Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Anders M Olsson

#1051
Citat från: gstone skrivet  8 maj 2022 kl. 22:36:49
Var kan jag streama filmen Boss Level ?

En väldigt bra tjänst om man vill ha svar på var en viss film eller TV-serie finns att streama är Playpilot.
https://www.playpilot.com/

Där kan man se att Boss Level finns som digital köp**- eller hyrfilm på ganska många olika plattformar här i Sverige. Tydligen ska den även ingå i abonnemanget utan extra kostnad om man har Tele2 Play.

Man kan även byta land i Playpilot och se om filmen finns på andra streamingtjänster i utlandet. T.ex. ingår den i abonnemanget på Amazon Prime Video i Storbritannien. Så om man har Prime-abonnemang och VPN kan man se den utan extra kostnad där. Fast då får man förstås inte svensk text.

** Köpfilmer på streaming är som alltid en väldigt osäker investering. En betydligt bättre affär är att köpa den på Blu-ray hos Ginza eller Kvarnvideo för 59 kronor. Det finns just nu även ett begagnat exemplar på Tradera för 45 kronor.
#1052
Citat från: gstone skrivet  8 maj 2022 kl. 14:05:15
Varför är ni alla så mistänksama ?

Om man har en server på internet måste man hela tiden vara uppmärksam på allt som avviker från normalt beteende. Det pågår hela tiden intrångsförsök och annat fuffens. Säg t.ex. att någon lyckas hacka sig in på Dubbningshemsidans server och få administratörsbehörighet. Då skulle servern kunna användas för att sprida spam eller för att hacka sig vidare in på känsligare system - banker, sjukvård m.m. Genom att använda en på det viset "kapad" server kan missdådaren dölja sin egen identitet.
#1053
Det är trots allt en viss skillnad mellan gäster som bara läser och personer som aktivt registrerar sig. När det är så många som registrerar sig med likartat uppbyggda alias utan att sen posta något måste det ligga någon illvillig avsikt bakom. Att det kan finnas enstaka personer som registrerar sig utan att sen posta är inget att säga om, men antalet registreringar och kontonamnens uppbyggnad gör att varningsklockorna ringer!

Det här är inte normalt beteende, utan något som Daniel bör undersöka. Kommer t.ex. alla registreringarna från samma ip-adress, samma subtnät, samma land etc.?
#1054
Sen några månader tillbaka är det en "storm" av nya medlemsregistreringar. Det är medlemmar som bara registrerar sig, men aldrig postar. Det handlar om c:a 5-10 om dagen.

De flesta har det gemensamt att det är ett engelskklingande förnamn följt av ett par bokstäver och siffror. Dessutom tycks deras mailadresser innehålla helt andra namn och bokstavskombinationer som inte alls påminner om det valda användaraliaset.

Det måste röra sig om intrångsförsök, bedrägeriförsök, försök att etablera plattform för spam eller något annat oseriöst.

Finns det inte möjlighet i forumet (kanske med någon plugin) att efter en viss tid automatiskt ta bort användare som aldrig har postat?
#1055
Citat från: Will Stewart skrivet  7 maj 2022 kl. 19:27:10
"Händige Manny" är bara en dålig rip off av "Byggare Bob" ( fast med verktyg istället för maskiner......, LAME!) och jag förstår inte varför dom pratar svengelska.

I originalet pratar de en blandning av engelska och spanska. Jag förmodar att tanken är att serien ska bidra till ökad förståelse mellan engelsk-amerikansk och latinamerikansk kultur. Men att överföra det direkt till svenska/spanska skulle antagligen bara bli konstigt. Därför har man valt att ersätta spanskan med engelska. Om det är rätt eller fel, bra eller dåligt låter jag vara osagt...
#1056
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
7 maj 2022 kl. 09:33:36
Ännu en vecka utan några överraskningar när det gäller kortfilmerna.

Mat så klart (Food for Feudin', 1950), senast visad i januari i år.
Window Cleaners (1940), senast visad i november i fjol.
#1057
Dubbningar och röster / SV: TRUE JACKSON
6 maj 2022 kl. 20:51:44
Men hur var det nu... Jag har för mig att till skillnad från de flesta andra streamingtjänster fungerar inte ett svenskt konto på Paramount+ i USA? Så det hjälper inte med VPN.
#1058
Här kommer de norska texterna till Brødrene Grimms eventyrlige verden!
#1059
Citat från: Disneyfantasten skrivet  6 maj 2022 kl. 14:59:26
Hur ser numreringen ut i större delen av Europa? (alltså utom Norden)

Jag kan inte tala för alla länder i Europa, men England och Tyskland verkar inte numrera Pixars filmer alls, bara Disneys egna "klassiker".

Frankrike numrerar alla Disney- och Pixar-filmer i samma serie och kallar dem för "Grand Classiques", alltså "stora klassiker". Där har Alerte Rouge (Turning Red) nummer 130 på ryggen.
#1060
Jag noterar att Blu-ray- och DVD-utgåvorna (som släpptes i måndags) inte har något Pixar-nummer på ryggen.

Själen var nummer 23 och Luca var nummer 24, så Röd borde följaktligen vara nummer 25, men den här gången saknas numrering. Jag vet inte vad man ska dra för slutsatser av det. Disney har ju redan trasslat till numreringen av sina egna klassiker, och nu är det tydligen Pixars tur att få samma behandling.

För min egen del bryr jag mig inte så mycket. Filmerna blir varken bättre eller sämre av ett par siffror på omslaget. Men det finns folk som är väldigt besatta av att samla filmerna i nummerordning.
#1061
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 maj 2022 kl. 01:29:53
Jag skulle uppskatta även norsk text när du har tid. Den holländska texten kan jag dock leva utan, då mina kunskaper i det holländska språket är tämligen icke-existerande...

Ja, den norska texten kommer så småningom. Det är bara ett par saker som har kommit emellan och som jag måste fixa först.
#1062
Amazon.com har sänkt priset på The Wonderful World of the Brothers Grimm på Blu-ray till USD 18:40. Så det kanske är läge att slå till nu för dem som ännu inte har köpt utgåvan! (Enligt vissa källor är det en tillfällig prissänkning.)

George Feltenstein på Warner säger
"The Wonderful World of the Brothers Grimm has been a phenomenon for us, far more sucessful than I could have even dreamed."
https://www.theextras.tv/podcasts/blog-post-wacmamgf-050122
#1063
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 30 april 2022 kl. 15:48:22
Spelfilm?

Vet du inte vad spelfilm är? Det är helt vanlig film med levande skådespelare, till skillnad från bl.a. animerad film och dokumentärfilm.
#1064
Dubbningar och röster / SV: Disneydags
30 april 2022 kl. 11:30:28
Inga djärva grepp när det gäller kortfilmerna den här veckan. Båda visades senast för bara några månader sen.

Tidigt i säng (Early to Bed, 1941) visades senast i december.
T-Bone for Two (1942) visades senast i november.