Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Jabberjaw

#1
Är det någon som har den tecknade serien Tillbaka till framtiden? Jag har bara några avsnitt inspelade från TV3 från första säsongen, och 2 VHS köpfilmer av CiC. Men tycker denna verkligen räknas till ovanliga dubbningar med tanke på hur sällan dessa köpfilmer kommer upp på Tradera. Har för mig att andra säsongen bara sänts på TV3 dessutom. YouTube blockerar till och med introt. :-\

Vem äger rättigheterna till dubbningen i dagsläget...?
#2
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
7 juli 2024 kl. 17:39:52
Samlat sedan 2013. Och vissa filmer har jag trots det inte sett på någon sida på nätet. Det fick mig att undra om det funnits någon tummregel på hur många ex man tryckte på hyr filmer och köp video under 80 och 1990-talet.

Egmont och Pickwick verkar inte ha tryckt många exemplar av vissa titlar, medans exempelvis Dennis tecknade versionen förekommer ganska ofta. Andra titlar från Hanna-Barbera är väldigt sällsynta. Även filmer som Warner home släppte verkar blivit Muse föremål. För att inte tala om Barnens Video bibliotek hyrfilmer, eller Esselte och Sonet.
#3
Citat från: MOA skrivet  6 juli 2024 kl. 13:15:50Måste luktat väldigt illa där nere, skulle inte köpa en VHS som luktar rök även om innehållet är oskadat
;D Håller med. Men nej som tur var rökte han där han hade sitt eget, och inte borta vid VHS hyllorna.
Rader med hyllor och VHS. Men vid det här laget såhär många år senare tror jag tyvärr 99% av allting som är eftertraktat är utplockat.

Han borde vara närmare 80 vid det här laget Ennio.
#4
Citat från: MB skrivet  5 juli 2024 kl. 23:35:13Folk säger att han är lurendrejare
Handlat av honom fysiskt och på hans hemsida. Han ägde videobutik på 80-talet, och i princip allt av det han hade i lagerhyllorna förr kom därför från det.

Hittade många sällsynta videofilmer/hyrvideos där omkring 2015. Och iallafall då så var han seriös, även om han rökte medans han satt nere i källaren. Han hade en mängd olika super spelare och gamla jvc, panasonic etc som stog som ett torn och spelade filmer när jag var där. Tecknat, vuxet, och western. :)
#5
Citat från: Tintin skrivet 30 juni 2024 kl. 18:22:21Verkar som de hittat några DVD-boxar med Denver - Den siste dinosaurien från nedlagda Audvid.

https://www.ginza.se/product/denver-den-siste-dinosaurien-box/319191/
Var tvungen köpa en för se. Och att tänka på vid köp av denna är

*verkar nytryckt men med väldigt dålig "svärta" och tryck i färgerna.
*kommer ej inplastad
*Annan bakgrund på baksidan än min andra box

Har inte hunnit testa uppspelning för kolla om meny alternativ och struktur är samma. Vad är oddsen att Audvid såhär flera år senare börjar trycka med annan menu. Brukar man i regel spara mallen för dvd-strukturen så länge som man äger rättigheterna till en serie, eller hur fungerar sånt. Med färgerna så menar jag ungefär som med Batman TAS boxarna. Som hade olika färgmättnad och kvalitet både på omslag och på skivornas tryck :-\

Varför trycker man med så dålig kontroll. Eller bryr man sig inte om 500 st kommer med riktigt bra tryck, och 500 därefter kommer med uselt..... 
#6
Citat från: Historielektions Soveren skrivet  5 juli 2024 kl. 21:41:07Den finns att köpa men undrar om sidan är seriös blev lite avskräckt av Ennios Movie Cave

https://videodrome.se/product/5ff8365421ba6b516a22980f
Ennio har jag träffat och varit hos flera gånger och köpt VHS band. Han höll till förr i Gamlestan/Kortedala i Göteborg i en källarlokal. Även beställt från honom för några år sedan på hemsida.
#7
Har Staffan Hallerstam varit medverkande på någon podd? Tycker han är fantastisk, och han har nog även en hel del historier. Han är väl om inte jag minns helt fel utbildad läkare och har trots det hållit på med alla dubbningar han medverkat i. En varm och behaglig röst som jag mest förknippar med SuperTed. :)
#8
Dubbningar och röster / SV: Hacke Hackspett
5 juli 2024 kl. 16:10:09
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 juli 2024 kl. 14:58:38Intressant, den utgåvan känner jag faktiskt inte till - undrar om den också har TV3-dubben...?

Auktionen har ju utgått, men om ingen annan känner sig manad kan jag försöka skicka köpförfrågan och se om säljaren vill sälja den; så att jag kan digitalisera den. :)
Ser ut som den utgåvan utav Hacke Hackspett som finns i ett annat omslag. Den har samma speltid också. :) Men har för mig den inte har TV3 dubbningen. Kollade i hyllan och har exakt samma film, plus en med liknande omslag. Kan ta bilder senare.
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2024 kl. 01:52:59Är det Top Cat du syftar på med TC...? I så fall har jag goda nyheter - här kommer 28 av de 30 avsnitten av Top Cat, med svenskt, norskt och danskt tal; inspelat från Boomerang. :)
https://archive.org/details/top-cat-nordiskt

I skrivande stund är avsnitten inte färdigbehandlade än, så de går ännu inte att spela online; men det går bra att ladda hem avsnitten redan nu. För att komma åt norskt och danskt tal är det också nödvändigt att ladda hem avsnitten, då Archives nätspelare bara stödjer ett ljudspår.

Warner kan ju vara extremt oberäkneliga, så ni gör klokt i att ladda hem avsnitten så fort som möjligt - har man otur tas videorna ned inom ett dygn, och har vi väldig tur får de ligga kvar permanent...
Wow tack! Det är en sån serie man gärna har på i bakgrunden. Och som har en hel del roliga ironiska skämt i sig, som man missade som barn.

Citat från: MOA skrivet  2 juli 2024 kl. 11:39:27Daniel du är bäst! Det bästa jag kunde få när TC saknas på Viking. Nu saknar jag bara Byrackorna i samlingen av nostalgi från Boomerang. Jag såg också en video med en unik VHS dubbning, är det något som kan laddas upp framöver
Byrackorna finns upplagd av någon användare på M*Spleen. Men jag har den även på datorn. Tror dock att dom ursprungliga boomerang inspelningarna är från Daniel. Som någon lagt vidare. :)


#10
Off-topic / VHS band ljudspår
2 juli 2024 kl. 13:13:50
Om ett VHS band fungerar i en spelare med Mono-ljudspår. Finns då möjligheten att det istället även klarar spela upp Hi-Fi ljudspåret felfritt i en helt annan spelare?

Eller är ljudpåret mer känsligt mot åldrande än bilden och Mono ljudspåret. Vet inte tekniken bakom, men är det någon här på forumet som har koll vad som orsakar felen på olika frekvenser genom det magnetiska bandet. :)

Finns det att läsa om detta någonstans? Även nyfiken på om det går att 'tvätta' upp bandet så att ljudspåren blir bättre igen. Eller har det degraderats för gott när man märker att Hi-Fi spåret knastrar. Brukar spela upp såna inspelningar på datorn med MPC och plugin som tar bort frekvenser som är oönskade. Resultatet blir ok, men inget proffs arbete.
#11
Off-topic / VHS bandspelare som tuggar vid eject
22 juni 2024 kl. 12:29:08
Har en VHS spelare som stundtals funkar 100% och ibland vid 'eject' av ett band får för sig att skrynkla ihop mitten av magnetremsan och spotta ut bandet

Är det någonting man kan åtgärda via en bandrengörare och lämpligt medel inuti själva trumman/spelaren. Eller är det när ett band är väldigt gammalt och slitet och helt enkelt skrynklar sig väldigt lätt. :-[ 

LG 699H är spelaren, en av deras sista från 2014. Och på dom få band som redan råkat ut för detta. Hur bör man göra för att dom skall spelas korrekt igen. Rädd för att den tuggar av remsan helt eftersom den blivit skrynklig på det stället.
#12
Dubbningar och röster / SV: MEDABOTS
22 juni 2024 kl. 12:04:22
Citat från: Samlaren skrivet 22 juni 2024 kl. 10:52:33Hur många avsnitt dubbades av den här serien?
Tror det är 26 avsnitt som dubbats till Svenska. Jag har 2 VHS band med avsnitt från Fox Kids utav Meda Bots. Men inte kollat igenom dom ännu. Alla 26 avsnitten inspelade från Jetix finns på Youtube
#13
Off-topic / SV: Vad är ni rädda för?
3 juni 2024 kl. 20:54:27
Att flyga (efter ett antal flyg, dock ett med en fruktansvärd storm och stora höjd dykningar)

Att sjunka i en färja (Titanic...)

Att jorden skall gå under. Låter ganska (ofarligt) men typ att vi blir träffade av något stort och allt bara blir kaos och lava och sånt :o

Att bli knivskuren är också en stor rädsla/fobi. Isar i tänderna när jag läser nyheter om folk som blivit oprovocerat nerhuggna på typ Ica eller vid en busskur mitt bland folk.
#14
Ska också ha 2 - 3 avsnitt minst bland Disneydags banden. Jag minns att jag hoppades det skulle vara avsnittet med Don Karnage från (TaleSpin)... :-[

Tror jag har ett anteckningsblock kvar i källaren över alla dom banden. Är säkert upp mot 30 band. Så chanserna är stora, minns att jag tänkte digitalisera allt för ett par år sedan men att jag tröttnade då det mest är Nalle Puh, Aladdin och Den lilla sjöjungfrun på banden etc. Men ska se om inte mina har bättre bild än Daniels band. :)
#15
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  1 juni 2024 kl. 20:58:39Buzz Lightyear of Star Command och Aladdin finns såvitt jag vet inte på Disney+ någonstans i världen, eller åtminstone inte i något land jag kunnat komma åt via VPN. :(

Man kan ju undra om det kanske finns någon slags rättighetsproblem med TV-serien Aladdin, då man annars kan tycka att den borde vara högprioriterad i åtminstone Nordamerika; om man betänker kopplingen till de populära filmerna...?

Bonkers har funnits på svenska Disney+, men togs bort för några månader sedan. Den finns kvar på amerikanska Disney+, om man ansluter via VPN, och har där fortfarande svensk text. Den fick dock aldrig någon ordentlig textning, utan många av avsnitten (dock inte alla) har en usel Google Translate-översatt textning som är under all kritik. Och förstås ingen svensk dubbning, för det är ju fortfarande ingen som vet vem som äger rättigheterna till den gamla befintliga dubben; liksom det mesta annat från FilmNet. :(
(Och ärligt talat finns nog inte tillräckligt stor efterfrågan på en gammal 1990-talsserie för att det ska vara ekonomiskt försvarbart att beställa en ny dubbning för ett så litet land som Sverige)
Tack Daniel!

Tusan då.. :( Såg igenom allt som fanns när jag hade abonnemang senast. Inklusive Star Wars produktionerna som jag tyckte var trevliga (Mandalorian etc,). Ska nog skicka en fråga till deras support avdelning då och hoppas att dom fått fler så intresset kanske uppmärksammas igen. Aladdin finns ju tack vare eldsjälar att tillgå på ett eller annat sätt. Likväl så finns ett antal avsnitt utav Buzz Lightyear of Star Command, plus dom jag själv spelat in från Disney Channel en gång i tiden. Men hade verkligen hoppats på att den nu snart 1 år senare sedan jag såg tjänsten hade tillkommit.

Bonkers har jag också bara sett på SVT i min barndom. Och några avsnitt på senare tid genom VHS inspelningar från Filmnet's K-T.V. Läste att det pågår något slags synkningsprojekt/insamling på Bonkers. Men det allra bästa hade ju varit om dom lyckades lösa dubbningarna så att man kan streama. :-\ Även om det inte finns så stor efterfrågan ifrån nya fans och dagens ungdom. Så borde Disney se det fina i att bevara sina gamla produktioner lite mer, eller trycka upp DVD on-demand. Så att dom gör lite som många eftermarknads fabriker gör inom bildelar. Att vänta på en "batch" och sedan trycka upp dom och skicka till kunderna. Spelar ju ingen roll om man får vänta några år, bara det går att skriva upp sig på en väntelista/önskelista.