Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Piratpartiet - någon som tänker rösta?

Startat av Richardo, 13 maj 2018 kl. 10:23:05

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Richardo

Någon som tänker rösta på Piratpartiet i september? Det skulle innebära att man får ladda upp saker fritt på internet i bästa av världar. :)

Jabberjaw

Är det inte viktigare att rösta på något som ger dig som betalat skatt hela livet en bra pension och bra vård istället för något så löjligt som piratkopiering?  :)


sickstew

I EU valet fick dom ju bra med röster ett år. Men noll chans till riksdagen. Några ynka tusen röster senast. Finns viktigare saker att gå till val på. ;)

Daniel Hofverberg

Citat från: Jabberjaw skrivet 13 maj 2018 kl. 22:27:05
Är det inte viktigare att rösta på något som ger dig som betalat skatt hela livet en bra pension och bra vård istället för något så löjligt som piratkopiering?  :)
Piratpartiet har ju faktiskt många andra åsikter och valprogram utöver fildelning/piratkopiering; inte minst frågor kring personlig integritet och en del annat.

Och Piratpartiet har absolut många kloka åsikter, och mycket av det håller jag med om. Men som sagt, frågan är ju hur stor chans Piratpartiet faktiskt har att komma in i riksdagen, med tanke på att de senast inte ens var i närheten av att komma upp i 4-procentsspärren...?

Och även om de mot alla odds faktiskt skulle komma in, så kommer de förstås aldrig få någon majoritet. Så hur stor chans har de att få igenom sina förslag...? Vilka andra partier finns det som kan tänkas rösta för deras förslag, för att komma upp i majoritet? Åtminstone en del av Piratpartiets förslag kan säkert Miljöpartiet rösta för, och möjligen även Vänsterpartiet; men räcker det...?