Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Story Keepers

Startat av Samlaren, 16 februari 2024 kl. 15:16:39

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Samlaren

På himlen tv7 finns serien Sotry Keepers dubbad jag undrar vilka som har rösterna?

https://www.himlentv7.se/play/story-keepers_s85638/

MB

Citat från: Samlaren skrivet 16 februari 2024 kl. 15:16:39På himlen tv7 finns serien Sotry Keepers dubbad jag undrar vilka som har rösterna?

https://www.himlentv7.se/play/story-keepers_s85638/
Är det vanligt att såna kristna organisationer dubbar tecknad film?

Daniel Hofverberg

Utan att ha kunnat jämföra, så förmodar jag att Himlen TV7 har bibehållit samma dubbning som Livets Ord beställt och som släppts på både VHS och DVD (dels under labeln Mediagruppen och dels under Livets Ords eget namn).

I så fall är dubbningen gjord av Eurotroll, och jag vill minnas att Lena Simonsson crediterats som översättare.

Tyvärr tror jag dock inte att röster stod utsatta, och då dubben verkar ha gjorts 1997 är det med största sannolikhet för gammalt för att Eurotroll ska ha bevarat uppgifter i digital form. :(

Således är det nog tyvärr bara röstidentifiering som gäller...

Citat från: MB skrivet 16 februari 2024 kl. 15:31:41Är det vanligt att såna kristna organisationer dubbar tecknad film?
Himlen TV7 har förmodligen bara i undantagsfall dubbat själva, så den här dubbningen är nästan garanterat inköpt från Livets Ord. De beställde dubbning av både Bibelns äventyr (Hanna-Barbera), Story Keepers, Äventyrsdalen och Bugtime Adventures; som allihopa är handtecknade serier.

Alla fyra serierna har religiösa teman, men har ingen produktionsmässig koppling till Livets Ord, utan är mer "vanligt" kristna.