Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Om Dubbningshemsidan => Ämnet startat av: Daniel Hofverberg skrivet 29 januari 2006 kl. 11:28:17

Titel: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 29 januari 2006 kl. 11:28:17
Dubbningshemsidan startade redan 1997, och därför är många sidor på sajten i dagsläget manuellt kodade i ren HTML - ofta med gammaldags HTML-kodning, och i vissa fall rentav gjorda med FrontPage eller liknande WYSIWYG-program. Det här har fungerat hyfsat i flera år, men nu börjar åldern göra sig påmind i form av allt fler problem samt att uppdateringar tar tid p.g.a. alla manuella ändringar. Därför kommer alla sidor på sajten att sakta men säkert göras om till databasstyrda sidor gjorda med hjälp av PHP och MySQL, bl.a. så att uppdateringar kan förenklas och automatiseras.

Svenska röster och credits gjordes om och moderniserades för ett par månader sen (vilket ni säkert har märkt), och nu har turen kommit till recensionerna. Därför behöver jag nu er hjälp och era synpunkter, för att veta vad som behöver göras och hur de nya recensionssidorna ska läggas upp och fungera. Programmeringen av den nya recensionsavdelningen kommer att påbörjas inom 1 - 2 veckor, och därför är det viktigt att jag får veta era synpunkter och tips redan nu.

Det jag behöver synpunkter på är allt som beror layout, struktur, uppbyggnad och funktionalitet vad gäller recensionerna på Dubbningshemsidan - d.v.s. i praktiken allt utom själva recensionstexterna.

Tycker ni det är smartare med en recension per sida, eller flera recensioner på samma sida? I så fall, hur många recensioner per sida? Att det i dagsläget är på tok för många på varje sida är säkerligen alla överens om (särskilt på videosidorna), men frågan är alltså hur ni tycker att det ska vara.

Hur föredrar ni att recensionerna ska sorteras? I bokstavsordning, eller i datumordning (efter datumet då de skrevs)? Eller kanske något annat alternativ?

Behov av nya eller ändrade betygskriterier vid recensioner? Eventuella sökfunktioner (i så fall, på vad)? Ändrad layout eller uppbyggnad? Behov av mer eller ändrad information i faktarutorna längst upp vid varje recension? Ändrade/nya kategorier eller genres?

Eller några helt andra idéer, synpunkter eller önskemål. Allting på recensionssidorna som inte berör själva recensionstexterna kommer alltså att göras om, så era synpunkter kan gälla i stort sett vad som helst. Att göra den nya recensionsavdelningen kommer att ta tid (säkert minst 1 - 2 månader), då det är mycket jobb (inte minst med att flytta över alla nuvarande recensioner till den nya databasen), men jag behöver ändå få veta era synpunkter snabbt (helst inom 1 - 2 veckor) - detta för att kunna ta hänsyn till era önskemål från första början vid planeringen och programmeringen.

Posta era synpunkter och önskemål i det här ämnet; eller, om ni föredrar att inte offentliggöra dem, så kan ni istället skicka privat meddelande på forumet till undertecknad (för det måste ni vara registrerade och inloggade) eller skicka e-post till . Eventuella frågetecken eller funderingar kring denna omstrukturering kan också tas i detta ämne.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: PAAATE skrivet 29 januari 2006 kl. 11:36:08
Jag tycker att recensionerna ska sorteras efter när du skrev dem.

Och så tycker jag att det inte gör något med väldigt många recensioner per sida. Fast de som har modem håller nog inte med.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Anton skrivet 29 januari 2006 kl. 11:56:24
CitatHur föredrar ni att recensionerna ska sorteras? I bokstavsordning, eller i datumordning (efter datumet då de skrevs)? Eller kanske något annat alternativ?

Sökfunktion är praktiskt.

Men om man bara vill leta, så skulle man väl själv kunna välja hur man vill sortera, efter bokstavsordning eller senast skrivet?

Sen tycker jag personligen att man borde ha en recension per sida.

Titta gärna på mina logotypeförslag. Är de något att ha?
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 januari 2006 kl. 01:26:38
Tack för tipset. Att låta besökarna välja sorteringsmetod är en bra idé, och det borde vara genomförbart. Jag ska skissa på det. Jag vill dock ändå höra era synpunkter på hur ni föredrar att recensionerna ska sorteras, så att jag vet vilket alternativ som ska vara "förvalt" (som standard).
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Anton skrivet 30 januari 2006 kl. 15:04:17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 30 januari 2006 kl. 01:26:38
Jag vill dock ändå höra era synpunkter på hur ni föredrar att recensionerna ska sorteras, så att jag vet vilket alternativ som ska vara "förvalt" (som standard).


Kan man inte ha "senast skrivet" som förvalt. Det låter mest praktiskt.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 1 februari 2006 kl. 13:19:34
Fortfarande bara svar från två personer... ::) Jag skulle gärna vilja höra av fler personer om era tankar och synpunkter beträffande allt detta.

Dessutom, vilka slags sökfunktioner tycker ni är önskvärda för recensionssidorna? Räcker det med fritextsökning av recensionstexterna, eller vill ni också kunna söka specifikt på ex. dubbningsbolag, skådespelare, regissör, etc?
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Carl Barks lover skrivet 1 februari 2006 kl. 20:05:16
Själv håller jag med Anton. Ha med senast skrivet som standard.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 2 februari 2006 kl. 00:06:13
Och är det bättre med en eller flera recensioner per sida? Vilka sökfunktioner behövs, o.s.v?

Ni är alldeles för fåordiga här...  ;)
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Erika skrivet 4 februari 2006 kl. 10:01:10
Jag skulle också föredra ha en recension per sida.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: GaBBe skrivet 4 februari 2006 kl. 23:44:40
Mig skulle det inte störa om du hade alla recensioner på en och samma sida, som du hade förut. Tycker det är lite onödigt krångligt att hoppa mellan olika filmer genom dina kategorier, video, serier, bio osv. Men det ser inte ut som folk gillar fler recensioner per sida så, du kunde ju göra så att du har rubrikerna på recensionerna på rad under varandra i alfabetisk ordning, utan att ligga i nån video eller serie kategori. Dom allra nyaste recensionerna kan stå under en och samma kategori som heter nya rencensioner istället.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 februari 2006 kl. 13:51:34
Men nog måste väl åtminstone TV-serier och långfilmer vara i skilda kategorier...? Personligen tycker jag att det skulle kännas ologiskt om serier och långfilmer skulle listas i samma lista...
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: PAAATE skrivet 6 februari 2006 kl. 19:02:17
Mjo, någon sorts strukturering vill nog de flesta ha. :P
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: ddubbning skrivet 6 februari 2006 kl. 19:12:05
Jag håller med om att någon form av strukturing behövs.Det blir oöverskådligt om exempelvis recensioner av video,DVD osv. ska stå i en hög.
Citateller vill ni också kunna söka specifikt på ex. dubbningsbolag, skådespelare, regissör, etc
Ja, en sån sökfuktion,gärna i kombination med en fritextsökning vore bra.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 februari 2006 kl. 22:23:42
Precis min tanke. Just därför vill jag gärna höra mer vad GaBBe egentligen tänkte...

ddubbning: Jag håller med att det vore bra. Jag ska försöka skissa på om det är realistiskt.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: ddubbning skrivet 7 februari 2006 kl. 16:41:22
Ok,det låter bra!
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: GaBBe skrivet 9 februari 2006 kl. 23:19:40
Okej, uppdelat för ordningens skull men varför egentligen...
Det är bara opraktsikt, det är mycket lättare att ha allt under varann i alfabetisk ordning. Då ser man allt direkt. Om man letar efter nåt måste man titta i alla kategorier som är staplade "film - kommatecken - film" osv som gör det väldigt förvirrande för ögonen att läsa. Mycket lättare som sagt om alla titlar står där på rad lodrätt! ;)
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 februari 2006 kl. 00:26:15
Upplistningen med kommatecken har jag inte tänkt att behålla efter omstruktureringen - då kommer sannolikt filmernas titlar att listas i tabellform med ett namn per rad. Självklart kommer då också de fyra kategorierna med långfilmer på video/DVD (del 1, 2, 3, 4) att sammansmälta till en.

Men resten av dina förslag känner jag mig mer tveksam till. Jag tycker att det måste bli extremt rörigt och ologiskt att inte ha någon kategori-indelning alls...?
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 september 2006 kl. 01:17:00
Som ni säkert märkt, så har den nya recensionsavdelningen fortfarande inte kommit online, trots att det gått flera månader längre tid än utlovat... Tyvärr visade det sig ta längre tid än jag trott att programmera ett recensionssystem som är tillräckligt flexibelt för Dubbningshemsidans behov, och fortfarande är det en hel del som återstår. Förmodligen kommer det att dröja minst 2 - 3 veckor till, kanske längre, innan de nya recensionssidorna kan tas i bruk. Det kommer också förmodligen att ta minst en vecka att föra över alla befintliga recensioner (det är trots allt ett väldigt stort antal), om jag inte får hjälp på den fronten.

Den nya recensionsavdelningen kommer i alla fall att bestå av en recension per sida. Recensionerna kommer att listas i tabellform per kategori, och man kommer att kunna välja mellan att sortera i bokstavsordning (efter filmens/seriens titel), datumordning efter när recensionerna skrevs samt datumordning efter när recensionerna senast uppdaterades. Som det ser ut nu, kommer kategorierna att finnas kvar i nuvarande form - det enda jag inte har helt bestämt mig om är huruvida "Långfilmer på bio" ska finnas kvar, eller om den ska integreras till en enda kategori för långfilmer.

I de nya recensionerna kommer alla namn på skådespelare, regissörer, översättare, etc. i rollistorna/produktionslistorna att vara klickbara, och leda till en lista över samtliga recensioner där vederbörande nämns. Det kommer också att finnas en sökfunktion med möjlighet att söka på skådespelare, regissörer, översättare, tekniker, titel samt fritextsökning. Dock kan jag inte lova att alla finesser kommer att finnas med från första början - om det drar ut på tiden alltför mycket är det möjligt att jag börjar med en enklare version medan programmeringsarbetet fortsätter.

En annan skillnad är att jag valt att ändra i betygskriterierna i recensionerna. Betyget "Inlevelse/tal" kommer nu att avskaffas, och ersättas av två betyg - ett för "översättning" och ett för "inlevelse". Jag tycker att det känns smartast och mest tidsenligt. Anledningen till att jag valde dessa betygskriterier från början var just att det på den gamla VHS-tiden var så vanligt att det inte gick att få tillgång till originalversionerna, så att jag inte ville ha ett separat betyg för översättningen som alltför ofta kanske inte gick att skriva något om. Men i dagens läge med DVD-mediat, finns ju originalversionerna med i 95% av alla DVD-utgåvor, varför det inte längre är något stort problem. Därför tycker jag att betyget "Inlevelse/tal" nu har tjänat sitt, och är hög tid att dela upp.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 11 oktober 2006 kl. 15:47:20
Nu har jag kommit en bra bit på väg, men behöver er hjälp igen.

När man går in på recensionssidan (huvudsidan), tycker ni att alla recensioner i alla kategorier ska listas på samma sida, eller bör varje kategori (TV-serier, långfilmer på VHS/DVD, etc.) visas på var sin sida? Ursprungligen hade jag tänkt mig det förstnämnda, men nu när jag ser hur många recensioner det faktiskt finns på sidorna, så börjar jag tveka...

Det här handlar alltså bara om listan med de recensioner som finns. Själva recensionerna kommer alltså bara att visas med en recension per sida.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Carl Barks lover skrivet 18 oktober 2006 kl. 20:21:52
Gör den sistnämda, då blir det lättare att hitta.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 9 november 2006 kl. 11:48:05
Nu är äntligen så gott som hela den nya recensionsavdelningen klar - det är bara några finjusteringar som kvarstår kodmässigt, samt aningen designarbete.

Problemet nu är att föra över alla befintliga recensioner från de nuvarande handkodade HTML-sidorna till databasen för att kunna användas i det nya recensionssystemet. Då det finns en väldig massa recensioner på Dubbningshemsidan (ca 240 stycken senast jag räknade), så kommer det att ta ganska lång tid för mig att kopiera och klistra in alla recensioner till databasen - ska jag göra allting själv så lär det ta minst 3 - 4 veckor innan den nya avdelningen kan tas i bruk.

Om någon vill hjälpa till med att lägga in de befintliga recensionerna i det nya databassystemet (via ett webbaserat administrationsgränssnitt), så tar jag dock emot all hjälp jag kan få.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 december 2006 kl. 11:55:08
Tyvärr tar det längre tid än jag trodde att föra över alla befintliga recensioner till det nya databasbaserade systemet - jag har hittills bara hunnit föra över 25 recensioner. Med andra ord kommer det här att ta en smärre evighet, om jag ska göra allt...

Därför upprepar jag mitt önskemål om hjälp. Om någon hjälpsam och pålitlig person vill hjälpa till med att föra över recensioner från de nuvarande sidorna till det nya systemet, så vore jag mycket tacksam. Det behövs inga kunskaper annat än att hantera webbläsare och kunna kopiera/klistra in. Ni behöver inte göra så många recensioner heller - även bara ett fåtal recensioner vore till stor hjälp. Om någon känner för att hjälpa till, så skicka mail till .
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Akilles skrivet 6 januari 2007 kl. 13:11:55
Jag tycker som Anton att man ska ha en recension per sida. det blir lite rörigt.

Sen undrar jag en sak till...kan man inte en underrubrik i Svenska röster och credits som handlar om data- och tv-spel såsom serier och långfilmer.
Jag har information om två olika spel som är dubbade till svenska och kända skådespelare; Olympens Härskare och Odysséen i Odysseus Fotspår.
Det kanske skulle vara något att utöka sidan med ;)
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: LiitenFliicka skrivet 20 mars 2007 kl. 20:55:44
Jag tycker att det ska vara som det är nu faktiskt.  ;)
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 1 juni 2007 kl. 14:29:18
Som ni märkt, så har den nya recensionsavdelningen blivit kraftigt försenat. Kodningsmässigt är det mesta klart, men det tar en evighet att föra in alla befintliga recensioner i databasen, så att de kommer med i nya avdelningen.

Om någon har lite tid att avvara, så skulle jag verkligen behöva hjälp med att föra över de befintliga recensionerna till det nya systemet. Allting görs via ett webbgränssnitt, så det krävs inga programmeringskunskaper - bara lite tid att avvara och förmågan att kopiera/klistra in.

För att ni ska få en inblick i den nya sajten, så bifogar jag till detta inlägg två skärmdumpar på hur den nya avdelningen ser ut i dagsläget. Allting är inte klart än, men bara så att ni får ett hum om hur det kommer att se ut. Det blir alltså separata sidor för varje enskild recension. Alla namn i recensionerna (skådespelare, regissörer, översättare, etc) kommer att vara klickbara, och leder till översikter över alla recensioner där personen ifråga nämns. Det kommer också att gå att söka på skådespelare, övrig personal, dubbningsbolag, distributör, etc.

Förhoppningsvis kommer jag att kunna offentliggöra den nya avdelningen innan slutet av juni månad, men det går snabbare om jag får hjälp med att föra över de befintliga recensionerna.
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 juni 2007 kl. 08:58:24
Det tar en evighet att lägga in alla befintliga recensioner i databasen, och hittills är bara 70 av de ca 250 recensionerna klara. Jag skulle uppskatta att få hjälp med att föra över några recensioner, om det ska vara möjligt att öppna den nya recensionsavdelningen nästa vecka (vilket är min förhoppning). Ju fler som kan hjälpa till, desto snabbare går det.  :)

Dessutom kan jag passa på att nämna att jag bestämt mig för att återuppta de planer jag hade för nåt år sen, vilket många efterfrågat, med att göra jämförande recensioner mellan två olika dubbningar (ex. mellan originaldubb och omdubb). Förra gången blev det aldrig av, och planerna kom aldrig längre än till planeringsstadiet; men den här gången gör jag ett nytt försök, och kommer att börja skriva dessa under sommaren.

Jag har bestämt att till att börja med åtminstone recensera gamla och nya dubbningarna av Pinocchio, Peter Pan och Taran och den magiska kitteln. Utöver det finns det några till jag överväger, bl.a. Pank och fågelfri och Oliver & gänget. Jag tar tacksamt emot förslag på filmer eller serier där ni vill se jämförande recensioner mellan mer än en dubbning.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Erika skrivet 30 juni 2007 kl. 11:15:59
Scooby-Doo (antingen originalserien eller "The Scooby-Doo Show"), för den jämförelsen har i alla fall jag längtat efter.  :) Det vore också roligt med jämförelser mellan Media Dubbs och Sun Studios dubbningar av "Jetsons" och "Dastardly & Muttley".
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 30 juni 2007 kl. 11:27:40
Scooby-Doo är absolut en bra idé, det ska jag överväga när jag får tid över. Det får nog bli The Scooby-Doo Show i så fall, då det väl är den enda serien som dubbats i större skala av både Media Dubb och Sun Studio.

Jetsons vore onekligen kul att recensera (det är alltid roligt att såga...), men tyvärr har jag inte tillgång till Cartoon Network längre och jag har heller inte några inspelade avsnitt med någondera dubbning, så den är tyvärr svår. Dessutom tror jag inte att jag har credits till vare sig Media Dubbs eller Sun Studios dubbningar av Jetsons, och utan att åtminstone veta de viktigare rösterna så är det svårt att skriva recension. Detsamma gäller med Dastardly & Muttley.

Jag tar tacksamt emot fler förslag.  :)
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 10 juli 2007 kl. 21:06:36
Den nya recensionsavdelningen har tagit längre tid än jag trodde att få klar, så jag hinner tyvärr inte med det innan semestern. Jag reser till Paris för en vecka imorgon, så recensionsavdelningen får därför premiär mot slutet av nästa vecka (när jag är tillbaka i Sverige) istället.

Recensionen på de båda dubbningarna av Peter Pan hinner heller inte bli klar i tid, och inte heller några andra recensioner jag håller på med (Bortspolad, m.fl.). Dessa får tyvärr lov att vänta tills nästa vecka.

Trots att jag inte kommer att kunna besöka forumet den närmaste veckan, tar jag dock fortfarande emot förslag och synpunkter på recensionsavdelningen, samt tips på lämpliga filmer eller serier att recensera (i synnerhet jämförande recensioner på mer än en dubbning).
Titel: SV: Modernisering och strukturering av recensionssidor
Skrivet av: Mysan skrivet 11 juli 2007 kl. 08:15:25
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 30 juni 2007 kl. 08:58:24


Jag har bestämt att till att börja med åtminstone recensera gamla och nya dubbningarna av Pinocchio, Peter Pan och Taran och den magiska kitteln. Utöver det finns det några till jag överväger, bl.a. Pank och fågelfri och Oliver & gänget. Jag tar tacksamt emot förslag på filmer eller serier där ni vill se jämförande recensioner mellan mer än en dubbning.


visste inte att Pinocchio och peter pan har omdubbats. vilka år? peter pan som disneyfilm?? den peter pan jag har är från wendros.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 20 juli 2007 kl. 11:32:53
Den första dubbningen av Pinocchio gjordes 1941, och den dubbades om 1995. Omdubben har bara använts till video- och DVD-releaser från 1995 och framåt. Peter Pan dubbades om inför nypremiären på bio 1992, och den första dubben gjordes 1953. Båda två åsyftar de klassiska tecknade Disney-filmerna från 1940 resp. 1953 - båda två finns ju även i ett antal andra filmversioner från diverse filmbolag. Särskilt Peter Pan har ju filmatiserats många gånger.

Jag borde ha förtydligat att mitt inlägg gällde Disney-filmerna, men då det mig veterligen inte finns mer än en dubbning av andra filmer baserade på samma historier, så borde det vara ganska uppenbart för de flesta.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Mysan skrivet 20 juli 2007 kl. 22:19:18
ska bli kul att läsa recensionerna i allafall
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Mysan skrivet 22 juli 2007 kl. 18:20:13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 juli 2007 kl. 11:32:53
Den första dubbningen av Pinocchio gjordes 1941, och den dubbades om 1995. Omdubben har bara använts till video- och DVD-releaser från 1995 och framåt. Peter Pan dubbades om inför nypremiären på bio 1992, och den första dubben gjordes 1953. Båda två åsyftar de klassiska tecknade Disney-filmerna från 1940 resp. 1953 - båda två finns ju även i ett antal andra filmversioner från diverse filmbolag.


på tal om disney, finns det flera dubbningar till dumbo och bambi (mina favoriter!)
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 22 juli 2007 kl. 19:00:43
Ja, det gör det. Bambi har dubbats två gånger, första gången 1943 och andra gången 1986. VHS-utgåvan från 1994 innehöll till största delen den gamla dubbningen av misstag, medan DVD-utgåvan och senare VHS-utgåvor innehåller den nya dubben.

Dumbo är det faktiskt ännu värre ställt med, då den dubbats tre gånger (!). Dumbo dubbades första gången 1946, då i USA med svenskamerikaner som skådisar. Den dubbades om 1972 av Doréen Denning, och därefter dubbades filmen om ytterligare en gång 1996 av KM Studio/Monica Forsberg. Den första dubbningen har aldrig använts efter 1972 och har bara visats på bio, men den första omdubben från 1972 har använts på ett par gamla VHS-utgåvor; köpvideoutgåvan 1991 samt hyrvideoutgåvor på 1980-talet. Nyare VHS-utgåvor samt alla DVD-exemplar innehåller den nyaste dubbningen, vilket är beklagligt då den nyaste dubben är riktigt urusel i mina ögon.

Om jag har tid, så är faktiskt Dumbo en utmärkt kandidat för filmer att skriva jämförande recensioner om. Den äldsta dubbningen går tyvärr inte att få tag i, men de två senare är ju inga problem att kunna recensera.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Mysan skrivet 23 juli 2007 kl. 08:22:37
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 juli 2007 kl. 19:00:43
Om jag har tid, så är faktiskt Dumbo en utmärkt kandidat för filmer att skriva jämförande recensioner om. Den äldsta dubbningen går tyvärr inte att få tag i, men de två senare är ju inga problem att kunna recensera.


vore kul  :)
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 4 september 2007 kl. 00:27:21
Nu är äntligen så gott som hela den nya recensionsavdelningen klar. Inom några dagar har jag tänkt att öppna upp den för allmänheten, men före det behöver jag er hjälp med "sista minuten"-betatestning.

Ni kan hitta åt recensionsavdelningen i befintligt skick på denna adress:
http://www.dubbningshemsidan.se/recensioner/nytt_index.php

Surfa gärna runt där, och se om ni hittar åt några konstigheter, buggar, etc. Jag tar gärna också emot förslag på förbättringar, i synnerhet mindre sådana som är relativt enkla att införa.

Jag har tänkt att öppna avdelningen för allmänheten om ca 2 - 3 dagar, så jag behöver er hjälp före det med vad som behöver åtgärdas innan öppningen.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 7 september 2007 kl. 13:33:11
Ska jag tolka avsaknaden av svar som att allt funkar bra och avdelningen är klar att öppnas för allmänheten; eller helt enkelt på att ingen har provat...?
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: ddubbning skrivet 7 september 2007 kl. 16:23:40
Den fungerar bra, enda problemet är att avdelningen för tv-serier är tom. I övrigt verkar allt i sin ordning.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 8 september 2007 kl. 21:26:02
Jo, jag vet att TV-serieavdelningen är tom i dagsläget - jag har inte funnit föra in dem i databasen än. Det är fortfarande en hel del som återstår att föras över. Än så länge är "Långfilmer på bio" och "Långfilmer på VHS/DVD/TV del 1" helt klara, samt på "Icke-dubbade filmer" är ungefär en tredjedel av recensionerna överförda (de äldsta). Det som återstår är alltså del 2, 3 och 4 på långfilmer samt alla TV-serier, och de återstående på "Icke-dubbade filmer".

Jag har dock valt att börja använda den nya avdelningen skarpt innan allting är överfört - under en övergångsperiod (tills allting är överfört) kommer därmed länkar till de äldre sidorna att finnas kvar, samtidigt som de avdelningar som är klara kommer att använda den nya versionen. Det tar så lång tid att föra över alla recensioner, och det är så mycket extrajobb att uppdatera och underhålla två olika recensionsavdelningar parallellt med varandra; så därför anser jag att det är det enda rätta.

Men vill någon mer hjälpa till med att lägga till gamla recensioner till den nya recensionsavdelningen, så uppskattar jag all hjälp jag kan få. I dagsläget är det bara en person som erbjudit sig att hjälpa till, och för två personer tar det ganska lång tid att föra över ca 250 recensioner...
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: ddubbning skrivet 9 september 2007 kl. 17:33:59
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 september 2007 kl. 21:26:02
Jo, jag vet att TV-serieavdelningen är tom i dagsläget - jag har inte funnit föra in dem i databasen än. Det är fortfarande en hel del som återstår att föras över. Än så länge är "Långfilmer på bio" och "Långfilmer på VHS/DVD/TV del 1" helt klara, samt på "Icke-dubbade filmer" är ungefär en tredjedel av recensionerna överförda (de äldsta). Det som återstår är alltså del 2, 3 och 4 på långfilmer samt alla TV-serier, och de återstående på "Icke-dubbade filmer".

Jag har dock valt att börja använda den nya avdelningen skarpt innan allting är överfört - under en övergångsperiod (tills allting är överfört) kommer därmed länkar till de äldre sidorna att finnas kvar, samtidigt som de avdelningar som är klara kommer att använda den nya versionen. Det tar så lång tid att föra över alla recensioner, och det är så mycket extrajobb att uppdatera och underhålla två olika recensionsavdelningar parallellt med varandra; så därför anser jag att det är det enda rätta.




Ok, då förstår jag. Det låter som en bra lösning till allting är överfört och klart och som jag sa i mitt föregående inlägg tycker jag att den nya recensionsavdelningen i övrigt ser bra ut och verkar fungera bra.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2007 kl. 10:04:41
Som ni säkert sett, så har jag nu äntligen öppnat den nya recensionsavdelningen för allmänheten. Det är mycket att tänka på, och det är lätt hänt för misstag att uppstå - så det är mycket möjligt att det kan förekomma buggar och problem. Därför uppskattar jag om ni säger till om ni hittar något konstigt, eller om ni har förslag på förbättringar.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 15 oktober 2007 kl. 01:20:27
Det mesta verkar fungera bra med den nya recensionsavdelningen, som nu varit öppen i några veckor. Problemet är att det fortfarande är över 150 recensioner som ännu inte förts över från de gamla recensionssidorna till den nya avdelningen, och det tar tid.

Därför skulle jag verkligen uppskatta om någon eller några kunde ta sig tid att hjälpa till att föra över några recensioner från den gamla till den nya avdelningen. Hittills har bara en person erbjudit sig, och med två personer totalt tar det lång tid innan alla recensionerna är överförda. Eftersom det är rörigt och besvärligt att fortsätta att underhålla de gamla recensionssidorna, så önskar jag få hjälp med detta, så att jag snart kan stänga de gamla sidorna helt och hållet.

Hör av er via e-post eller posta här, om ni har möjlighet att hjälpa till. Det behövs inga särskilda kunskaper, och ni kan hjälpa till med hur många eller hur få recensioner som ni vill och har tid till (det tar vanligtvis ca 5 - 10 minuter per recension).
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Mysan skrivet 19 oktober 2007 kl. 12:02:41
spelar inte så stor roll, men kanske bokstavsordning?
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 19 oktober 2007 kl. 23:08:17
Då avdelningen redan tagits i bruk, är det redan spikat att recensionerna som standard listas i datumordning efter när de senast uppdaterades. Dock går det bra att själv ändra ordning, till exempelvis bokstavsordning, genom att klicka på någon av tabellrubrikerna på huvudsidan för recensionsavdelningen.
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: PAAATE skrivet 5 juli 2009 kl. 18:06:12
Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer sig att du, daniel, får recensionsex. skickade till dig?

Jag gillar nämligen att skriva och att tycka till om saker.. Och jag är bra på att skriva också.. Och jag älskar tv-serier (film också, men mest serier).. Så det skulle inte sitta helt fel att få lite boxar skickade till sig mot att man utförligt skriver vad man tycker. Det skulle till och med vara riktigt roligt.

Såå... Hur har du gjort för att få det såhär bra? :)
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 6 juli 2009 kl. 02:19:44
PAAATE: Det finns inga hemligheter; det handlar bara om att kontakta de olika distributörerna och ansöka om ackreditering. Olika distributörer har olika riktlinjer som de går efter, men har man någon form av webbsida som är någorlunda välbesökt så är nog sannolikheten hyfsad att åtminstone vissa distributörer ger klartecken. Skriver man för tidningar är chansen troligen större.

Många distributörer försöker dock att spara in på en del recensionsex, så exakt vilka filmer och boxar som skickas ut kan variera en hel del. Somliga skickar inte ut särskilt mycket (Scanbox skickar exempelvis bara ut svenskdubbade titlar för närvarande), och somliga kan man inte påverka alls (ex. Fox, som själva bestämmer vilka recensionsex som ska skickas ut till alla). Många distributörer har också bara ett begränsat antal recensionsex av varje titel att tillgå. Sony Pictures har exempelvis vanligen bara 40 exemplar av varje film/box, och skickar ut dessa till de största medierna som anmäler intresse. Därför kan det variera i vilka fall som ens egen sida faller under den kategorin...
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: PAAATE skrivet 6 juli 2009 kl. 17:48:34
Ah, tack för svaret :)
Titel: SV: Recensionsavdelningen - omstrukturering/modernisering, etc.
Skrivet av: Elios skrivet 23 juni 2023 kl. 21:24:25
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 juli 2009 kl. 02:19:44PAAATE: Det finns inga hemligheter; det handlar bara om att kontakta de olika distributörerna och ansöka om ackreditering. 
Vad menar du med ackreditering?