Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Per Åhlin (1931-2023)

Startat av Grimner, 23 maj 2023 kl. 23:02:14

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Grimner

Jag vet att jag är sen, ty jag var borta från forumet länge. Förstår verkligen inte varför denna tragiska nyhet inte fått en egen tråd ännu. :'(
En legend och kulturskatt har nämligen lämnat oss. Den 1 maj miste Sverige sin kanske allra största konstnär i modern tid, han som har kallats svensk animations fader - eller om han själv fick välja, bara "tecknargubben". Per Åhlin har gått ur tiden, 91 år gammal. Listan över hans bidrag till svensk kultur och underhållning vet inga gränser; Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton, Dunderklumpen, Alfons Åberg, Lilla Spöket Laban, Lilla Anna och Långa Farbrorn, Resan till Melonia, Ronja Rövardotter och Dieselråttor & Sjömansmöss - för att inte tala om den omåttliga inspiration och vägledning han erbjudit andra svenska konstnärer - utgör bara en liten del av hans ovärderliga gärning under de senaste sjuttio åren. Vare sig det var som regissör, tecknare, målare, illustratör, animatör, kostymör, effektdesigner, scenograf eller manusförfattare gjorde han utan tvivel ett odödligt intryck på hela Sveriges befolkning, och lämnade efter sig ett kulturarv utan dess like. Hans minne kommer att leva vidare för evigt, genom allt det som han gav oss.
Vila i frid.
Piratkopiering är inte stöld - det är bevarande!
Stöld innebär förstörelse och förlust. Digital duplicering är skapande, och möjliggör för alla, oavsett bakgrund eller resurser, att ta del av livets mångfald. Det är inte bara etiskt, utan en ren dygd.
Tack till alla som fildelar. Ni är hjältar.

MOA


Elios

Vet inte så mycket om han men fick han inte en guldbagge för några år sedan!? ^^

Skokaka

Såg detta, men glömde att skriva. :-[

Men i hela fall, detta är tråkigt då han var bra på det han gjorde. En riktig legend. Vila i frid, må han göra. :'(

Elios

Citat från: Skokaka skrivet 25 maj 2023 kl. 01:40:08Såg detta, men glömde att skriva. :-[

Men i hela fall, detta är tråkigt då han var bra på det han gjorde. En riktig legend. Vila i frid, må han göra. :'(
Håller med.