio-, Musikservice- och Egmonts dubbning av ledmotivet till denna serie? (Alltså intro-låten, "Stoppa Duvan!").


TonyTonka

I den länkande tråden nedan så bifogade jag ett klipp på introlåten i Musicservices version, men jag har tyvärr fortfarande ingen aning om vem som sjunger. Det är i alla fall inte samma skådespelare som spelar Dick Dastardly i avsnitten (vilket är Staffan Hallerstam).

http://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=2316.msg19266#msg19266
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

ZaiDejrio

Har du de andra versionerna också? Skulle du kunna ladda upp hela Musicservices ledmotiv?

TonyTonka

Citat från: ZaiDejrio skrivet  8 augusti 2016 kl. 19:50:14
Har du de andra versionerna också? Skulle du kunna ladda upp hela Musicservices ledmotiv?

Tyvärr har jag inte tillgång till introlåten i de andra versionerna tillgängligt just nu.

Jag kan dessvärre inte heller ladda upp något från Musicservices version heller, eftersom att min nuvarande dator tyvärr inte har något uttag för en extern mikrofon (vilket behövs för att kunna koppla stereokablen från tv:ns hörlursuttag till datorn), så där kan jag tyvärr inte hjälpa till.

Jag lyckades dock hitta introt från Mediadubbs dubbning på youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=PhhtJCFpHEs
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

ZaiDejrio

Aj då :/ Hade varit så kul att höra. Jag har bara hört (och så klart sett) Sun Studios och Media Dubbs versioner, men Suns kommer jag inte ens ihåg. Nåja, om du i framtiden har möjlighet så får du gärna hojta till ;) Förresten! Kan du möjligtvis texten till Sun Studios version? Skriv gärna ner den i så fall :)

Daniel Hofverberg

Sun Studios och Media Dubbs avsnitt har jag på datorn, så Sun Studio-introt kan jag ordna senare. Jag har dock tyvärr inte någon av VHS-utgåvorna från Musikservice eller Egmont Film.


ZaiDejrio


qnorsten

Jag har lagt upp Sun Studios intro på youtube nu också. Tyvärr har jag inte tillgång till någon utav VHS-utgåvorna och kan inte hjälpa till med det.
https://www.youtube.com/watch?v=iM6FKygEMEQ&feature=youtu.be
Insamling utav Tecknade serier och äldre dubbningar
Hemsida: http://alltomtecknat.se
Youtubekanal: https://www.youtube.com/channel/UCVdS0RIlHenwCgijmSkvZug

ZaiDejrio

Haha! Underbart :) Det är så kul och intressant att höra- och se andra versioner av låtar- och intron som man hört sen barnsben och vant sig vid. (Även om nu bilderna i introt var desamma.) Jag föredrar dock Media Dubbs tolkning, alla dagar i veckan. Mikael Roupé gör Dastardly i denna version, och jag tycker han är en lysande röstskådespelare som gjort fantastiska insatser inom tecknat, men jag tycker dock Johan Hedenberg är som gjuten för denna roll. Dock tycker jag "Urban Usling" är en riktigt rolig och klockren översättning på karaktärens namn :) Det är väldigt sällan jag förespråkar översättning av personnamn i tecknat, men här funkar det riktigt bra.

Anders

Undrar om Sun Studios översättningsarbete av introt är delvis inspirerat från Media Dubbs version?
Nästa gång, Gadget! Nästa gång!