Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - anderspanders

#1
Hittade svaren själv...

Taran och den magiska kitteln

SVENSKA RÖSTER
Dallben - Håkan Mohede
Doli - Mikael Roupé
Eilonwy - Therese Reuterswärd
Fflewddur Fflam - Hans Lindgren
Gurgi - Andreas Nilsson
Den hörnkrönte - Kenneth Milldoff
Kung Eidellig - Thomas Engelbrektson
Orwen - Lena Ericsson
Taran - Nick Atkinson

(Slarvigt av mig att jag inte kunde googla ordentligt innan jag lade det första inlägget... sorry, men nu vet ni!)
#2
Hej!
Undrar bara ifall någon känner till ifall det gjorts någon svensk dubbning av Disney-filmen "The Black Cauldron", och i så fall vad den har för svensk titel?

http://www.imdb.com/title/tt0088814/

#3
Dubbningar och röster / Inslag om dubbning
4 april 2009 kl. 08:58:36
Hej!
Tänkte bara tipsa om att det var ett inslag om dubbning idag i TV4:s barnprogram "Lattjobolaget Lajban". Se det här (ett par minuter in i programmet):
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=744713

/Anders
#4
Tack för svaret! Jo, jag har haft samma fundering som du skrev eftersom jag anade att dubbningsbolagen bara byter ut dialog-spåret. Eftersom jag var i kontakt med TV4, som jag nämnde, så fick jag reda på att felet inte ligger i att de skulle sända ut fel i ljudspåren utan att det i så fall är fel på filmfilen. Var sen det felet har uppkommit vet jag/de inte. Tycker bara det är lite konstigt att man till och med ger ut en DVD där ljudet i felvänt. Som Totally Spies-DVD:n. Ja, ja...

Angående dubbningsbolaget MorganKane så gick de i konkurs 10:e december. Fick reda på det igår då jag försökte maila dem för att ställa just denna frågan med det spegelvända ljudet (eftersom jag såg på er credit-lista att Pangstudios låg bakom dubbningen till Totally Spies. Bra info på denna sida! :)). Nu är det ett företag som heter 20 post som håller till där MorganKane tidigare låg. De köpte lokaler och utrustning fast de har inget med Pangstudios att göra.
Vill inte vara en viktigt-petter. Bara en uppdatering. :)
#5
Hej!
Undrar bara ifall någon vet vilket dubbningsbolag som lagt ljudet till säsong 2 och 3 av Totally Spies. Har tyvärr inte Jetix annars hade jag kanske kunnat kolla.

Det jag egentligen undrar är ifall stereoljudet är spegelvänt även i de nyare säsongerna...? Alltså ex. om något rör sig från höger till vänster så låter det istället tvärtom - testas enklast med hörlurar... Hela säsong 1 är så och även på en mini-DVD som jag har med ett avsnitt.
Dagens i-landproblem kanske men i alla fall, uppmärksammade det också när jag såg Djungel George på TV4 härom veckan och undrar vart felet ligger. Enligt TV4 är det i produktionen. Är bara nyfiken på att veta varför det blir fel. Tycker de kunde ha bättre koll när de gör filmerna.
#6
Filmer och TV-serier / Tingeling på TV
6 mars 2009 kl. 19:27:05
Hej!
Tänkte bara tipsa om att den animerade filmen Tingeling går på TV4plus imorgon lördag 09-03-07 tidigt på morgonen, kl. 05.10... (kanske spela in om man inte är så pass morgonpigg)
Tänkte mest på det eftersom jag tror filmen nämndes här på sidan när den var ny. Var lite överraskad över att de visar en så pass ny film ändå. kul

japp... bara ett tips.
Anders
#7
Filmer och TV-serier / SV: Bra tecknat? Tips...
21 augusti 2008 kl. 16:12:25
Ursäkta sent svar... Tack för alla tips! Jag ska ta en titt och se om jag kan hitta några av filmerna ni nämnde.

Ha det så bra!
Anders
#8
Filmer och TV-serier / Bra tecknat? Tips...
20 juli 2008 kl. 11:29:48
Hej!
Var längesen man såg en klassisk tecknad film, alltså inte datoranimerad i 3D. Är så trött på dem... Undrar om någon har något tips på filmer som är bra? Några jag gillade var Vägen till El Dorado, Sinbad, de flesta av Disneys klassiker. Men sen har det ju kommit en hel drös med uppföljare till disneyfilmerna, men även andra tecknade filmer som Svanprinsessan och allt möjligt som man inte sett men mest tänkt att det kanske bara är dåligt...? Kände mest för att se en kul tecknad film, gärna välgjord, och undrar om någon har ett filmtips? De tre bästa till exempel.

Anders
#9
Dubbningar och röster / SV: Hasse Jonsson
20 juli 2008 kl. 11:25:05
Den enda jag kan komma på är rösten till hunden Corneil i "Corneil & Bernie" som gått i barnkanalen. Även som berättarröst till Pokémon. Har dock inte sett det på några år så jag vet inte om det är samma nu... Man känner igen hans röst ganska lätt för den har "karaktär" liksom. Rätta mig om jag har fel, jag tror ialla fall att det är han.

Anders
#10
Hej!
Detta kanske inte har exakt med dubbning att göra, men jag tänkte det kunde vara värt att fråga.

Jag tycker det är kul att lyssna på radioteater som ex. Tintin och jag har även några skivor med Disney-filmer fast som "saga" (inte med bok och sånt dock...  :P). Alltså dramatiserade berättelser med skådespelare - inte bara ljudbok. En favorit är Ture Sventon, inspelad 1974 (CBS Records / Cupol). Tror det är samma gäng som ligger bakom den som även gjort Tintin. Vet att Bert-Åke Varg verkar ha producerat en del av denna typen av ljudproduktioner. Har tydligen gjort någon Scooby-Doo på vinyl.

Hur som helst, jag undrar om någon känner till eller själv har fler kassetter eller skivor av samma typ som jag beskrev ovan? Alltså radioteater för barn och ungdomar? Har kollat en del i leksaksaffärer och på bibblan, men det är mest musiksagor med bok, eller bara en ljudbok där någon läser. Tycker det är skönt att lyssna på. Är väl också lite "ljudnörd" och tycker det är intressant med ljudteknik och sånt.

Hör gärna av dig eller lägg ett svar på forumet!
Anders
#11
Hej!
Jag skulle bara intyga att den finns som en barn-cd/kassett med "Berättelser och sånger ifrån filmen". Har den. Tveksamt om den finns som renodlat soundtrack. Mest ett tips ifall du nu kanske övervägt att köpa soundtracket på internet, så du vet om att det troligtvis är berättelsen med på skivan i så fall.
#12
Dubbningar och röster / SV: Corneil & Bernie
30 oktober 2006 kl. 21:22:49
Tack för svaren Daniel och Erika!
Ska ta och titta i skådespelarindexet förresten.
#13
Dubbningar och röster / SV: Corneil & Bernie
30 oktober 2006 kl. 12:42:10
Citat från: Soscla skrivet 29 oktober 2006 kl. 23:00:29
Tjena Anders!! Kul att du har bestämt dig för att joina våran fina lilla krets :D
Corneil & Bernie...(är det Corneil som är hunden?) jag har sett det mycket flyktigt på teve-apparaten och jag känner oxå igen rösterna men jag vet inte vad skådespelarna heter.

Och egentligen borde väl Mr. Daniel vara den första att hälsa dig välkommen. Men jag hann först  ;D

Tack för välkomnandet! :)
Det stämmer att det är hunden som är Corneil. Men det verkar bara som den finns på DVD i Frankrike än så länge. ja, ja... snart kanske den släpps här med.
#14
Dubbningar och röster / SV: Corneil & Bernie
29 oktober 2006 kl. 08:02:24
Hej förresten!
Jag heter Anders och är ny på forumet men har varit här och tittat då och då, fast registrerade mig först nu. Hoppas det är ok att jag är med... :) Kul idé med Dubbningshemsidan! Bra sajt.
#15
Dubbningar och röster / Corneil & Bernie
29 oktober 2006 kl. 07:59:27
Hej!
Jag undrar ifall någon vet om den tecknade serien "Corneil & Bernie" finns på DVD? om det finns fler nya säsonger? Den gick på SVT/Barnkanalen, tyckte den var rätt kul. :)

Fööresten, vem är det som gör rösten till Corneil? Han har gjort jättemånga andra dubbningar, typ Pokémon tror jag och allt möjligt. Vet att någon som heter Anders Öjebo är med, men vet inte om det är han... Bara nyfiken. Inget viktigt. Skulle vara kul om det fanns en ljudbank med kända röster där man kunde söka på namn eller filmer och få lite info om skådespelarna. Kanske finns?

Tack på förhand
Anders