Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Pecorina

#1
Dubbningar och röster / SV: Alexander lukas
5 juni 2022 kl. 17:16:15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 juni 2022 kl. 15:47:09
Hasse Jonsson spelar honom i originaldubbningen av 80-tals DuckTales, Roger Storm spelar honom i Quack Attack, Anton Körberg spelar honom i den nya serien och slutligen spelar Andreas Nilsson honom i Disney+ omdubbningen av säsong 1 av 80-tals DuckTales.

Av dessa tycker jag nog att Andreas Nilsson är bäst.

Starkt jobbat att ha koll på allt detta. Finns dessa gamla, dubbade avsnitt fortfarande uppe på disney-tjänsten ? Endast säsong 1 ?
#2
Dubbningar och röster / Alexander lukas
5 juni 2022 kl. 15:40:43
Söker klipp/avsnitt gällande karln. Göken som skrivit den svenska wikipedia-sidan hävdar två namn som dubbat honom, dock utan referenser. Jag antar att det ena av dem gäller den "nya" serien på disney men likväl ska någon ha dubbat honom i den gamla som gick för 30 år sedan.
#3
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
5 juni 2022 kl. 15:30:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 april 2022 kl. 02:28:36
Alla dubbrättigheter som Turner Entertainment satt på borde ha gått över till Warner Media, som ju äger HBO. Det innebär visserligen en blandning mellan Media Dubbs och Sun Studios dubbningar, för olika säsonger och avsnitt, men innefattar ju åtminstone en dubbning per avsnitt.

Familjen Flinta finns ju på HBO Max i USA, så varför serien inte finns i de nordiska länderna är det nog bara WarnerMedia och HBO Max som kan svara på. Men jag hoppas verkligen att alla sex säsonger av serien kommer att släppas snart...

För säsong 5 och 6, och sannolikt även merparten av säsong 1, innebär det ju i och för sig en merkostnad då vi på goda grunder kan förmoda att enbart TV-rättigheter har friköpts för den svenska dubbningen. I så fall måste man utöka rättigheterna för att innefatta streamingtjänster, genom att betala mellanskillnaden mellan de båda lönenivåerna till alla skådespelare som medverkat för varje timme de befann sig i dubbningsstudion. Det innebär i dagsläget att betala 149 kr per timme som varje skådespelare befann sig i studion. Det kan förstås bli en slant vid så här pass långa serier (då det för alla skådespelarna tillsammans kan röra sig om hundratals timmar), men det är knappast något oöverstigligt hinder för ett så gigantiskt företag... Säsong 2, 3 och 4 har däremot släppts på DVD med svenskt tal i något land, så för dessa säsonger kan man förutsätta att rättigheterna redan har utökats (DVD och streamingtjänster räknas som samma vid kollektivavtalen).

Då är frågan varför dom skulle snåla in gällande kvarvarande säsonger. Det sägs att även dem andra planerade att släppas i Sverige vilket dock uteblev, alternativt kanske de nya ägarna har en annan hållning till detta. Varför har man inte släppt säsong 2, 3 och 4 i tjänsten om dessa "merkostnader" redan är täckta ?
#4
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
7 april 2022 kl. 01:44:18
Känner till allt det, den här tråden går 15 år bak i tiden.

Mycket beklämmande att man inte pytsar över originalet till Sverige. Turner satt på originaldubbningar; gick dessa inte över till HBO ? I annat fall handlar detta om att spara 2 kr.
#5
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
6 april 2022 kl. 18:57:06
Jag trodde dom gamla avsnitten fanns där, det var detta som det spekulerades kring i den här tråden när HBO skulle ankomma Sverige. Finns dem inte så är det skitsamma; jag är inte intresserad av det nya.
Jag är inte en hon !
#6
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
6 april 2022 kl. 17:47:17
Jag har alltid gillat dessa gamla Flinta avsnitt och har följt den här tråden i mången år. Nu när HBO kommit hit med dubbade avsnitt så vill jag (innan jag pynter ut 90 kr) veta hur det ligger till med innehållet; vilka säsongen finns tillgängliga och med vilken dubbning. Gick in på HBOs hemsida och såg nånting om 'pebbles bam-bam skiljer sig' vilket fick mig att känna avsky och misstänka att vi snackar om nya Flinta avsnitt här.