Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vilket är den första bokstaven i alfabetet?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Viktor
 -  4 oktober 2022 kl. 21:16:12
Jag kanske har missat något men jag fattar inte om vi köper dubbningarna vad ska vi göra med dem då? Vi kan inte distribuera för filmrättigheter följer inte med om man köper en dubbning. Är det då meningen att vi ska betala för att köpa dubbningar som sen bara kommer ligga på någon hårddisk?
Skrivet av Oscar Isaksson
 -  4 oktober 2022 kl. 18:16:03
Först av allt tycker jag det är en väldigt bra grundidé och är egentligen exakt vad som skulle behöva görs! ;D
Detta är mer är väl genomförbart med lite möda.

Ett alternativ är att starta en gemensam förening som förvaltar allt material och kan på så sätt göra någon typ av demokratisk reglering så det inte skulle bli polsk riksdag av det hela.


Någon typ av vidare distribution måste till så det kan vara ekonomiskt försvarbart och kan bringa in lite pengar i sin tyr.

I det fallet kan mitt distributionsbolag kan agera.
Jag har samlat på mig över 50 licenskontaktar runt om i världen som äger filmer och serier och mer än gärna vill få ut sina produkter till den svenska och skandinaviska marknaden men tyvärr ställer ekonomiska begränsningar till det för att kunna välja och vraka som mitt bolag vill.
Skrivet av Lillefot
 -  4 oktober 2022 kl. 17:45:10
Jag gillar idén starkt, då dubbningar kan klassas som sina egna verk och tolkningar. Dessa förtjänar att få leva vidare, och att bidra till det skulle jag inte säga nej till. En sån här chans kan ju t ex betyda att hela Media Dubbs dubbning av Nya Äventyr med Nalle Puh skulle äntligen kunna leva vidare. (med syfte på avsnittet Cleanliness is next to Impossible)

Jag har dock en fundering kring de gamla ljudbanden, om vi nu lyckas få tillgång till de. Vem skulle i så fall ha tillgång till utrustning som kan digitalisera de?
Skrivet av Bibeln
 -  4 oktober 2022 kl. 17:35:32
Citat från: Bibeln skrivet  4 oktober 2022 kl. 17:34:00Men om vi dubbningsintresserade tillsammans köper loss rättigheterna hur funkar det? Vem får dubbningen och vad ska hända med den liksom?
Vi kan ju liksom inte distribuera dem
Skrivet av Bibeln
 -  4 oktober 2022 kl. 17:34:00
Men om vi dubbningsintresserade tillsammans köper loss rättigheterna hur funkar det? Vem får dubbningen och vad ska hända med den liksom?
Skrivet av Elios
 -  4 oktober 2022 kl. 17:24:42
Jag hade isåfall gärna velat ha hela serien med svenska Dubbningarna av Transformers och Beyblade som sändes på Kanal 5 på morgonen innan man skulle dra till skolan. Att vi då alla hade hjälpts åt att kunna köpa dessa serierna. ;D ;D
Skrivet av GregKat
 -  4 oktober 2022 kl. 16:27:13
Jag har länge velat skriva ett inlägg om detta, men inte gjort det av lite olika anledningar. Jag lär inte heller vara den första som tänkt på det, men blev än mer motiverad att ta upp det på nytt när jag läste inlägget om detta: https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=12459.0

Jag minns att en internetvän för 10-15 år sedan var i kontakt med antingen TV3 eller SDI angående att köpa ut dubbningen av en serie och fått till svar att det är fullt möjligt, men att man behöver vara 20-30 st. för att det ska vara rimligt rent ekonomiskt.

Då det både här på forumet och utanför finns en hel del intresserade av äldre dubbningar och TV-kanalerna/rättighets-/materialinnehavarna inte har planer på att visa eller släppa materialet tänker jag att vi som kunder, i kollektiv, kan se till att köpa ut allt, innan band, dokument m.m. förstörs. Jag förstår att det självklart kan uppstå en del problem kring rättigheterna för filmerna/serierna i sig, men jag vet också att vi har en handfull jurister och andra med kunskap inom området här på forumet, och hoppas att någon av dem skulle kunna hjälpa till vid eventuell förhandling av materialet.

Förhoppningen är väl att nå ut till tillräckligt många för att kunna klara av det rent ekonomiskt. Det rör sig dock troligtvis om en absurd mängd produktioner, med ett sammanlagt värde på långt över vad vi samlare skulle få ihop, men om vi börjar "bakifrån", om det går att lösa rättighetsproblemen med de tidigaste produktionerna (Media Dubb, allt från innan Mediadubb International bildades), skulle vi kanske, om det inte går att lägga upp en plan långsiktigt, åtminstone visa Kinnevik att intresset fortfarande finns och med lite tur få de själva att agera. 

Vad tror ni om det? Tankar? Idéer?