Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Elin Abelin

Startat av Marcusen, 26 september 2022 kl. 19:41:26

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Marcusen

Vad är Elins naturliga dialekt? I dubbningar pratar hon ju aldrig skånska men i det här klippet hör man ju tydligt hennes skånska och den låter inte falsk.


https://youtu.be/4aKnrNfTb-g?t=152

Steffan Rudvall

Citat från: Marcusen skrivet 26 september 2022 kl. 19:41:26Vad är Elins naturliga dialekt? I dubbningar pratar hon ju aldrig skånska men i det här klippet hör man ju tydligt hennes skånska och den låter inte falsk.


https://youtu.be/4aKnrNfTb-g?t=152
Detta var intressant, Jag visste inte att Elin Abelin medverkat i en syrisk serie. När det kommer till dialekten antar jag dock att hon pratar skånska som hon förställer i dubbningar.

Lillefot

Då hon är född i Smygehamn, som ligger i Skåne kan det förklara varför hennes dialekt i klippet låter naturligt.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran

Mathilda Gustafsson

Wow! Det här är sjukt coolt att den svenska röstskådespelaren Elin Abelin spelar mot en av Syriens största skådespelare! Eller jag tror att han är det jag har ingen koll googlade bara honom snabbt.

Zebastian

Vad är det här för serie? Vem är det den försöker nå ut till? Verkar som att hälften är på svenska och hälften på arabiska så var är det meningen att den ska sändas ens?

Daniel Hofverberg

Citat från: Zebastian skrivet 27 september 2022 kl. 01:29:58Vad är det här för serie? Vem är det den försöker nå ut till? Verkar som att hälften är på svenska och hälften på arabiska så var är det meningen att den ska sändas ens?
Bra fråga! Jag hittar oerhört lite om serien på nätet, men tydligen är det en svensk-syrisk-tysk samproduktion från 2003, inspelad i Skåne.

Det här är bokstavligt talat det enda jag hittar om serien på nätet:
https://www.linkedin.com/posts/nizar-keblawi-4293a8123_nu-finns-min-pappas-tv-serie-heart-stone-activity-6961285155269304320--IZB?utm_source=share

Citat från: Nizar KeblawiNu finns min pappas tv-serie "Heart & Stone" uppladdad på Youtube från 2003. 🎉🎥

12 avsnitt i samproduktion mellan Sverige, Syrien och Tyskland. Emp Sweden production - Co-production Film i Skåne. Malmö var en av de stora inspelningsplatserna. Serien visades på många arabiska tv kanaler. Hela serien hittar ni via den här länken: 
https://lnkd.in/d5QeMNde

Serien har engelsk undertext. 🎞�👏🏼

Heart & Stone - Directed by Mouhamad Keblawi
مسلسل الياسمين والأسمنت - إخراج محمد قبلاوي
انتاج اي ام بي - شارك بالانتاج فيلم اي سكونة

Tydligen har alltså serien sänts på "många arabiska TV-kanaler", men trots att serien huvudsakligen producerats av ett svenskt produktionsbolag verkar den aldrig ha sänts i Sverige - eller åtminstone hittar jag inga spår av den i Svensk Mediedatabas eller Kungliga Bibliotekets tidningstjänst... :o

(När den sändes på arabisk TV förutsätter jag att den svenskspråkiga dialogen var textad på arabiska, då jag betvivlar att särskilt många där skulle förstå speciellt mycket annars...)

Elios

Aldrig tänkt på hur hon ser ut men tack så mycket. Dock så bara ser man inte så mycket av bilden här på sajten. Så man får nog gå in på Youtube för att se.  :-* :P

Elios

Elin Abelin-Apornas Kusin. Nej men är hon skåning från början!? ^^

Steffan Rudvall

Citat från: Elios skrivet 30 september 2022 kl. 00:11:58Elin Abelin-Apornas Kusin. Nej men är hon skåning från början!? ^^
Jag vet inte, är man skåning om man kommer från Smygehamn? Det skulle du veta om du läst innan du skrev.

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 30 september 2022 kl. 00:25:44Jag vet inte, är man skåning om man kommer från Smygehamn? Det skulle du veta om du läst innan du skrev.
För oss som aldrig ens hört talats om Smygehamn kan jag efter snabb googling konstatera att det tycks ligga i Trelleborgs kommun, som till och med jag vet ligger i Skåne...

(Men jag tycker inte man kan fordra att personer från hela Sverige ska veta exakt var Smygehamn ligger, som trots allt har hela 1300 invånare)

Steffan Rudvall

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 30 september 2022 kl. 00:31:22För oss som aldrig ens hört talats om Smygehamn kan jag efter snabb googling konstatera att det tycks ligga i Trelleborgs kommun, som till och med jag vet ligger i Skåne...

(Men jag tycker inte man kan fordra att personer från hela Sverige ska veta exakt var Smygehamn ligger, som trots allt har hela 1300 invånare)
Nej men att Elin är från Smygehamn och att det ligger i Skåne nämns ju tidigare i tråden.

Elios

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 30 september 2022 kl. 00:32:59Nej men att Elin är från Smygehamn och att det ligger i Skåne nämns ju tidigare i tråden.
Hann inte kolla det kanske.  ::)