Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jabberjaw

Sidor: [1] 2 3 ... 45
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: 12 januari 2022 kl. 20:35:18 »
Nu har dem även börjat med att stänga framsidan på bussen så man måste gå in igenom baksidan igen. Men då får man iallafall åka gratis.  8)

 ;D Sosse. Inte i Göteborg, här är det där fram som gäller och skanna sin QR-kod ifrån din enhet eller blippa kortet. Köper man periodkort som överlappar flera månader så går det dock att få ner priserna väldigt mycket. Och ser knappt en enda människa på bussen på morgonen. Likaså när jag åker hem. Så alla som "kan" arbeta hemifrån får för min del gärna fortsätta göra det. Det är väl det nya nya i guess...  kommer underlätta mycket i trafiken om fler lämnar sin bil hemma om dom inte nödvändigtvis måste ut.

Från och med idag dock så var det ganska många som hade munskydd på sig på bussarna jämfört med för bara några dagar sedan. Jag håller inte koll på vad FHM säger men jag antar att det har något med dom att göra. Ser ingenting märkvärdigt på sjukhusen heller.

2
Det finns en ny denver på sf kids och cmore. Jag vet inte vilka röster som dubbar. Den nya versionen har ingen anknytning till den gamla denver. Det finns inge creditlistan till nya denver.

Skamligt i jämförelse med orginalet. Både soundtracket och CGI animeringen. Nä Fransmän skall hålla sig borta från allt som har med biltillverkning, matlagning och tecknat att göra....  ::) :(

Låt oss inte förpesta orginalserien med att diskutera det här nya skräpet under samma namn. Det är uppenbart att man i hopp som med mycket andra serier nuförtiden skall rida på namnet och få en snålskjuts in i rampljuset med sin "nya" (2018) TV serie.

3

Hursomhelst finns det i alla fall ingen direkt anledning att se just tre avsnitt på Cartoon World Play, när alla 13 avsnitt finns i exakt samma kvalitet och med samma kanallogga uppe i hörnet på Himlen TV7s Play-tjänst; gratis och reklamfritt.

Håller nog faktiskt med fullständigt här. Gillar inte att döma ett projekt i förväg eftersom jag vet hur lång tid programmering, layout och avtal kan ta.. men i det här fallet...

https://m.youtube.com/watch?v=bc6OTQooWIc

4
Dubbningar och röster / SV: Dick Eriksson
« skrivet: 11 januari 2022 kl. 18:07:01 »
Doug i Säsong 1 och 2 på TV1000 av Nickelodeon's Doug. Och senare Säsong 3 och 4 på TV4 Riks. Väldigt mysig karaktär och tecknad serie där Dick medverkade genom hela serien. Såg mest på Disneys Doug men Nickelodeons version är så mycket bättre nu på senare tid i mina ögon och öron.  :o

Gillade han även i X-DuckX på TV4 runt 2004. Helwacko serie men väldigt underhållande om man inte tar allt här i livet för seriöst.  ;D

5
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 12:16:41 »
Såg en video som slutade rakt på en cliffhanger

Förlåt att jag gjorde en sådan. För att inte dels få copyright strike. :-[ :D hela episoden Rupert and the Ghost finns på TreeHouse och TreeHouse Direct UK nedan, men på engelska som ljudspår.

https://youtube.com/watch?v=2uaYkCqpR1w

https://youtube.com/watch?v=pimesvUlS60

Då jag tycker väldigt bra om Björnen Rupert den animerade TV serien, så skulle det vara kul att samla in så många avsnitt som möjligt. Men jag blir fundersam när jag började läsa på SMDB om tablån på FilmNets sändningar 1994 - 1995.

Sändningarna 1994 ingick i K-TV Mini med följande beskrivning:

Citera
Barnprogram för de allra minsta. Med figurerna i Pyjamas-bananerna och teddybjörnen Rupert.

1995 så är nämligen titeln endast "Rupert" och istället i vanliga K-TV blocket. Här sänds 12 episoder.

Det jag funderar på är om FilmNet i själva verket sände någon utav TV serierna nedan. Och då fyllde ut blocket med att sända flera episoder. Eventuellt sände någon säsong av 1991-1997 års version 1995 på kanalen..  ???

The Adventures of Rupert Bear (1970–1977)
Citera
The characters were all puppets, although the opening sequence featured a toy Rupert bear sitting in a live-action child's bedroom.

Rupert (1985–1988)

Wikipedia anger följande årtal på säsongerna och de ursprungliga TV sändningarna på TV.
 • Series   Episodes   Originally aired
  First aired   Last aired
     1   13   7 September 1991   23 November 1991
     2   13   13 September 1992   9 December 1992
     3   13   3 March 1994   26 May 1994
     4   13   3 September 1995   26 November 1995
     5   13   27 March 1997   19 June 1997
Finns det någon som vet hur Filmnet sändningarna såg ut, eller har möjligheten att beställa studiekopia på ett avsnitt från 1994 ur K-TV Mini och ett avsnitt 1995 från K-TV.

6
Off-topic / SV: God jul!
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:12:04 »
Julen är UNDERBAR  ;D

 :D Håller med dig. Och trots omständigheterna i världen så kunde våran familj fira julen precis lika mysigt som det brukar vara.
Tror att endast julklappsöppningen tog oss 2h, med alla rimm och utdelningar.

7
Dubbningar och röster / SV: Björnen Rupert (1991-1997)
« skrivet: 31 december 2021 kl. 00:10:32 »
Försökte lägga upp lite material från Säsong 2 på Youtube, men det blev copyright skyddat direkt. Tydligen är några av säsongerna blockerat i många länder medan Säsong 4 verkar gå bra.
Ungefär lika löjligt har det historiskt sett varit kring Smurfarna. Där några säsongers intron tillåtits och några strikt blivit blockerade..

Är det någon som vet om FilmNet hade samma dubbning på alla säsonger som TV3 visade i Barntrean???
https://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_(TV_series)

Tycker dubbningen som TV3 hade är väldigt bra gjord och avsnitten är mysiga och sevärda nu även långt senare när man blivit äldre.  :)

8
Pinky och Hjärnan, engelsk originaltitel Pinky and the Brain (Steven Spielberg Presents: Pinky and the Brain), är en amerikansk-koreansk animerad TV-serie som är en spinoff från Animaniacs.

Citera
Hela serien handlar om de två labbmössen Pinky och Hjärnan som varenda natt försöker ta över världen. Hjärnan är, som namnet avslöjar, hjärnan av de två labbmössen medan Pinky är hans trofaste följeslagare, kompis och tjänare. Pinky är inte särskilt intelligent (åtminstone under Animaniacs-eran, i den egna serien var han något smartare och deras relation utvecklades, det vill säga Hjärnan blev mer tolerant mot Pinky) och använder ofta nonsens-ord som "Narf", "Zort" och "Poit". Under varje försök att ta över världen går någonting snett, ibland på grund av Pinky, men inte alltid. Ibland kan det helt enkelt vara Hjärnans felberäkning.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pinky_and_the_Brain_episodes

Vet att serien gick på följande kanaler med olika mellanrum. Så den här listan är nog långt ifrån fullständigt komplett. Men iallafall något för dom som undrar när och var serien sänts.

TV4 Riks 1996 - 1997 (28 episoder)
Cartoon Network 2001 - 2002 (~600st episoder)
TV4 Komedi 2008 - 2009 (2x13 episoder)
Cartoon Network 2009 - 2011
Boomerang TV
vill minnas att den gick på kanalen mellan 2013 - 2015 mest troligt -14 till 2015*Hur många episoder sändes utav Pinky och Hjärnan här i Sverige?

9
Verkar vara den klassiska sagan Snövit och de sju dvärgarna – av Bröderna Grimm. Men på sagobloggen så står är som sagt texten annorlunda än på kassettbandet.

https://sagobloggen.com/snovit-och-de-sju-dvargarna/

Har sorterat på Dischogs för att försöka se om den finns där under utgivna titlar 1970-tal, men ser ingenting som tyder på att den är med där., Förutom en titel som skulle kunna vara den. https://www.discogs.com/search/?q=sn%C3%B6vit&type=all&decade=1970

Citera
Label:   Cirkus – KULP-4
Series:   Den Stora Sagoserien – 4
Format:   Vinyl, LP
Country:   Sweden
Released:   1971

Berättare i den LP skivan är Lars Ekborg. Vet någon om han låter som mitt bifogade klipp. Om det inte är denna som är avspelad 1971, så måste det vara ifrån radio... :-\

Skulle vara jätteroligt att veta med säkerhet vem rösten tillhör.


10
Har pratat med mormor om det mystiska bandet. Och hon säger att det är inspelat mellan 1970 - 1971, där morfar även läser sagan Magnus, Lindberg och hästen Mari från (1968). Bandet innehåller även på rymmen med pippi långstrump från (1970).

Väldigt snällt av dig att hjälpa till, men jag ser helst att jag gör det själv. Dels för att jag har 200 andra kassettband som skall digitaliseras. Många "okända" och på nätet bortglömda sagor och sångband. Men även ännu fler inspelade band som har lite allt möjligt på sig uppenbarligen.

11
Dubbningar och röster / SV: Kalle Anka och hans vänner önskar god jul
« skrivet: 24 december 2021 kl. 15:11:49 »
Varför har det blivit en så stor grej av att programmet flyttat fem minuter?

En stor grej är väl snarare att dom bör informera alla att skiten inte sänds ut via alla smart tv. Fick ett 5 minuters klipp på Svt play appen i TV:n och sedan dog sändningen. Fick snurra igång Chromecasten från en android telefon...

Nåväl nu ska det njutas av den sönderklippta versionen och se fram emot Robin Hood och årets klipp.

12
Off-topic / SV: God jul!
« skrivet: 24 december 2021 kl. 05:52:25 »
🎄God Jul till er alla

Skurt firar också julen såklart!
https://www.youtube.com/watch?v=eanHpHyatsg

13
Det kan vara statiskt på huvudet eller bandet så kan knaster uppstå även på band. Jag har svårt att avgöra lyssnande från mobil.


Men intressant att veta mer IFS. Du har discogs där några nämns, dock är många Disneys men finns flera ilistan som inte är det:

https://www.discogs.com/search/?q=sn%C3%B6vit&type=all

Bra tips att kolla på Discogs. Kan lika gärna skapa ett konto har mängder med gamla kassettband som inte finns där vad jag kan se..  Men hade varit väldigt kul om någon här känner igen rösten på mannen i klippet förr eller senare likväl, ifall jag inte hittar den på Discogs. Vill veta ursprung och årtal helst då det inte finns någon datumstämpel på kassetten i och med att den är inspelad.

Sedan så har jag suttit och fipplat i Audacity och med FFdshow för att få bort brus på ljudspåret. Det verkar som att det är bäst att köra ett lowpass och filtrera ut oönskade frekvenser.

Är långt ifrån ljudtekniker men finns det något bättre hobby alternativ än Audacity och att sitta med lowpass filter via ljudcodec i realtid. Hade helst sett att "restaurera" ljudet på kassetten så att det blir så bra som det bara går. Eftersom det även är sagor som morfar läst in från gamla böcker och liknande på samma kasett. :( Så alla tips och förslag är välkomna kring det tekniska liksom tips på vem berättaren kan tänkas vara.  :o

*uppdaterat inlägget. Tydligen så hade Windows 10 bestämt sig för att ändra på min enhet till Headphone Corsair PnP USB istället för Headset Earphone Corsair 3- .

14
Jag har kollat runt lite på Tradera, Discogs och SMDB, men hittar bara versioner med kvinnliga berättare. Hur ser ditt kassettband ut? Vilka är de övriga rösterna? Jag tror denna informationen kan hjälpa till lite.  :)

Tapen är ett inspelningsbart Fuji 90 kassettband. På samma band som Snövit så läser min morfar gamla sagor för min mamma, så jag förmodar utifrån det att den är från omkring 1980-1989. Högst oklart hur gammalt men morfar låter ung när han berättar och man hör även visst knaster i sagan med Snövit.

Kan det vara en LP?  :-\

15
Dubbningar och röster / Sagan om Snövit - berättarröst på mitt kassettband
« skrivet: 23 december 2021 kl. 02:49:22 »
Är det någon som kan hjälpa mig att identifiera vart ifrån mitt kassettband kommer. Bifogar ett ljudklipp på min version, och i klippet nedan finns en annan. Citerar båda här under så att det kanske blir lättare att avgöra vilken som är äldst och kan nämna identitet på den för mig okända rösten..

Sagan om Snövit - Berättad Sture Ström (1975).
https://youtu.be/WT7p8cbgqd8?t=13
Citera
Det var mitt i vintern, och snöflingorna föll som dun ner från himmelen.
Då satt en drottning och broderade vid sitt fönster, som hade karmar av svartaste Ebenholts.
Som hon satt där och sydde och såg ut på den vita snön råkade hon sticka sig i fingret, med nålen.
Då föll tre droppar blod ned på snön, och när hon såg hur vackert den röda färgen tog sig ut mot den vita snön, tänkte hon för sig själv..
Ack om jag hade ett barn så vitt som snö, så rött som blod, och så svart som Ebenholts.
Kort därefter födde hon en dotter, som var vit som snö, o röd som blod, o med hår så svart som Ebenholts. Därför fick hon heta Snövit.


Men på mitt kassettband så läser rösten
Citera
Det var mitt i vintern, och snöflingorna dalade från himlen som dun. Drottningen satt och sydde vid sitt fönster, som hade en ram av svart Ebenholts.
Och som hon sydde och tittade på snön, råkade hon sticka sig i fingret med nålen. Tre droppar blod föll ner i snön, och de röda såg så vackert ut i det vita att hon tänkte..
Om jag endå finge ett barn så vitt som snö, så rött som blod, och så svart som Ebenholts.
En kort tid därefter födde hon en dotter. Flickan var så vit som snö, så röd som blod, och hade hår så svart som Ebenholts.
O därför fick hon namnet SnövitSidor: [1] 2 3 ... 45