Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Smileys i ämnes delen

Startat av moviefan, 10 juni 2023 kl. 17:32:07

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

moviefan

Hur lägger man till smiley i ämnes delen ?   :D

Anders M Olsson

Citat från: moviefan skrivet 10 juni 2023 kl. 17:32:07Hur lägger man till smiley i ämnes delen ?  :D
Antingen kan du öppna ett "emoji-keyboard" eller så kan du kopiera en symbol från någon annan sida på nätet, t.ex. https://emojipedia.org/

I Windows kan du trycka på Windows-knappen och . (punkt) för att få upp emoji-tangentbordet. På andra operativsystem gör man på andra sätt, t.ex. kan det i iOS (iPhone) finnas en speciell emoji-knapp förutsatt att emoji-tangentbord är aktiverat i inställningarna.

Men med det sagt skulle jag vilja tillägga att man bör vara väldigt restriktiv med hur man använder smileys/ikoner/emojis. Om man absolut känner att man måste lägga till en symbol räcker det med en enstaka symbol, inte långa rader av dem.

Man ska också vara medveten om att olika datorskärmar och operativsystem kan visa ikonerna på olika sätt. Det är inte säkert att upplösningen räcker till för att alla som läser ett inlägg ska se vad en viss ikon föreställer.

Den här symbolen ska t.ex. föreställa en hand som gör segertecknet (V=Victory) ✌️, men innan jag förstod det undrade jag mycket över varför någon hade lagt in kaninhuvud i sina inlägg! :)

Testa gärna på Test-tavlan, men missbruka inte funktionen på de "skarpa" tavlorna!

Daniel Hofverberg

Jag skulle också avråda från att använda smileys i ämnesdelen om man inte absolut måste - till skillnad från de forumstödda emojis som går att lägga till i själva inläggen, finns det inga som helst garantier för att de verkligen visas överallt. Beroende på operativsystem och webbläsare kanske de inte visas alls, eller visas på fel sätt.

I Windows 7 och bakåt verkar exempelvis emojis i ämnen överhuvudtaget inte visas, utan visas då bara i form av en fyrkant eller liknande. Nu är det väl i och för sig inte jättemånga som fortfarande använder Windows 7, men ändå värt att ha i åtanke - särskilt om man har flera emojis kan det bli förvirrande att bara se en rad med fyrkanter...
(Samma problematik kanske gäller även andra operativsystem, svårt att säga...)

Elios

Tror vi redan har ett liknande ämne någonstans. Kanske kan slå ihop dom!?  ::)