Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Fem Myror är fler än fyra elefanter

Startat av TonyTonka, 15 januari 2012 kl. 02:43:21

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Will Siv

#60
Går det att se original serien ( från 1973, 1974 och 1975 ) eller den omstuvade versionen från 1984 ( i sin helhet ) nånstans?

inehåller VHS versionerna som finns på Archive.org alltihop? ( förutom "Knysten & Fräs" )

https://archive.org/details/@victor_gr_nlund


Jag förstår inte varför SVT bara har Julkalendern på Öppet Arkiv.

MOA

Vet int hur välkänt detta e men dom animerade nummerinslagen visades i Sesame Street med en pålagd engelsk speaker

Erik Friman

Fem myror visas i programmet Året var 1973 och man får se sketcher som bara finns från ursprungliga serien.
https://www.svtplay.se/aret-var-1973

MOA

Citat från: Erik Friman skrivet 10 januari 2023 kl. 12:04:53Fem myror visas i programmet Året var 1973 och man får se sketcher som bara finns från ursprungliga serien.
https://www.svtplay.se/aret-var-1973
Men vad intressant!
Hade varit ännu mer intressant om en dokumentär om just de programmet

Lilla My

Citat från: Erik Friman skrivet 10 januari 2023 kl. 12:04:53Fem myror visas i programmet Året var 1973 och man får se sketcher som bara finns från ursprungliga serien.
https://www.svtplay.se/aret-var-1973
Åh wow!! Trodde ingenting från det var sparat, tror till och med Magnus berättade i sin biografi att han trodde det allra första de spelade in var borta för alltid (eller så hade han bara inte sett det sedan 70-talet, är något år sedan jag läste hans bok nu).

Klart att Eva var med i en politiskt vänster sångrupp! Fan jag älskar 70-talet ;D 

Citat från: MOA skrivet 10 januari 2023 kl. 12:56:17Hade varit ännu mer intressant om en dokumentär om just de programmet
Kan ju känna att det är lite väl sent att göra det nu när både Brasse och Magnus gått ur tiden.

Skokaka

En riktig klassiker. Den lär oss om bokstäver och siffror på ett underhållande sätt. Också en massa underbara sånger och roliga scener. Jag tycker att den roligaste delen av de tecknade ögonblicken är när Tarzan fick en kokosnöt i huvudet och aporna sjunger efter detta. ;D

Det bästa är Brasse och hans låda med djur. :D Kommer ihåg att jag och min kompis gjorde en liknande lek där en utav fyra ska bort. Kan också vara om djur eller något annat.

Disneyfantasten


MOA

Citat från: Skokaka skrivet 21 februari 2023 kl. 14:33:05En riktig klassiker. Den lär oss om bokstäver och siffror på ett underhållande sätt. Också en massa underbara sånger och roliga scener. Jag tycker att den roligaste delen av de tecknade ögonblicken är när Tarzan fick en kokosnöt i huvudet och aporna sjunger efter detta. ;D

Det bästa är Brasse och hans låda med djur. :D Kommer ihåg att jag och min kompis gjorde en liknande lek där en utav fyra ska bort. Kan också vara om djur eller något annat.
Ett av dom bästa programmen i svensk TV historia som firar 50-års jubileum i år