Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Sveriges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Disneyfantasten
 - 19 januari 2024 kl. 18:39:22
Citat från: gstone skrivet 19 januari 2024 kl. 17:22:48Jag skulle get rollen som Matriarken i KM Studios omdubbning av Dumbo till Iwa Boman isället


Som du andra tre elefanterna skulle jag haft Marie Kühler, Birgitta Fernström och Louise Raeder.

Jag är i alla fall miss nöjd att två av elefetarna utöver Dumbos Mamma spelas av Monica Forsberg( det blir lite för mycket Monica ;D ;) ,
Sen hade jag låtit Hans Lindgren, John Harryson, Charlie Elvegård och Gunnar Ernblad reprisera sina roller här, och framförallt hade jag behållit Doreen Dennings översättning och i synnerhet sångtexterna. (jag hade även låtit Hans Josefsson dubba Cirkusdirektören)

Dessutom hade jag låtit Olof Thunberg och John Harryson reprisera sina roller i omdubbningen av Taran och Den Magiska Kitteln eftersom deras ersättande röster i omdubbningen inte var särskilt lyckade.

Jag hade även låtit den smale heta Jeppe och den tjocke heta Hjalle precis som det egentligen ska vara i omdubbningen av Dalmatinerna, dessutom hade jag låtit andra personer dubba den smale samt Tuff och Mulle.

Jag hade även låtit Stephan Karlsén dubba Kusken Barker i Pinocchio.
Skrivet av gstone
 - 19 januari 2024 kl. 17:22:48
Jag skulle get rollen som Matriarken i KM Studios omdubbning av Dumbo till Iwa Boman isället


Som du andra tre elefanterna skulle jag haft Marie Kühler, Birgitta Fernström och Louise Raeder.

Jag är i alla fall miss nöjd att två av elefetarna utöver Dumbos Mamma spelas av Monica Forsberg( det blir lite för mycket Monica ;D ;) ,
Skrivet av Lillefot
 - 17 januari 2024 kl. 22:54:43
För Kapten Sabeltand från 2003 så hade jag lagt till Flammenes Herre, skurklåten för Muntre Max/Glade Gorm som skrevs till teaterpjäsen baserad på filmen 2005. Den svänger helt enkelt riktigt bra:

Ja, låten skrevs efter filmens release, men det hade varit kul att få höra den även då. Eftersom den passar in med hans handlingar efter att
Spoiler
han får Sabeltand i en fälla, tar över svarta damen/jungfrun och börjar bränna ner Månviken/Kjuttaviken.
[close]

Jag har som kuriosa även skrivit en svensk översättning av den på fritiden av nyfikenhet.
Skrivet av Lillefot
 - 11 januari 2024 kl. 18:08:30
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 januari 2024 kl. 18:00:10Jag har hört att många inte är nöjda med Önskan som film, men jag är det, så då är jag nyfiken att höra era tankar om hur ni personligen skulle ha gjort filmen för att ni skulle vara nöjda?
Sidokaraktärerna (Ashas vänner) hade jag gett mer unika karaktärsdrag som första sak. I slutfilmen känns de lite för lika de sju dvärgarna för att helt sticka ut, framförallt de manliga och det hjälpts inte heller av deras klädsel.
Skrivet av Disneyfantasten
 - 11 januari 2024 kl. 18:00:10
Jag har hört att många inte är nöjda med Önskan som film, men jag är det, så då är jag nyfiken att höra era tankar om hur ni personligen skulle ha gjort filmen för att ni skulle vara nöjda?
Skrivet av Disneyfantasten
 - 29 december 2023 kl. 23:20:30
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 29 december 2023 kl. 22:47:31Du fattar du väl att det inte är Lego på riktigt bara datoranimation som ser ut som Lego figurer.Varför skulle det vara billigare datoranimation är datornanimation
Jag är inte förtjust i Lego-animation.

Lego-Filmen från 2014 funkar dock.

Alltså jag gillar inte när man Lego-animerar Disney-karaktärer.
Skrivet av Mathilda Gustafsson
 - 29 december 2023 kl. 22:47:31
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 december 2023 kl. 21:47:53Jag hade gett Frost Norrskenets Magi och Disney Princess Castle Quest datoranimation istället för legoanimation.
Du fattar du väl att det inte är Lego på riktigt bara datoranimation som ser ut som Lego figurer.
Citat från: gstone skrivet 29 december 2023 kl. 22:44:29Lego kankse är billigare ;)
Varför skulle det vara billigare datoranimation är datornanimation
Skrivet av gstone
 - 29 december 2023 kl. 22:44:29
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 december 2023 kl. 21:47:53Jag hade gett Frost Norrskenets Magi och Disney Princess Castle Quest datoranimation istället för legoanimation.
Lego kankse är billigare ;)
Skrivet av Disneyfantasten
 - 29 december 2023 kl. 21:47:53
Jag hade gett Frost Norrskenets Magi och Disney Princess Castle Quest datoranimation istället för legoanimation.
Skrivet av Skokaka
 - 24 december 2023 kl. 11:53:16
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 december 2023 kl. 12:41:04Kom att tänka på det, många Disney-karaktärer i denna kortfilm har arkivinspelningar och nya repliker och klassiska repliker från sina filmer som de återupptar samt referenser till filmerna och konverserar med varandra på många olika sätt, så om vi kunde lägga till ännu mer konversationer på bild samt ännu fler repliker från ännu fler karaktärer så hade vi haft en kortfilm som var fyllt med vad man kallar massor av finsaker.

Gällande Pixar så tror jag att man hade kunnat lägga till exempelvis en arkivinspelning av Buzz Lightyear, en arkivinspelning av Hamm, en arkivinspelning av Blixten McQueen, osv., även Merida hade kunnat visa upp sina bågskytte-talanger sin säkert skulle imponera bland annat kaninungen Hoppsan, sen kunde Jessie joddla.

Liksom att några killar snyggar upp sig tillsammans i Herrarnas hade man även kunnat göra samma sak med Damernas. (där hade till exempel Ariel kunnat snygga upp sig i håret med "dinkelhopparen")

(kommer kanske på mer senare)

Om ni har några fler tankar och idéer kring detta så är ni mer än gärna välkomna att dela med er av det.  :)  (tankar om medverkande karaktärers svenska röster i kortfilmen om de hade talat i kortfilmen samt icke-medverkande karaktärers svenska röster om de hade medverkat går också bra att prata om)
Och just det, ja. Kanske det vore något om arkivljud användes i den svenska dubbningen, också.
Skrivet av gstone
 - 24 december 2023 kl. 11:26:32
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 december 2023 kl. 23:05:36Scooby-Doo filmerna från slutet av 90-talet/början av 2000-talet, även kända som "Mook Scooby-Doo" skulle jag ha gett högre budgetar och mer kreativ frihet till filmskaparna. Efter Scooby-Doo på Zombieön led filmerna av ökad studiopåverkan vilket jag tycker har gjort handlingar i de senare filmerna lite sämre.

Så jag skulle ge skaparna fullständig kreativ kontroll över alla dessa filmer och inte tvinga på dem manus från utomstående som inte visste hur man skrev för animation.
Fast ibland behöver även skaparna tyglas ;)
Skrivet av Skokaka
 - 23 december 2023 kl. 23:55:00
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 december 2023 kl. 21:45:24Kanske karaktärerna kunde ha sagt följande repliker (samma som från filmerna);

- Buzz Lightyear: To Infinity and Beyond

- Hamm: Hey, head's up everybody, it's showtime

- Sarge: Moove...

- Dory: Just keep swimming...

- Lightning McQueen: Catchao

och så vidare...

(sen kunde man till exempel använda en instrumental version av bland annat You Got A Friend In Me, med flera.)
Ja, verkligen. ;D
Skrivet av Disneyfantasten
 - 23 december 2023 kl. 21:45:24
Citat från: Skokaka skrivet  8 november 2023 kl. 23:03:59Håller med. Det var en otrolig hyllning (eller födelsedagspresent) till Walt Disney. Tycker också att det kunde bli en långfilm för att vi får se mer scener med alla karaktärerna, som du sa. Tycker de borde göra en serie baserad på detta, också... Fler karaktärer borde absolut ha varit med, de också. De otecknade karaktärerna och de från Pixar borde absolut ha varit med, samt de från filmerna du nämnde. Förresten, tycker du att karaktärerna från Sången om Södern borde ha varit med? Jag vet att filmen var kontroversiell, men jag själv hade haft med Bror Kanin, Bror Räv och Bror Björn i den.

Så... Ja, jag håller med om allt du sa. Det hade varit ännu coolare, även om den redan är ett mästerverk för mig. ;)
Kanske karaktärerna kunde ha sagt följande repliker (samma som från filmerna);

- Buzz Lightyear: To Infinity and Beyond

- Hamm: Hey, head's up everybody, it's showtime

- Sarge: Moove...

- Dory: Just keep swimming...

- Lightning McQueen: Catchao

och så vidare...

(sen kunde man till exempel använda en instrumental version av bland annat You Got A Friend In Me, med flera.)
Skrivet av Disneyfantasten
 - 23 december 2023 kl. 12:41:04
Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 november 2023 kl. 22:46:25Filmen Det Var En Gång Filmstudio;

- Den verkliga speltiden är bara 9 minuter, jag hade gjort den längre, kanske närmare 40 minuter, dels för fler karaktärers skull och dels för mer dialogs skull.

- Även om det är många karaktärer från huvudstudions långfilmer och kortfilmer med i denna serie (543 st) så fattas det fortfarande alldeles för många karaktärer, så jag hade sett till att de blivit fler än dubbelt så många.

- Jag hade även lagt till karaktärer som är otecknade, som Mary Poppins till exempel, och då skulle dessa karaktärer vara tecknade här.

- Jag hade även lagt till karaktärer från Pixars filmer, de kanske inte är från samma studio, men samtliga långfilmer har också skapats i samarbete med Disney, därför hade jag även låtit dessa få vara med.

- Jag hade även lagt till karaktärer från Förtrollad, Vem Satte Dit Roger Rabbit?, The Nightmare Before Christmas och DisneyToons produktioner, även om dessa inte kommer från huvudstudion.

(kommer kanske på mer senare...)

Hur tycker ni om denna kortfilm? Har ni några egna tankar om den?
Kom att tänka på det, många Disney-karaktärer i denna kortfilm har arkivinspelningar och nya repliker och klassiska repliker från sina filmer som de återupptar samt referenser till filmerna och konverserar med varandra på många olika sätt, så om vi kunde lägga till ännu mer konversationer på bild samt ännu fler repliker från ännu fler karaktärer så hade vi haft en kortfilm som var fyllt med vad man kallar massor av finsaker.

Gällande Pixar så tror jag att man hade kunnat lägga till exempelvis en arkivinspelning av Buzz Lightyear, en arkivinspelning av Hamm, en arkivinspelning av Blixten McQueen, osv., även Merida hade kunnat visa upp sina bågskytte-talanger sin säkert skulle imponera bland annat kaninungen Hoppsan, sen kunde Jessie joddla.

Liksom att några killar snyggar upp sig tillsammans i Herrarnas hade man även kunnat göra samma sak med Damernas. (där hade till exempel Ariel kunnat snygga upp sig i håret med "dinkelhopparen")

(kommer kanske på mer senare)

Om ni har några fler tankar och idéer kring detta så är ni mer än gärna välkomna att dela med er av det.  :)  (tankar om medverkande karaktärers svenska röster i kortfilmen om de hade talat i kortfilmen samt icke-medverkande karaktärers svenska röster om de hade medverkat går också bra att prata om)
Skrivet av Disneyfantasten
 -  8 december 2023 kl. 20:52:40
Citat från: Skokaka skrivet  8 december 2023 kl. 20:51:04Jag tror dock det är meningen att syrsan ska vara baserad på Benjamin Syrsa.
Det tror jag med, och hans konversation med Jack Horner funkar.