Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Hur skulle ni ha gjort det?

Startat av Skokaka, 17 mars 2023 kl. 23:11:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Disneyfantasten

Citat från: MOA skrivet 23 juni 2023 kl. 10:34:14Stanley e så obehaglig & äcklig,han e som en pedofil mot barnen som ni skriver.Nog en av dom värsta protagonisterna jag sett i nån film,bara så dåligt!BLÄÄÄÄÄÄÄ!Nu blir jag äcklad,Äckel Stanley

Jag kan förstå hur det känns för precis den känsla du har för filmen har jag själv för Pinocchio (2022) och Emoji Filmen, jag har aldrig ens sett dessa filmer men har inte hört vidare gott om dem och tycker redan nu att båda är fruktansvärda, dels ser de fruktansvärda ut på looken och dels känns filmernas storys väldigt lama och karaktärerna i båda är så himla tunna, jag har sett recensioner av båda, är mentalt allergisk mot dessa filmer, men när jag väl får chansen så ska jag kolla igenom hela båda filmerna för att bilda mig en uppfattning om dem.

Disneyfantasten


Will Siv

Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 09:21:51- Mussel Crowe, Jessica Shrimpson, Cod Stewart, Seal, Lawrence Fishburne, ect. (och alla dessa är ju inte ens de djursorterna, de är sjöstjärnor, och på "Seal" så dimper det ner en riktig säl sedan)
Billy Ocean 
- what.

gstone

Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 11:04:06Jag kan förstå hur det känns för precis den känsla du har för filmen har jag själv för Pinocchio (2022) och Emoji Filmen, jag har aldrig ens sett dessa filmer men har inte hört vidare gott om dem och tycker redan nu att båda är fruktansvärda, dels ser de fruktansvärda ut på looken och dels känns filmernas storys väldigt lama och karaktärerna i båda är så himla tunna, jag har sett recensioner av båda, är mentalt allergisk mot dessa filmer, men när jag väl får chansen så ska jag kolla igenom hela båda filmerna för att bilda mig en uppfattning om dem.
Jag skulle nog hämta de överdriver den ;)
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Skokaka

#64
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 08:02:02Sorry för dubbelpost, men skriver via min IPad just nu.

I varje fall, jag håller med om flera av de saker du sagt om Trollet i Parken och håller med att filmen är "överhatad", jag tycker personligen inte att filmen är så dålig som många hävdar även om jag förstår (och håller med om) en del kritik från folk här och var och även varför självaste Don Bluth var riktigt besviken på denna film.

Jag gillar iallafall musiken och soundtracket i den, ungefär som med Disney's Kogänget, som i likhet med Trollet i Parken anses vara de värsta i deras studio, men jag tycker båda är underhållande även om jag håller med många om att det kanske inte är studionas starkaste filmer.

Den film som många anser vara Walt Disney Animation Studios värsta är Lilla Kycklingen, vanligtvis älskar jag de flesta av deras filmer och en del av de tycker jag som bäst är mest okej (se: ovannämnda Kogänget samt "Wartime Era" filmerna från 1943-1949, Familjen Robinson och En Annorlunda Värld), men inte ens jag gillar Lilla Kycklingen, jag förstår inte ens att den filmen är gjord av Disney.

Och även om jag ännu inte har sett Sony Pictures Animation's The Emoji Movie tycker jag redan nu att det är studions absolut sämsta film, t.o.m. värre än Disney's Lilla Kycklingen som nämnts ovan.

Nåväl, tillbaka till Don Bluth: som sagt håller jag med om att Trollet i Parken inte är så dålig som många hävdar även om jag förstår varför många hatar den samt varför Don Bluth själv inte alls är stolt över den och inte vill ha med den att göra längre, den filmen fick även dålig marknadsföring och är den enda av Don Bluth's filmer som aldrig getts ut på Bluray någonstans i världen.

(värt att nämna att Stanley förutom Toker även verkar ha likheter med Glader, Blyger och Prosit samt att Gnorga även verkar ha likheter med Maleficent om än ännu ondare än henne, på tal om dvärgar, djuren i parken verkar ha inspirerats från Snövit och De Sju Dvärgarna)

(jag tror inte att de menade att få Stanley att se ut som pedofil även om jag håller med om att det såg riktigt konstigt ut som om han hade varit det)

För att ta upp det där med Rock-A-Doodle, jag kan hålla med om en del saker du säger där också, även om jag fortfarande tycker att filmen är bra.
Håller med om att Lilla Kycklingen är Disneys sämsta film, och de andra som du nämnde tycker jag är bättre. Också att The Emoji Movie är den sämsta hos Sony Pictures Animation.

Undrar varför de andra trollen har tjockare svansar än Stanley (och annorlunda utseenden för övrigt) och jag tycker att Gnorga och Llort är intressanta skurkar, även om de redan är lite generiska skurkar... Jag tycker också att Stanley även liknar SvampBob lite grann, och att han också har några likheter med Oh från Home.

Stanleys min när Rosie kysser honom såg obehagligt ut, men det kan vara möjligt att han var lycklig eftersom han har levt med onda troll i resten av sitt liv, och har inte haft någon vän eller någon som visar någon snällhet mot honom. Dock så skulle jag som sagt ha fått honom att långsamt le, istället för att skratta så där överdrivet... Han var dock okej i de första minuterna i filmen. Sen så blev han nästan en annan karaktär.

Jag tycker också att Rock-A-Doodle är bra. ;)

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 08:09:00Jo förresten, jag tycker synd om Stanley i scenen när han först hamnar i parken med tanke på vad han utsätts för där, det skulle ha gjort Gnorga på gott humör.

Jag tycker synd om både Stanley OCH några han råkar springa på, tycker synd om ekorren som har samlat en hög med ekollon som Stanley råkar springa på av misstag, när ekorren sedan blir arg så ramlar Stanley ner i en salladsskål som sedan fylls med salladsdressing och peppar, och restauranggästen såg verkligen framemot att hugga in på salladen, men innan han ens hunnit börja så sticker han Stanley i baken och den stackars mannen har inte ens hunnit smaka, sen att killen med skateboard råkar åka på Stanley och sedan trillar av och tappar en sko som åker med Stanley, tycker även synd om den stackars ankan som av misstag får skosnöret fast i ena benet och när den flyger så fastnar ena ändan av skon på skateboarden.
Tyckte dock det var äckligt när Stanley nös på salladen, så gästen fick i hela fall slippa att smaka på den då den blev redan förstörd. Och åtminstone så blev ju ekorren senare vän med Stanley. ;)

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 09:21:51Jo förresten, en film från DreamWorks som jag har en del saker som jag hade ändrat på är Hajar som Hajar, som folk anser vara en av DreamWorks värsta filmer, jag skulle personligen inte kalla filmen någon av "The worst movies Ever" även om jag håller med om att filmen inte tillhör någon av DreamWorks starkaste filmer.

Det är framförallt två stycken STORA fel som jag personligen hade rättat till;

1.  Karaktärernas ansikten ser ut exakt som skådespelarnas, och gör att filmen känns daterad på den punkten (då är den svenska dubbningen mycket bättre än den engelska) så jag hade snyggat till karaktärerna lite mer så att de inte ser ut som skådespelarna

2.  Pop Culture skämten är totalt malplacerade;

- Jaws

- Gup (baserad på "Gap")

- Coral Cola (baserad på "Coca Cola")

- Old Wavy (baserad på "Old Knavy")

- Fish King (baserad på "Burger King")

- Sushi

- Mussel Crowe, Jessica Shrimpson, Cod Stewart, Seal, Lawrence Fishburne, ect. (och alla dessa är ju inte ens de djursorterna, de är sjöstjärnor, och på "Seal" så dimper det ner en riktig säl sedan)

- Tuna History Month

("Fish King" är som att i verkligheten kalla det "Human King", så det antyder att kannibalism förekommer i den världen, vilket även Sushi-restaurangen bevisar)

(om man ser till DreamWorks film släppt samma år, Shrek 2, så har man där gjort mer logiska Pop Culture skämt, till exempel "Burger Prince" som går ihop för att i den världen kalla branschen för "Burger King" vore som att i verkligheten döpa branschen till "Burger Prime Minister" eller "Burger President", andra Pop Culture skämt förekommande i den filmen är "Farbucks" baserad på "Starbucks", "Old Knavery" baserad på "Old Knavy")
Jag gillade denna filmen mycket som barn, nu så tycker jag, precis som med Trollet i parken, att den är helt okej. Inte perfekt, men LÅNGT ifrån dålig. Oscar är också en huvudfigur som jag har blandade tankar om. Han ljög om att han hade dödat en haj, och han blev ganska självisk när han blev populär och omtyckt. Men på samma gång så var han ju opopulär i början, och han ville ju bara få respekt. Han rättade sig dock i slutet.

Men ja, några utav filmens fel borde visst rättas.

Skokaka


gstone

Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2023 kl. 08:02:02Sorry för dubbelpost, men skriver via min IPad just nu.

I varje fall, jag håller med om flera av de saker du sagt om Trollet i Parken och håller med att filmen är "överhatad", jag tycker personligen inte att filmen är så dålig som många hävdar även om jag förstår (och håller med om) en del kritik från folk här och var och även varför självaste Don Bluth var riktigt besviken på denna film.

Jag gillar iallafall musiken och soundtracket i den, ungefär som med Disney's Kogänget, som i likhet med Trollet i Parken anses vara de värsta i deras studio, men jag tycker båda är underhållande även om jag håller med många om att det kanske inte är studionas starkaste filmer.

Den film som många anser vara Walt Disney Animation Studios värsta är Lilla Kycklingen, vanligtvis älskar jag de flesta av deras filmer och en del av de tycker jag som bäst är mest okej (se: ovannämnda Kogänget samt "Wartime Era" filmerna från 1943-1949, Familjen Robinson och En Annorlunda Värld), men inte ens jag gillar Lilla Kycklingen, jag förstår inte ens att den filmen är gjord av Disney.

Och även om jag ännu inte har sett Sony Pictures Animation's The Emoji Movie tycker jag redan nu att det är studions absolut sämsta film, t.o.m. värre än Disney's Lilla Kycklingen som nämnts ovan.

Nåväl, tillbaka till Don Bluth: som sagt håller jag med om att Trollet i Parken inte är så dålig som många hävdar även om jag förstår varför många hatar den samt varför Don Bluth själv inte alls är stolt över den och inte vill ha med den att göra längre, den filmen fick även dålig marknadsföring och är den enda av Don Bluth's filmer som aldrig getts ut på Bluray någonstans i världen.

(värt att nämna att Stanley förutom Toker även verkar ha likheter med Glader, Blyger och Prosit samt att Gnorga även verkar ha likheter med Maleficent om än ännu ondare än henne, på tal om dvärgar, djuren i parken verkar ha inspirerats från Snövit och De Sju Dvärgarna)

(jag tror inte att de menade att få Stanley att se ut som pedofil även om jag håller med om att det såg riktigt konstigt ut som om han hade varit det)

För att ta upp det där med Rock-A-Doodle, jag kan hålla med om en del saker du säger där också, även om jag fortfarande tycker att filmen är bra.
Jag gillar också Kogänget och  Rock-A-Doodle.
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

gstone

Behöver man verkligen slösa det på att skriva jätte långa inlägg om filmer man inte gillar ???

Känns lite meningslöst.
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Skokaka

Citat från: gstone skrivet 23 juni 2023 kl. 19:16:32Behöver man verkligen slösa det på att skriva jätte långa inlägg om filmer man inte gillar ???

Känns lite meningslöst.
Jag menar, jag behövde att säga mycket. Och det blev SÅ långt att jag behövde dela hälften av mitt inlägg i en annan. Jag kunde göra den kortare, men jag ville ta upp vad jag tyckte om eller störde mig på om filmen.

Först så tog jag upp Pingvinen och lyckostenen, jag tyckte att den inte hade så många fel att den blev kortast att ta upp. Sen när jag tog upp Tummelisa så tog jag upp många saker, men den blev i hela fall inte FÖR LÅNG, och jag tycker om filmen, men behövde gå igenom en del saker om den. Och sen hos Trollet i parken så blev det FÖR långt, då den är den mest kontroversiella filmen av Don Bluth. Dock så ville jag förklara hur jag kunde ha gjort den och för att andra kanske skulle ha tyckt bättre om den om den blev som jag sa...

Men jag vet inte dock hur jag annars kunde ha gjort det... 

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 23 juni 2023 kl. 19:25:44Jag menar, jag behövde att säga mycket. Och det blev SÅ långt att jag behövde dela hälften av mitt inlägg i en annan. Jag kunde göra den kortare, men jag ville ta upp vad jag tyckte om eller störde mig på om filmen.

Först så tog jag upp Pingvinen och lyckostenen, jag tyckte att den inte hade så många fel att den blev kortast att ta upp. Sen när jag tog upp Tummelisa så tog jag upp många saker, men den blev i hela fall inte FÖR LÅNG, och jag tycker om filmen, men behövde gå igenom en del saker om den. Och sen hos Trollet i parken så blev det FÖR långt, då den är den mest kontroversiella filmen av Don Bluth. Dock så ville jag förklara hur jag kunde ha gjort den och för att andra kanske skulle ha tyckt bättre om den om den blev som jag sa...

Men jag vet inte dock hur jag annars kunde ha gjort det...

Och jag tycker du var riktigt bra på att förklara din bild på filmerna.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 23 juni 2023 kl. 18:56:00Tyckte dock det var äckligt när Stanley nös på salladen, så gästen fick i hela fall slippa att smaka på den då den blev redan förstörd. Och åtminstone så blev ju ekorren senare vän med Stanley. ;)

Ja, han ville gottgöra för ekorren.

Och ja, det var pepparn som fick Stanley att nysa.

Disneyfantasten

Citat från: Skokaka skrivet 23 juni 2023 kl. 19:25:44Jag menar, jag behövde att säga mycket. Och det blev SÅ långt att jag behövde dela hälften av mitt inlägg i en annan. Jag kunde göra den kortare, men jag ville ta upp vad jag tyckte om eller störde mig på om filmen.

Först så tog jag upp Pingvinen och lyckostenen, jag tyckte att den inte hade så många fel att den blev kortast att ta upp. Sen när jag tog upp Tummelisa så tog jag upp många saker, men den blev i hela fall inte FÖR LÅNG, och jag tycker om filmen, men behövde gå igenom en del saker om den. Och sen hos Trollet i parken så blev det FÖR långt, då den är den mest kontroversiella filmen av Don Bluth. Dock så ville jag förklara hur jag kunde ha gjort den och för att andra kanske skulle ha tyckt bättre om den om den blev som jag sa...

Men jag vet inte dock hur jag annars kunde ha gjort det...

Ursäkta att jag frågar men jag kom att tänka på en sak...

Hur skulle du ha gjort Det Magiska Svärdet Kampen om Camelot, Svanprinsessan och DisneyToon-uppföljarna?

Skokaka

Citat från: Disneyfantasten skrivet  5 juli 2023 kl. 21:06:26Ursäkta att jag frågar men jag kom att tänka på en sak...

Hur skulle du ha gjort Det Magiska Svärdet Kampen om Camelot, Svanprinsessan och DisneyToon-uppföljarna?
Hm... Jag kommer väl ta upp det när jag tänker till lite. ;)