Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Adam

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Filmer och TV-serier / SV: Ny Pettson och Findus-film på ingång!!!
« skrivet: 27 april 2021 kl. 08:31:59 »
Om pettson är med.
Varför skulle Pettson inte vara med? 😅

2
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 16:36:07 »

3
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 16:17:33 »
Lova att inte säga a att jag är ful !
Varför skulle jag göra det?

4
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 16:01:09 »
Kan jag skicka den i ett PM ?
Gör som du vill.

5
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 15:55:58 »
ja
Känner du för att lägga upp en bild?

6
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 14:53:56 »
Har du förresten någon bild på dig då, gstone?

7
Off-topic / SV: Hur ser ni ut ?
« skrivet: 23 april 2021 kl. 14:51:52 »
My face...

8
Dubbningar och röster / SV: Legendaren Per Myrberg! 🔥♥️😇😤😁
« skrivet: 22 april 2021 kl. 23:53:43 »
Eftersom jag följt Hedebyborna på SvtPlay så har jag börjat gilla honom som Carl-Gustaf Urse i den serien.

9
Filmer och TV-serier / SV: Filmer som vi inte gillar
« skrivet: 22 april 2021 kl. 23:26:48 »
VARNING: Inlägget inhåller grovt språk!


Jag har sett många dåliga filmer. Vet dock inte var jag ska börja, då jag inte riktigt kan "lista upp" alla jag sett, men jag kan plocka med några riktigt hemska exempel:


Batman & Robin (1997)

Motivering: Jag tror att vi alla vet anledningarna vid det här laget, men jag motiverar ändå.

1. Skådespeleriet är så oerhört övergjort/överspelat att det inte bara blir töntigt, utan också kränkande mot både ens intelligens samt hela Batman-fanbasen.
2. Manuset lider av exakt samma problem som skådespelarnas insatser uppskrivet ovan. Replikerna är idiotiska och ordvitsarna + skämten är som att höra en usel komiker framföra usla skämt på scen.
3. Karaktärerna är inte bara oinspirerade och 1-dimentionella som det bara skriker om det, men också skrivna på ett sådant sätt att de också framkommer som stora hån mot Batman-karaktärerna vi känner till och tycker om.
- Inte bara genom sina vedervärdiga repliker, men exempelvis har filmens huvudskurkar, Mr. Freeze och Poison Ivy, nästan ingen motivation alls, utan har bara värdslig makthunger som mål, och vill regera den tillsammans istället för att egentligen inte alls vill ha med varandra och göra (likt serietidningarna och en del andra filmatiseringar).
Ytterligare ett exempel på en hemskt skriven karaktär i denna film, när det framförallt gäller skurkarna, är Bane. Vad i H*****e hände liksom!? Istället för att faktiskt framstå som ett rent "geni", så känns han istället som en ond dubbelgångare till Hulken (The Incredible Hulk), eller stryk det egentligen då även Hulken är mer intelligent. Nä, denna version av Bane känns mer som en efterbliven kroppsbyggare eller mexikansk wrestlare som tvingats genomgå en smärtsam lobotomi.
4. Här är nästan det mest uppenbara; dräkterna. Usch och fy vad det smärtar mig att se dem! Jag vet delvis idéerna bakom deras designer, men att Batman och Robins dräkter har alltifrån tydliga skrev, skinkor och utstickande bröstvårtor ser inte badass ut, utan bara töntigt, onaturligt och icke-superhjälteaktigt.


Movie 43 (2013)

Motivering: Var ska jag egentligen börja när det gäller manuset? Majoriteten av skämten i filmen är inte alls roliga, och att bara nämna dem gör mig äcklad! Det fanns bara typ runt 3 st sketcher i filmen som var roliga, alla andra fick mig nästan att spy!


Scary Movie 5 (2013)

Motivering: Den här filmen är utan tvivel den sämsta i Scary Movie-franchisen. Jag kommer ihåg så lite från filmen och skrattade inte alls. Alla andra filmer i serien har åtminstone scener och citat man kommer ihåg, och som man faktiskt kunde garva åt. I denna film fanns dock inte ett tecken. Inte ens handlingen från 5an minns man något av.


Maskens Återkomst (2006)

Motivering: Filmen är framförallt bara obehaglig att kolla på. Inget är en fröjd för ögat. CGI:n är vidrig, ful och rentav övergjord som f**. Handlingen är oinspirerad och all-over-the-place. Karaktärerna är klyschiga och dessutom uppenbara ripoffs på huvudkaraktärerna vi känner igen från första filmen. Skådespelarna spelar bara över. Skämten är vidriga. What more is there to say?? Tyckte inte ens om filmen särskilt mycket som barn, trots att jag bara såg den tecknade TV-serien Masken från 1990-talet.


Catwoman (2004)

Motivering: Precis som med Batman & Robin vet nog många av oss om filmens enorma brister, nästan så att jag inte ens behöver rada upp dem, men för er som verkligen vill veta:
1. Halle Berry, som annars gör bra ifrån sig i filmer som X-Men, spelar återigen bara över här i huvudrollen som Catwoman och hennes alter ego, som av någon anledning inte heter Selina Kyle (likt originaltidningarna om Batman och övriga filmatiseringar), utan Patience Philips.
2. Filmens huvudskurk är återigen ett stort skämt, och gick inte att ta på det minsta allvar.
3. Klippningen är bland det värsta jag sett, nästan så att jag även här blev kräkfärdig.
4. Precis som med dräkterna i Batman & Robin ser huvudkaraktärens outfit fördjävlig ut. Den är mer slampig än superhjältelik.

Som sagt så har jag sett många fler usla filmer, som jag tyvärr inte orkar rada upp för tillfället.

10
Dubbningar och röster / SV: Hajar som. Hajar
« skrivet: 22 april 2021 kl. 21:39:19 »
Tyckte filmen var kul som liten, men tittar jag på den nu så håller jag med i princip allt som Lilla My skrev. Filmen känns både idiotisk och daterad när det gäller alltifrån karaktärerna, storyn, castingvalen och t.o.m. animationen.

När jag väl tänker efter så känns den som en amatöraktig ripoff på Hitta Nemo, som hade premiär ett år innan (2003). Lite ironiskt i och med att DreamWorks Animation var grundat i syfte med att fungera som "Anti-Disney" (efter att en av grundarna, Jeffrey Katzenberg, blev sparkad från Disney, som han tidigare var VD för), men i den här filmen känns det som att deras "Anti-Disney"-formula verkligen har klivit över hajen, så att säga.

(Vet förresten att Hitta Nemo är en Pixar-produktion, men den skapades också i samarbete med Disney)

11
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 22 april 2021 kl. 21:15:42 »
Grattis i efterskott, btw, MOA.

12
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 22 april 2021 kl. 19:12:10 »

13
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
« skrivet: 22 april 2021 kl. 08:35:14 »
Själv fyllde jag år förra torsdagen.

14
Dubbningar och röster / SV: Vilka tycker ni är dubbarnas bästa insatser?
« skrivet: 20 april 2021 kl. 15:14:36 »
Jag kan tyvärr inte nämna någon riktig "favoritroll" av mina favoritdubbare (Anders Öjebo, Per Sandborgh, Gunnar Ernblad, Stephan Karlsén,  Irene Lindh och Johan Hedenberg) då allihop skiner i princip varenda roll, men jag kan ju nämna lite sådana roller av dessa:


Steve Kratz:

Zurg (Buzz Lightyear - Rymdjägare)

Motivering: Steve lyckas sätta den onde kejsaren Zurgs röst mycket bättre än originalets Wayne Knight, då han har en djupare stämma som passar karaktären mycket mer än Wayne, samtidigt som han fortfarande förmedlar både karaktärens hotfulla och komiska känsla.


Christian Hedlund:

Drool (Fangbone)
Agg den Store/Scarlemagne (Kipo)

Motivering: Är personligen inget vidare fan av Hedlunds övriga insatser, men som Drool i Fangbone har han en utmärkt klang i rösten och talar med fantastisk inlevelse, vilket bidrar till att han passar förvånansvärt bra i rollen. Har annars inte hört mycket av originalet, men vad jag kan bedöma än så länge så är han även mycket trogen originalrösten.
Vad det gäller Agg den Store (eller Scarlemagne, som han heter på originalspråket) i Kipo så har jag samma åsikt där, även om han kanske t.o.m. framstår som bättre än originalet ibland, då han lyckas sätta karaktärens garv i scenerna då han skrattar. Han får till den perfekta skurk- och babiankänslan, då karaktären är en antropomorfisk babian/mandrill.


Jan Nygren:

Amos Slade (Micke & Molle - Vänner när de gäller)
Trigger (Disney's Robin Hood)

Motivering: Jan Nygren är annars ingen favorit hos mig heller, men jag anser att han är fullt godkänd i dessa två roller.
Även om Jan var lite väl ung för rollen som Amos Slade i Micke & Molle och om hans röst inte var alltför lik originalets Jack Albertson så lyckas han här leverera replikerna i otroligt hög klass. Återigen så finns det många moment i dubbningen då Jan utklassar originalet när det gäller inlevelse och känsla, som i exempelvis scenen då Amos och Tweed grälar på varandra. Jag finner nästan inga ord som kan beskriva hur makalöst Jan skiner i den här delen av filmen, särskilt när han vrålar "Humör!? HUMÖR!!?? Du har inte sett mitt humör!!" (nästan förståeligt att han fanns med på en lista av Disneys bästa dubbningsröster på YouTube för ett tag sedan).
Som vaktgamen Trigger i Robin Hood så kan jag säga att han är perfekt castad, har en röst som passar karaktären oerhört väl och talar med fullt godkänd inlevelse. Även här tycker jag att han ibland låter och passar bättre än skådespelaren i originalet.


Peter Harryson:

Philoctetes/Fille (Disneys Herkules)

Motivering: Det är ju rätt obvious, Peter är alltifrån relativt kort i längden, är lite rund och har den perfekta rösten för Fille/Philoctetes! Som sagt så är också hans inlevelse och känsla mer än oändligt storartad, också förbi den grad då han utklassar originalets Danny DeVito!

Håller däremellan med jimstrom om Fredrik Dolk som Buzz Lightyear samt gstone om Eric Donell som Nuka.

15
Mina ska väl i så fall vara Prinsen av Egypten och Zorro - Den Maskerade Hämnaren.

Annars har mitt födelseår, för det mesta, varit fyllt med en massa skräpfilmer. (som jag, innerst inne, önskar aldrig hade gjorts! 😞)

Sidor: [1] 2 3 ... 6