Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Daniel Hofverberg

#1
Off-topic / SV: Generationer.
Idag kl. 22:22:47
Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 16:08:40Och jag har en fråga till adminpersonalen då @Will Siv säger att man ska ha med "SV:" i titlarna men vad jag ser så har väldigt enstaka titlar det. Vet du @Daniel Hofverberg varför @Will Siv säger att man ska ha med det i titlarna när knappt ingen har det?

Menas SV förkortning för ordet "SVAR/SVARA"?
Ja, mycket riktigt är SV en förkortning för SVAR.

Nej, jag ser ingen som helst anledning att ha med SV i rubrikerna, då det som sagt anspelar på att det är ett svar - och i det första inlägget är det ju per definition inget svar. Ibland om flera trådar sammanfogas med varandra, och det första inlägget sedan tas bort, kan det dock hända att SV blir kvar i rubriken; även om jag och Erika brukar försöka se till att döpa om trådarna i så fall för att undvika det.
(Det går inte att ta bort det första inlägget i en tråd som standard, eftersom det skulle göra konversationen obegriplig, men däremot kan det bli så vid sammanfogning av flera trådar)
#2
Off-topic / SV: Generationer.
Idag kl. 22:17:47
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Idag kl. 16:12:25SV står väl för svenska skulle jag gissa och det står i titelrutan när man svarar i trådar men det brukar inte bli del av titeln...
SV står för Svar (har man engelsk version av forumet blir det RE för Reply), så det finns ingen som helst anledning att skriva in som del av rubriken för det första inlägget - men kommer automatiskt med när man svarar i trådar, och syns vid exempelvis senaste inläggen på förstasidan.
(I tidigare versioner av forumprogramvaran syntes rubriken också vid varje enskilt inlägg, även vid svar så att man där kunde se SV: och rubrikens namn, men det är borttaget i den här versionen)
#3
Citat från: Disneyfantasten skrivet Idag kl. 10:08:02Ungefär då som fallet med John Elfström när det gäller Åsa-Nisse.
Ja, precis - jag har alltid haft väldigt svårt för Åsa-Nisse, både som karaktär och filmerna i sig, men John Elfström var en mycket talangfull skådespelare som säkerligen gjorde allt han kunde även när rollfigurerna inte tilltalade alla. Men John har ju tyvärr varit död i några decennier, så han är säkert tämligen okänd för yngre generationer.
#4
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 09:59:25Han är en flitigt aktiv svensk skådespelare men kanske inte en av de kändaste min mamma till exempel känner bara till honom från Varuhuset.
Men Johan Hedenberg är nog ändå överlag mer känd genom svenska film-/serie-roller än genom dubbningar. Han är ju som sagt en mycket flitigt aktiv skådespelare i alla möjliga sammanhang, även om han kanske inte blivit superkänd på samma sätt som en del av sina kollegor.
#5
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 09:55:42Jag själv är 97:a så upplevde inte så mycket av 90-talet men mminns ändå att Svullo inte var någon big deal inte jämfört med stora sångare/musikalstjärnor som Peter Jöback.
Medan jag däremot var i tonåren när Aladdin hade premiär, och jag upplevde också absolut att både Peter Jöback, Dan Ekborg och Nils Eklund var mer kända än Micke Dubois/Svullo; kanske även Myrra Malmberg.

Karaktären Svullo var förvisso populär i vissa kretsar, men kanske snarare ökänd eller rentav avskydd i andra kretsar - jag tillhörde den sistnämnda kategorin, som aldrig förstod mig på vitsen med karaktären (därmed inte sagt att jag på något sätt haft något emot Micke Dubois som skådespelare, men han har ju tyvärr i mångt och mycket blivit synonym med just Svullo). Så han var kort sagt ganska smal, och ingen som gemene man pratade om till vardags; utan mest inom vissa kretsar bland "fans".
#6
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Idag kl. 08:37:07Vänta lite nu... Peter Jöback & Dan Ekborg är väl ändå de som är kändast i den dumningen
Nog för att det är hopplöst att börja jämföra kändisskap, men hur känd Micke Dubois än var så vill jag också ändå hävda att Peter Jöback och Dan Ekborg var ännu mer kända (och är det än idag).

Nils Eklund var och är ju också väldigt känd (han lever än, men vid 97 års ålder kan vi nog förmoda att han tyvärr inte lär medverka i så mycket mer framöver...), och Mikael Samuelsson är ju inte direkt obekant han heller. Myrra Malmberg var och är ju också mycket känd, om än kanske inte riktigt lika känd och aktiv nu som på den tiden.

Citat från: DingoPictures2005 skrivet Idag kl. 09:05:11
Hur har Svullo har gått dig förbi?
Jag tror inte att Svullo har gått någon direkt förbi, men däremot var han smalare och mer känd inom vissa kretsar; till skillnad från huvudrollerna som i stort sett alla kände och känner till. Micke Dubois var ju mer inriktad mot komedi och humor, och då blir det väl automatiskt att man kanske inte ses som riktigt lika känd som bredare personer.

Citat från: DingoPictures2005 skrivet Idag kl. 09:37:58
Och
Myrra Malmberg har också spelat Fantomen Operan och Lea Misrabels men hon är ändå inte särskilt känd.
Kanske inte jättekänd för gemene man i dagens läge, men var mer känd och omtalad på 1990-talet.
#7
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:07:46Får dom inte betalat trots alla hundratals tittar dom lockar ?
Det beror på. Det finns säkert undantag, men grundregeln i Sverige brukar vara att man inte får betalt för att medverka i underhållningsprogram, tävlingsprogram och liknande - utan bara ersättning för resor till och från studion, mat och eventuell övernattning. På kommersiella kanaler finns det förmodligen fler undantag än för exempelvis SVT.

Rör det sig om fasta panelmedlemmar i exempelvis Bäst i test lär de dock sannolikt få en viss slant, då det ju nästan är jämförbart med programledarnas insatser.

Annars är undantaget större insatser som tar så pass lång tid att man tvingas ta ledigt från sitt ordinarie arbete eller tacka nej till andra uppdrag - då lär de flesta få en skaplig ersättning för att åtminstone täcka uteblivna intäkter. Det gäller exempelvis Let's Dance, som kräver många repetitioner långt utöver de timmar som syns i TV per vecka; och till viss del även Idol. Man kan helt enkelt inte förvänta sig att hinna göra så mycket mer de veckor man medverkar i exempelvis Let's Dance, varför man måste få ersättning för att täcka intäkter man annars skulle ha haft (från ordinarie arbete, frilansarvoden för teaterföreställningar eller annat som man måste tacka nej till).

Men det är inget man lär bli rik på, om man säger så.
#8
Citat från: MOA skrivet Igår kl. 23:36:40Hur länge har det pågått? Jag skulle sökt hjälp direkt om det hänt mig
Ja, det hade jag också, utan tvekan.

Citat från: Jonas9881 skrivet Idag kl. 00:00:43Jaså var det nödvändigt nu. Vad hände då du ändrade dig inom 1 timme, från 22:23 då det inte var så viktigt att få hjälp till 23:31 då du skulle söka hjälp?
Ja, det kan man ju undra - vad har alla vi på forumet missat som hände under den dryga timmen...?
#9
Off-topic / SV: Vad är ni rädda för?
Igår kl. 23:33:23
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 23:31:58Jag och mamma har bestämt att söka hjälp så här röd ska den inte vara 😓
Låter klokt, bättre att ta det säkra före det osäkra. :)
#10
Off-topic / SV: Vad är ni rädda för?
Igår kl. 23:05:40
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 22:23:01det tror jag inte är nödvändigt ;)
Nu är jag ingen läkare, men allt jag kan hitta på nätet tyder på att det skulle kunna vara någon slags infektion; så det kan mycket väl kräva någon slags behandling - det är heller inte helt omöjligt att det kan vara något allvarligt. Så jag skulle absolut råda dig att kontakta vårdcentral eller ringa Sjukvårdsrådgivningen (1177) och beskriva hur det ser ut.

Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 22:59:29Om det kommer blod från ställen där det inte bör göra det är det nog ändå värt att kolla upp.
Precis, det är ju inte så att det ska blöda från naveln under normala omständigheter; åtminstone om man inte är nyfödd...
#11
Off-topic / SV: Vad är ni rädda för?
Igår kl. 21:49:12
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 17:05:19Ibland blöder den
Då tycker jag att du borde kontakta vårdcentral snarast, för det låter inte som det ska. Antingen kontakta närmaste vårdcentral/hälsocentral, eller ring 1177 och fråga dem om råd.
#12
Citat från: MOA skrivet Igår kl. 11:32:04Videobolaget stod för VHS Dubbning BLÄÄÄÄÄ!!!!!
Har vi några belägg för det...? Mig veterligen stod det väl inte utsatt några dubbcredits alls på VHS-utgåvorna, om inte mitt minne sviker mig...?
#13
Off-topic / SV: Multilanguage
Igår kl. 11:03:56
Citat från: MOA skrivet 24 maj 2024 kl. 23:39:09Hata NEJ! Det är bara det att rösterna är så malplacerade. Jag hatar inte landet eller några som kommer därifrån, jag är ingen rasist
Vilket land...? Det finns väl mer än ett land i världen som talar persiska, även om man kanske vanligtvis syftar på Iran när man talar om det persiska språket - inte minst som den variant av persiska som talas i Afghanistan och Pakistan vanligtvis kallas för dari av politiska skäl.

Och den iranska regimen är det nog för övrigt inte många i världen som uppskattar, i synnerhet inte som läget är just nu...
#14
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 09:03:00TV dubbningen av The Super Mario Bros. Super Show säg så bara gjord av "Media Dubb" enligt Wikipedia men när serien dubbades fanns ju inte Lasse Svenssons Media Dubb längre. Det verkar inte vara Mediadubb International heller i och med att dubbningen är gjord för Filmnet.  Så var kommer den informationen ifrån det bör väl egentligen vara Eurotroll?
Jag har ännu inte lyckats få det bekräftat, men jag håller med att FilmNet-dubben rimligtvis bör vara dubbad av Eurotroll - de höll ju till i FilmNets lokaler på den tiden, så att FilmNet säkert försökte anlita dem så ofta som möjligt. Visst kan Eurotroll ha lejt bort dubben till Mediadubb International, det hände ju ganska ofta på den tiden, men FilmNet har i alla fall definitivt inte själva anlitat Mediadubb International.

Enligt egen utsago ska FilmNet ha anlitat Eurotroll, Videobolaget och Pangljud för sina dubbningar, men exakt vad Pangljud egentligen dubbat har jag inte lyckats få klart för mig; då jag inte stött på en enda dubbning från FilmNet som jag med någon form av visshet kunnat placera till Pangljud. Alltså kan The Super Mario Bros. Super Show också ha dubbats av Videobolaget eller Pangljud, men jag tycker ärligt talat att det känns mer som Eurotroll...

(Sen är det också märkligt att FilmNet inte sade ett ord om Adaptor D&D för svenska dubbningar, utan bara att de brukade anlita Adaptor och Sun Studio för sina danska dubbningar; detta trots att vi ju vet att flertalet svenska FilmNet-dubbningar gjordes av just Adaptor. Antingen glömde de bort att nämna Adaptor för mig, eller också var det någon annan studio som lejde bort dubbningarna till Adaptor - i så fall troligtvis Eurotroll, i och med att det hände att Eurotroll dubbade ledmotivet medan Adaptor dubbade allt annat; åtminstone vid Twinkle...)
#15
Citat från: Jonas9881 skrivet Igår kl. 00:46:21Hen? Det är väl en kille som har användarnamnet DingoPictures2005, då jag alltid har trott det.
Jag vet inte med säkerhet, och valde därför att ta det säkra före det osäkra. :)