Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Viktor Z

#1
Hej! Jag har några frågor. Finns Snövit med originaldubbning på stenkaka, LP eller på kassettband? Och då menar jag inte de korta musiksagorna med tillhörande bok.

Samma sak gäller med Peter Pan.

Om det är någon här som har sett originaldubbningen av de ovan nämnda filmerna vill jag gärna veta hur man kan se dessa. Någon snäll som har några tips?
#2
Dubbningar och röster / Originaldubbning i USA?
27 april 2018 kl. 21:18:15
Vet någon varför Dumbo originaldubbning från 1946 gjordes i USA och inte i Sverige?

"Den första dubbningen gjordes 1946 i Kalifornien i USA, regisserad av Leonard Clairmont med svenskamerikaner som skådespelare. Den dubbningen har enbart använts vid gamla biovisningar, och har aldrig släppts på vare sig VHS eller DVD."

#3
Dubbningar och röster / SV: Likheter inom Disney
8 april 2018 kl. 12:54:45
Tack för länkarna! Verkar som återanvändning av animationer var vanligt när de tecknade men är det något de gör även idag?
#4
Dubbningar och röster / Likheter inom Disney
7 april 2018 kl. 21:35:48
Tja! Jag har märkt vissa likheter inom Disney, som tex Den Rosa Elefantparaden från Dumbo och Nalle Phus dröm om Heffaklumpar och tesslor.

Dumbo:

https://m.youtube.com/watch?v=g8lWj6qnEXs

Nalle Phu:

https://youtu.be/3dTdDP-ng9Q

Andra exempel finns också, som mellan Baloo i Djungelboken och Lille John från Robin Hood där både gör exakt samma rörelser i en scen.

Håller ni med? Har ni hittat fler likheter mellan andra Disney filmer?



#5
Dubbningar och röster / SV: Hos Musse
27 mars 2018 kl. 21:37:44
Hej! Finns tv-serien Hos Musse på DVD? Jag har sökt men inte hittat något förutom långfilmerna som jag redan har. Jag skulle så gärna vilja se dem på svenska. Någon som har dessa på DVD eller digitalt?
#6
Off-topic / Filmbyte
27 mars 2018 kl. 21:26:49
Om någon skulle ha Pinocchio i första utgåvan digitalt eller på VHS så kan jag göra ett byte. Om någon söker Bambi i första VHS utgåva innehållande originaldubbning eller Dumbo innehållande första omdubb på VHS så kan jag skicka dessa till er. Dessa har jag även på DVD. Tack på förhand  :)
#7
Dubbningar och röster / SV: Pinocchio
18 mars 2018 kl. 21:04:19
Tack för alla svar :) Ja det är Disneys Pinocchio jag är ute efter. Och jag har märkt att den är svår att få tag i. Jag har både sökt på Trader, loppmarknader, olika videobutiker och tom varit till Svenska Filminstitutet och frågat. Därför undrar jag om det är någon här på Dubbningshemsidan som har den och vill sälja eller byta?
#8
Dubbningar och röster / SV: Pinocchio
18 mars 2018 kl. 09:35:38
Hej igen! Den VHS jag söker och inte lyckats få tag i är Pinocchio första utgåvan från 1987. Om någon här på Dubbningshemsidan skulle ha den, var fick ni tag i den? Jag skulle också önska köpa den om någon vill sälja den. 
#9
Dubbningar och röster / Gamla Disney-dubbningar?
18 mars 2018 kl. 08:45:34
Hej! Här är mitt första inlägg :) Finns det något sätt att få tag i gamla Disney-dubbningar som inte finns på VHS? Och i så fall, var får jag tag i dom? Dom gamla dubbningar som jag är intresserad av och som inte finns på VHS är originaldubbningarna av Snövit från 1938, Dumbo från 1946, Petet Pan från 1953 och Lady och Lufsen från 1955. Tacksam för svar!