Josefin

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Adam

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Mina ska väl i så fall vara Prinsen av Egypten och Zorro - Den Maskerade Hämnaren.

Annars har mitt födelseår, för det mesta, varit fyllt med en massa skräpfilmer. (som jag, innerst inne, önskar aldrig hade gjorts! 😞)

2
Den enda riktiga dubbaren jag stött på är Anneli Heed, och detta var under Sci-Fi World i Älvsjö 2018.
Annars har jag bara sett skådespelare, som tillfälligt dubbat någon gång ibland. B.la John Rhys-Davies (Cassim i Aladdin och rövarnas konung, Ranjans far i Djungelboken 2, Macbeth i Gargoyles, Man-Ray i Svampbob Fyrkant, samt Hades i Justice League), Robert Englund (Felix Faust i Justice League, Gåtan i The Batman, Vulture i The Spectacular Spider-Man, m.fl.), samt Krister Henriksson (Babar i Babar - Elefanternas Konung, samt övriga röster i Sagoberättaren)

3
Off-topic / SV: Disneyfantastens egna "Vem är bäst?" recensioner
« skrivet: 29 mars 2021 kl. 20:12:09 »

Svartepetter (skurk);

Nästa person blir Musse Piggs ärkefiende Svartepetter (ibland endast kallad "Petter")

Björn Gedda;

Den första svenska Petter-rösten jag kunnat hitta är Björn Gedda, som gjorde rollen i 1983-års originaldubbning av "Musse Piggs Julsaga", i vilken som bör ha varit hans debut för dubbning. I denna version ska Petter låta mörk och skrämmande när han puttar ner Scrooge (Joakim Von Anka) i graven och här fungerar det jättebra.

Carl-Johan Rehbinder;

Petter har gjort ett fåtal framträdanden i DuckTales och i ett av dem spelas han av Carl-Johan Rehbinder, jag ska villigt erkänna att jag till en början var skeptisk, men jag blev faktiskt positivt överraskad och insatsen fungerar över förväntan.

Gunnar Ernblad;

I ett annat DuckTales avsnitt görs Petter av Gunnar Ernblad, som är väldigt bra på att dubba skurkar och även här är han ganska lyckad…

Hasse Jonsson;

I ett annat DuckTales-avsnitt görs Petter av Hasse Jonsson, som i vanliga fall brukar göra bra röster, men som tyvärr inte riktigt passar som Petter och är därmed en av de svagare…

Ulf Källvik;

I en del musiksagor så görs Petter av Ulf Källvik. Denna tolkning passar någorlunda bra ihop med karaktären, helt enkelt en helt okej insats.

Roger Storm;

I åtminstone två kortfilmer görs Petter av Roger Storm och tyvärr är han inte helt lyckad och passar inte karaktären, så tillsammans med Hasse Jonsson är han en av de svagare som Petter…

Hans Gustafsson;

I åtminstone två kortfilmer görs Petter av Hans Gustafsson, som gör en bra tolkning och får till röstkaraktären jättebra.

Anders Lönnbro;

Nästa svenska röst är Anders Lönnbro, som gjorde rollen i "Långbens Galna Gäng" 1993 och även i del del kortfilmer dubbade för VHS samma år. Hans insats fungerar jättebra även om Petter är lite snällare just här.

Stephan Karlsén;

Vid perioden 1994-2004 så är det Stephan Karlsén som gör Petters röst.

Stephan Karlsén är min personliga favorit som Svartepetter, han talar med bra inlevelse, är lik originalrösten Jim Cummings och bibehåller rätt röstkaraktär…

Det är därför synd att Stephan Karlsén lämnade rollen 2004, var han inte längre godkänd av Disney för rollen eller hamnade han i en konflikt med Disney?

Benke Skogholt;

Sedan "Musse, Kalle och Långben De Tre Musketörerna" 2004 är det nuvarande Benke Skogholt som är Petters röst, insatsen tycker jag är sådär, han är inte nämnvärt lik originalrösten eller karaktärens andemening, så jag är inte riktigt nöjd med insatsen, helt åt skogen är insatsen inte, men inte alltför imponerande heller, så jag hade hellre sett någon annan göra rösten...

Såhär blir alltså min lista;
1.   Stephan Karlsén
2.   Per Sandborgh
3.   Anders Lönnbro
4.   Björn Gedda
5.   Hans Gustafsson
6.   Gunnar Ernblad
7.   Ulf Källvik
8.   Carl-Johan Rehbinder
9.   Benke Skogholt
10. Hasse Jonsson
11. Roger Storm

Ännu mera kommer senare…

Vad tycker ni om mina åsikter? Håller ni med?  :)

Hej,
nu vet jag inte om det är någon som redan postat ett liknande svar (jag orkade inte läsa igenom alla kommentarer och svar), men Jan Koldenius gjorde Petters röst i en nedklippt version av Pluto Åker Tåg (som också fanns på YouTube för många år sedan). Denna kan ha ingått i kortfilmsserien Ett Gott Skratt.

4
Jag vet att i Sun Studios dubbningar så är det oerhört vanligt. Bland annat kan jag nämna lite sådana ögonblick i TV-serien Argaï, vars svenska dubbning sköttes av Sun Studio.
- I första avsnittet hoppar Håkan Mohede in lite kort i rollen som Oscar Lightbulb, vars röst annars görs av Kenneth Milldoff, samt Broder Tich, vars röstskådespelare är okänd mellan avsnitt 1 och 5; när exempelvis Oscar säger "God natt, god natt!" till Barnaby, och när Broder Tich säger "Nej då, nej då, kära Angela. Säkert kommer Gud ge oss hjälp."
- I andra avsnittet sker exakt samma sak; När Oscar och Barnaby blir jagade av drottning Orials vaktpatrull på ett tåg så säger Oscar "Ett är säkert, vi kan inte hoppa!", denna replik lästes också av Håkan och inte Kenneth Milldoff.

5
Off-topic / SV: Animationsmisstag & Stillbilder
« skrivet: 20 mars 2021 kl. 12:14:42 »
TV-serien Bozo, The World's most Famous Clown från 1958 är, på riktigt, FYLLD med dussintals (om inte hundratals) animationsfel och billiga stillbilder som rör sig fram och tillbaka på en bit papper.
..men min rekommendation är att ni kanske måste se serien själva för att verkligen förstå, för jag kan tyvärr inte dela några screenshots i nuläget.
En länk till serien på svenska: https://youtu.be/JJWF0Pmczww

6
Dubbningar och röster / SV: Coolaste gäströst i animerad film?
« skrivet: 18 mars 2021 kl. 21:49:16 »
Vet faktiskt int vem han e

Ingemar Wallén är för övrigt känd som sångare och gitarrist i The Boppers.  ;) (och om jag får vara extra personlig så är han enligt mig den bästa sångaren i bandet)

7
 
Vattenråttan & Mullvaden

Olof Lundström (Vattenråttan) & Jan Sjödin (Mullvaden) - 1983 års originaldubbning av Musses Julsaga.
Okända röster - 2002 års omdubbning av Musses Julsaga.

Niclas Ekholm vet jag gör vattenråttans röst i 2002-års dubb (vad jag kunnat höra iaf). Mullvadens röstskådespelare är däremot okänd än så länge.

8
Här kommer lite fler karaktärs-rösttest som jag gjort:

* Den hornkrönte (Taran och den magiska kitteln): https://youtu.be/48gL87GoATk

* "Han" (Powerpuffpinglorna): https://youtu.be/4aXAbs7yuII
(detta är dock inte mitt bästa i mitt personliga tycke)

* Shadow the Hedgehog: https://youtu.be/sq344PTI3FA

9
Dubbningar och röster / SV: Coolaste gäströst i animerad film?
« skrivet: 7 mars 2021 kl. 12:27:08 »
'Ska väl i så fall vara Ingemar Wallén som Blås i Hitta Nemo. Hade fram till i dagens läge ingen aning om att det var han!

Mikael Persbrandt som Gill i samma film, samt originalrösten Willem Dafoe, blev jag också chockad över. (på ett bra sätt förstås)

10
Omröstningar, listor och sammanställningar / SV: Äger du VHS spelare?
« skrivet: 7 mars 2021 kl. 11:59:31 »
Denna VHS/VCR-spelare har varit med mig sedan jag praktiskt taget var nyfödd. Mellan 2010 och 2019 användes den inte då min familj skaffade platt-TV 2010, men nu när jag nyligen flyttat så har man fått "ärva" den (så att säga 🤷‍♂️).
Jag kan än idag använda den då den inte är särskilt utsliten och då jag fortfarande har kvar en del filmer på VHS-format (senast har jag, förutom några Disney-filmer såsom Törnrosa och Fantasia, även kollat på Sam Raimis Spider-Man och Livet É Python via den).

11
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / SV: Melodifestivalen
« skrivet: 20 februari 2021 kl. 21:54:36 »
Jag tyckte Elisa Lindström, Tusse, Klara och Emil var bäst. Elisa och Emil borde sjunga i nån framtida Disneyfilm tycker jag

Charlotte var helt okej

Alvaro och Mustasch var sämst enligt mig. Jag älskar hårdrock men denna var kass
I kväll tycker jag att Tusse var överlägset bäst, både låt och röst.

Sedan gillade jag också Alvaro Estrella, Elisa och Emil Assargård.

Charlotte och Klara Hammarström var helt okej, men inga favoriter.

Mustasch hade också en helt okej, men jag är inget stort fan av hårdrock.

Som stort hårdrocksfan själv så måste jag för första gången erkänna att jag var ganska besviken på Mustasch bidrag i den här deltävlingen, så jag håller absolut med dig, Erik.
Jag älskar och beundrar annars bandet och Ralf Gyllenhammar med all mitt hjärta, men jag tyckte ärligt talat att deras låt för kvällen var lite av ett letdown, förväntade mig lite mer. 😕

...men om jag får vara extra personlig så måste jag ju säga att Leif & Billy var kvällens största höjdpunkt, enligt mig stal de hela "showen" 😅.

Nu ligger annars mitt hopp på Lillasyster i Andra chansen. Är kanske inte fullt säker på att de tar sig till final, men roligt ska det bli för mig att höra dem igen, och jag får personligen bara hoppas på det bästa, helt enkelt.

12
Filmer och TV-serier / SV: Djurförvandlingar
« skrivet: 11 februari 2021 kl. 21:07:52 »

Allmänt känt för tån åren har man ingen sex drift
*host* Det stavas "tonåren".

13
Filmer och TV-serier / SV: Avsnitt sökes
« skrivet: 11 februari 2021 kl. 18:29:06 »
Ledsen att vara nitpicky (så att säga), men det stavas egentligen "originalserien" i svensk skrift (eller så kan man skriva med bindestreck också; "original-serien").

14
Dubbningar och röster / SV: Gnottarna
« skrivet: 9 februari 2021 kl. 19:15:49 »
När gick detta på TV?

Under tidigt 2000-tal, runt ca 2003-2007, vill jag minnas..

15
TV-program, artister, teatrar och annan kultur / SV: Melodifestivalen
« skrivet: 8 februari 2021 kl. 17:17:21 »

Vad menar du med industrimusik?

"Musik" som låter ungefär som när man jobbar på en industri (såsom Lillasysters låt)...? ;)

Kanske, eller genren och soundet med samma namn (Industrial music; rå synthmusik/elektronisk musik).

Sidor: [1] 2 3 ... 5