Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - TonyTonka

#1
Citat från: gstone skrivet 18 mars 2024 kl. 23:32:07Och hur ligger det till med den likande filmen Elmer med nya vänner ?
Det är samma röster, tror jag. Möjligen kan någon figur ha bytt röst, men det är fortfarande samma grupp av skådespelare med.
#2
För första gången i år är jag faktiskt 100% nöjd med resultatet, min favorit Cazzi Opeia 4:a och de bidragen jag tyckte sämst om (Annika Wikihalder, Jay Smith, Lisa Ajax, Dotter) i botten.

Och självklart motiverar jag varför jag tyckte de var sämst

Annika Wikihalder: Här ogillar jag bara låten och gospelkören, tycker den här låten har varit med tusen gånger redan i Mello, likaså gospelkören, men jag gillar Annika, så jag hoppas hon kommer tillbaka nästa år med en bättre låt.

Jay Smith: Egentligen gillar jag låten, är bara sur att han gick vidare och inte Fröken Snusk eller Scarlet. xD

Lisa Ajax: Bra röst, men för alldeles för tråkig låt. Vill se Lisa med en lite mer upptempo-låt, och då helst utan Niello. xD

Dotter: Alldeles för svag låt i min bok, även om Dotter är awesome som vanligt.

Kan bjuda på omdömen på de andra låtarna också:


Marcus & Martinus: Bra låt, skönt gung, värdig vinnare. Är dock inte helt säker på om jag föredrar denna eller Air.

Medina: Bra låt, skulle säga att den är bättre än In i dimman, även om jag inte tror många håller med mig där. Skönt drag i låten.

Smash Into Pieces: Nja, lite för lik förra årets låt, men fortfarande bra. 

Cazzi Opeia: Min favorit av alla kvällens bidrag, älskar glada låtar, för de motverkar ångesten som jag ibland drabbas av. :D

LIAMOO: Också bra låt, men kanske lite väl lik Cyperns bidrag från förra året, fast med eld i stället för vattnet. Min mammas favorit.

Danny: Lite för tjatig för min smak, men den var lite bättre i finalen än var den var i deltävlingen. Som tur är är den tusen gånger bättre än anuslåten In the Club.

Maria Sur: Bättre än förra årets låt, men tyvärr ingenting jag kommer lyssna på i framtiden. 

Jacqline: Bra låt, tycker den kom lite väl långt ner på resultatlistan. Var mycket bättre än jag kom ihåg.
#3
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
7 mars 2024 kl. 01:40:25
Tänkte vara först här på forumet med att önska @Christian Hedlund grattis på 40-årsdagen. 8)
#4
Citat från: E skrivet  3 mars 2024 kl. 01:06:26Nu får du ta o läsa igen🤦🏻�♂️ Har inte nämnt finalens upplägg, sa bara att jag inte kommer titta. Vad har det med upplägget o göra?🤦🏻�♂️
Jag tror att han menar att du sa att du inte skulle kolla på finalen, därav sa han att det inte var finalen det var fel på.
#5
Jag skulle säga att QX mer eller mindre förklarar exakt hur jag känner:

CitatJag tror att vi kanske redan nu kan säga att vi steker det här nya formatet med en kvalfinal samma kväll som sista deltävlingen? Nog för jag varnade redan igår för att kvällens bidrag skulle ha en fördel, och för att Annika kunde knipa en finalplats, men jag trodde nog aldrig att det skulle bli så här. Att kvällens låtar plötsligt hade en enorm fördel över sina konkurrenter blev ju otroligt tydligt, och dessutom... Hur tänkte ni Sverige? Behövde vi alltså både Jay Smiths tråkiga radio-country och Annikas isvita, upprepnings-schlager i finalen? På riktigt? Ni kan inte skylla allt på SVT.
Och det på bekostnad av Sveriges just nu största hit med Fröken Snusk och årets fenomen som Scarlet och La Gunilla? Really? Jag är faktiskt mållös.
Som en vän sa; "Har en låt från Melodifestivalen legat etta i tre veckor på svenska singellistan och sedan inte är med i finalen, ja då är det fanimej ett allvarligt fel på formatet!". Jag kan bara hålla med. Årets största skräll blev en negativ sådan, och det är bara att gå tillbaka till ritbordet SVT. Det här fungerade inte. Punkt. Och förstod förresten någon hur de första poängen fördelades? Nä.
Något är ju dessutom riktigt ruttet från början med det här röstningssystemet där alla får rösta hur mycket som helst på alla bidrag (inte bara välja det bidrag de tycker är bäst) och sedan dessutom tvinga in det i åldersgrupper som Eurovision aldrig hört talas om... Och jag misstänker det kommer bli ännu tydligen i finalen när vi inte har en solklar vinnare – där om något borde ju alla bara kunna välja EN låt som de tycker ska vinna. Suck.
Jaja, nu får jag i alla fall lyssna på Cazzi Opeia igen! :D
#6
Helt fel vidare från finalkvalet, jag börjar nästan tro att programmet är riggat

I alla deltävlingarna utom den femte fick alla treor exakt tre poäng mer än fyrorna, är det ens möjligt?

Och om jag inte hörde fel så fick Fröken Snusk lika många poäng som CB sa att hon behövde för att gå vidare, men ändå gick Jay Smith vidare.

De i femte deltävlingen fick definitivt fördel.  >:(
#7
Helt fel gick vidare, Scarlet skulle ha gått till final, då Dotters låt inte var stark nog, samt för att hennes nummer och scenkläder stal från Loreen föra året. 
#8
YES!! Cazzi Opeia till final och inte Gunilla! :D
#9
Jag är antagligen helt ensam om det, men jag gillade faktiskt Fröken Snusks låt, haha. xD
#10
Citat från: gstone skrivet  7 februari 2024 kl. 12:59:20Jag antar att dessa skådespelare även gör övriga roller ?
Det stämmer bra.

Citat från: gstone skrivet  7 februari 2024 kl. 13:01:16Jag undrar över rösterna till dessa karaktärer
Tyvärr är ingen av de karaktärerna med på just min VHS, så jag har tyvärr ingen aning. :(
#11
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
6 februari 2024 kl. 16:42:06
Citat från: Anders M Olsson skrivet 29 januari 2024 kl. 12:51:52Jag har nu haft mailkontakt med Johanne Brochmann. Vi kan nog avskriva spåret Harald Brochmann.

Hon skriver bl.a.
"Min pappa var väldigt pratglad och har berättat mycket från sitt liv för mig, men någon dubbning av Kalle Anka har han aldrig nämnt."

Hon skriver vidare att han fortfarande bodde i Norge när han var 16 år, och varken hon själv eller Haralds sista fru känner till att han skulle ha haft några fler förnamn än just Harald.

Johanne tipsar istället om en person som heter Torgrim Brochmann som företräder släktens svenska gren, och kanske vet något om vem E.H. Brochmann kan vara. Tyvärr kunde hon inte ge mig några kontaktuppgifter utöver namnet, vilket jag kan förstå. Även om hon vet hans mailadress eller telefonnummer vill hon kanske inte lämna ut det till mig som för henne är en helt okänd person. I värsta fall får jag väl skriva brev och skicka med posten. Hans bostadsadress står i alla fall på Eniro.

Tillägg: Jag har hittat Torgrim Brochmanns epostadress nu, så jag ska skriva till honom!

Tillägg 2: Jag fick ett automatgenererat svar att Torgrim är på semester till den 5:e februari, så vi får ge oss till tåls.
Nu har 5 februari passerat, har du hört något från Torgrim? ^^
#12
Citat från: Jabberjaw skrivet  5 februari 2024 kl. 17:59:17Termen kanske är felaktigt uppfattad. Men har för mig att det är så. Och med tanke på att det hänt i både SVT:s melodifestivalen och i något framträdande nyligen där tex Liamoo tappade bort sig och slutade sjunga, men hans sång fortfarande hördes klart och tydligt så känns ju det hela aningen "fejk".

Men brukar titta på alla visningar trots det. Är ingen hater, bara konstaterar vad som stör mig. ;D
Det är för att de flesta artisterna har körsångare i kulisserna.
#13
Citat från: Jabberjaw skrivet  4 februari 2024 kl. 23:52:41Håller med. Men så går det när artisterna sjunger själva utan att studion öser på med inspelat ljud i bakgrunden.
Den enda som sjöng fint var Lisa Ajax :) Alla de andra inklusive gästartist framträdandet var riktigt dålig playback som man störde sig på.

Dessutom var texten helt i osynk på både min Samsung TV och på mobilen (på helt olika nätverk). Känns som det alltid är något teknik strul nuförtiden. Hemma hos mina föräldrar fungerade appen i tvn inte alls, så dom fick casta från min systers ipad. Också lite för mycket "sexuella" inslag i mellan pratet som jag antar att dom äldre och den yngre publiken inte riktigt fattar. Så känns onödigt att lägga in dom, men produktionen verkar älska det. :o
Bara så att du vet så är playback förbjudet i Melodifestivalen, alla artister måste sjunga live.
#14
Dubbningar och röster / SV: Vem är E.H. Brochmann?
29 januari 2024 kl. 19:57:16
Citat från: Adam Larsson skrivet 29 januari 2024 kl. 19:53:33Varför måste vi veta vem han är? Vi vet ju redan att Kalle Anka spelas av E.H. Brochmann
För att det vore intressant och veta mer om personen bakom, det är ju trots allt en av de tidigastes svenska rösterna till en av de största tecknade figurerna i världshistorien.
#15
Off-topic / SV: Gnälltråden
29 januari 2024 kl. 17:57:45
Citat från: Lilla My skrivet 29 januari 2024 kl. 17:47:52Nej. Hatade den.
Nu har jag inte sett den, men jag tvivlar på att den är sämre än Lilla Kycklingen. ^^