Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Alexander

#1996
Hela filmen på svenska finns nu uppe på Youtube  :)

https://m.youtube.com/watch?v=n44zrvAcfzo

Visste innan att Aurora spelades av Charlotte Ardai Jennefors och att Gnister spelades av EwaMaria Björkström-Roos. Men vsiste inte vilka det var som spelade dem två andra älvorna.
Efter att ha sett längre klipp så kan jag säga säkert nu att älvan Glitter (hon i lila) spelas av Annelie Bhagavan.
Och jag är rätt säker på att det är Pernilla Wahlgren som spelar Timber ( hon i gul.) Men jag är inte 100% säker att det är Pernilla, skulle någon annan också kunde lyssna på henne? ( Hon pratar vid 54:05 i videon)

Snart borde man ju kunna lista ut alla rösterna i filmen. Den enda skådespelaren som kan bli svår att lista ut är den när Rudolf är liten och säger: Snö. (Händer 06:28 i videon)
#1997
Citat från: Anders skrivet 24 december 2016 kl. 16:18:24
Jag kanske missminner mig, men brukade det inte visas ett klipp från Alice i Underlandet också?
Nej, Alice i Underlandet brukar inte ingå bland de vanliga inslagen. Senaste gången ett klipp från Alice i Underlandet visades var 1997 när filmen skulle komma ut på köpvideo för första gången. Det var då en av det årets nyhetinslag tillsammans med Herkules.

Men annars så ser man Alice i slutet av programmet när hon lyssnar på Benjamins sång.
#1998
Citat från: Alexander skrivet 15 december 2016 kl. 19:24:33
Det andra inslaget kan kanske vara Bilar, eftersom Bilar 3 kommer ut nästa år.

Yes! Jag gissade rätt på att det skulle vara Vaiana och Bilar.   ;D
#1999
Nu är det här bara något jag har hört men var det inte så att Disney tvingade SVT att visa omdubben i Kalle Ankas jul det året omdubben gjordes. Men att folk då blev rasande och klagade så Disney var tvugna att låta SVT till året därpå få ha kvar orginaldubbningen  till julaftonsprogrammet.

Detta kanske inte är sant, men det är något som jag har hört.  :-\
#2000
Är den här filmen dubbat av Eurotroll?
För rösterna påminner mig om Eurotroll.
#2001
Dubbningar och röster / SV: Ducktales (2017)
19 december 2016 kl. 19:45:36
Ja,  den visades första gången idag på Disney Channel. Väldigt bra och rolig var den.  ;)
#2002
Här är ett klipp med isbjörnen. Det låter som Dick Eriksson.  :)

https://m.youtube.com/watch?v=hawT8fdpCxM
#2003
Ja precis. Det är alltid roligt att försöka lista ut vilket det andra inslaget kan vara, men i år är det inte så lätt. För mig var det mycket lättare att gissa rätt förra året eftersom både Zootropolis och Den gode dinosaurien hade premiär i USA och skulle komma till våren i Sverige.
#2004
Tja, allt är ju möjligt.
Kanske bestämmer de sig för att visa ett inslag från den tecknade Skönheten och Odjuret så att folk blir uppmärksammade på den kommande live-action filmen.
#2005
Det andra inslaget kan kanske vara Bilar, eftersom Bilar 3 kommer ut nästa år. 
#2006
Dubbningar och röster / Intervju med Roger Storm
14 december 2016 kl. 14:14:30
Jag vill tipsa er om min intervju med skådespelaren Roger Storm. Intervjun finns att läsa på min blogg nu.  ;D
http://nouw.com/sacredgold/intervju-med-roger-storm-28142422

Ni får väldigt gärna skriva vad ni tycker och om ni hade varit intresserade för fler intervjuer i framtiden med andra Disney skådespelare.
#2007
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 augusti 2016 kl. 13:06:09

Visst kan det vara en idé att fråga Roger Storm eller Anders Öjebo om denna mystiska dubbning som kanske eller kanske inte existerar, men ärligt talat känns det inte jättetroligt att de skulle minnas något - båda två har ju varit med i många dubbningar genom åren, och i synnerhet för Anders Öjebo lär ju sådana här kortfilmsdubbningar vara vardagsmat som går tolv på dussinet av. Roger Storm var ju också berättare för åtminstone ett par dussin kortfilmer under 1990-talet, så att någon av dem skulle minnas just Tjuren Ferdinand är det nog inte jättegoda odds för.

I och för sig är det väl en liten möjlighet, i och med att det genom julaftonsprogrammet blivit en så pass klassisk kortfilm, så att de därigenom kanske kommer ihåg det lite mer än "vanliga" kortfilmer. Men säger de att de inte minns att de dubbat Tjuren Ferdinand, så är det ju på intet sätt något bevis för att dubbningen inte existerar. Å andra sidan kan man väl däremot lita på att om de säger sig faktiskt ha dubbat filmen, så lär det finnas en sådan dubbning trots allt. I vilket fall som helst är det ju dock knappast troligt att de skulle veta mer om hur och var som dubbningen använts, då de förmodligen inte får mer information från dubbningsstudion än vem kunden är som beställt dubben (i det här fallet alltså med all säkerhet Disney) - om det nu inte är så att Anders Öjebo var inblandad i produktionen också (då han ju jobbade som tekniker/regissör på KM Studio fram till en bit in på 2000-talet), i vilket fall han kan tänkas veta lite mer.

Dubbningen måste ju existera eftersom den finns med bland Roger Storms egna skådespelarindex.
http://www.rogerstorm.se/sv/rost/
#2008
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
12 december 2016 kl. 10:55:25
Har endast sett några klipp av Marias barn på Youtube.
Utav det jag har sett verkar den vara väldigt tråkig.  :(
För att vara en julkalender är den väldigt lat gjort. Det ända man kan se något som helst hårt arbete är i teckningarna. Jag tycker väldigt mycket om att teckna och vet vilket arbete det kan ligga bakom varje teckning. Jag hade inte velat vara dem stackarna som satt och slet säkert i flera timmar för att få alla teckningarna färdiga i tid.
#2009
Citat från: TonyTonka skrivet 11 december 2016 kl. 19:55:52
Jag har enbart sett den här filmen när Felix Recenserar recenserade den, men om jag minns rätt spelas Rudolfs pappa av Hans Wahlgren. Det var dock ganska länge sedan jag såg den recensionen senast dock. ^^
Det stämmer att Rudolphs pappa spelades av Hans Wahlgren.

Annelie Bhagavan spelar Rudolphs mamma och Tomtemor. Charlotte Ardai Jennefors spelar Rudolphs lärare.
Dessutom spelas den smala postnissen med orange mössa och renkapplöppnings domaren av Staffan Hallerstam. 
EvaMaria Björkström spelar även Gnister och Zoeys mamma. Pingvinbetjänten  spelas av Dick Eriksson.
Rudolfs övriga klasskompisar t. ex han med glasögon spelas av Dick Eriksson och tjejen med de röda rosettenerna spelas av Annelie Bhagavan.
#2010
För mig är Monica Forsberg bäst som Kängu.   :D
Men de andra är också väldigt bra.