Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

That 70s show

Startat av Scoobydoofan1, 29 januari 2022 kl. 17:25:04

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Lilla My


Scoobydoofan1

Förhandlar ens fox med musikbolagen när det kommer till musiken?

Will Siv

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 29 januari 2022 kl. 22:13:47Det korta svaret är pengar. När de flesta TV-serier från 1990-talet spelades in hade man inte en tanke på eventuella hemvideoreleaser, varför man bara licensierade musik för linjär TV. Ska man då behålla samma musik på DVD, så måste man alltså förhandla med skivbolagen på nytt och betala för rättigheter som innefattar VHS/DVD/Blu-Ray/streaming. Det blir oftast en dyr historia, och blir DVD-boxarna alltför dyra är man rädda att tittarna inte ska vilja betala det... :(

Det är samma sak med Dawson's Creek, Felicity, Popular, m.fl. som också har utbytt musik. I värsta fall, som med Dawson's Creek, är t.o.m. ledmotivet utbytt. Nästan det enda undantaget vid TV-serier från den här tidsperioden är Nollor och nördar/Freaks and Geeks, där man till varje pris ville bibehålla all ursprunglig musik; som fick till följd att DVD-utgåvan blev dyr att köpa - ett par hundralappar mer än de flesta andra jämförbara boxar, men kanske värt pengarna ändå.
Det har jag svårt att tänka mig, för som regel innefattas streamingtjänster av samma rättigheter som DVD; så att det brukar bli samma problematik.
Ett annat stort exempel på detta är "WKRP in Cincinnati" ("Sänt var'e här")