Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Vad tycker ni om att Bäst i test lämnar Sveriges Television?

Startat av Zebastian, 24 mars 2023 kl. 18:38:17

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Simon Axelsson

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 24 mars 2023 kl. 22:13:55Däremot kan man ju undra hur TV4 kommer att göra med längden, när de nu måste hinna med reklam också...? Ska de korta ned programmet med en kvart för att hinna med reklamen, eller ska de förlänga sändningstiden till 1 timme 15 minuter? Jag gissar på det förstnämnda, men den som lever får se...
I och med att Bäst i test från och med nästa vecka, liksom de senaste två åren, går parallellt med, eller i varje fall har börjar samtidigt som, TV4s Masked Singer som fyller ut hela två timmars tablåtid skulle jag misstänka att något liknande kommer bli fallet med det förstnämnda kommande år. David Sundin har även hintat om att det kommer bli mer Bäst i test, inte mindre.
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Marcusen

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 21:33:33Däremot kan man ju undra vad det brittiska förlaget som äger rättigheterna egentligen håller på med, om de nu enligt SVTs utsago plötsligt har höjt priserna med flera hundra procent jämfört med ifjol - även om allt i samhället blir dyrare, så känns ju en så kraftig höjning som att skjuta sig själva i foten... Även om det i Sverige fanns en annan aktör som var beredd att betala de högre priserna, så kan vi nog vara ganska säkra på att det i vissa länder i världen inte kommer att finnas någon som vill betala, så att programmet helt läggs ner i en del andra länder.
Även i Storbritannien är programmet en succé där började dem på en liten kanal men köptes senare upp av Channel 4. Så när programmet fortsätter vara en succé som dessutom bara blir mer och mer framgångsrik är det förståeligt 

Daniel Hofverberg

Citat från: Marcusen skrivet 27 mars 2023 kl. 08:28:00Även i Storbritannien är programmet en succé där började dem på en liten kanal men köptes senare upp av Channel 4. Så när programmet fortsätter vara en succé som dessutom bara blir mer och mer framgångsrik är det förståeligt
Jo, men någonstans går ju gränsen för vad som är ekonomiskt sunt. De kan ju mycket väl förlora på det här, då jag gissar att vissa länder inte kommer att ha någon kanal alls som är beredd att betala de högre priserna; och om det i slutändan blir färre som licensierar formatet så kan det bli en dålig affär även om vissa länder har kanaler som är beredd att betala priserna...

I Sverige kommer de ju tjäna på det, när nu TV4 är beredd att betala de högre priserna, men detsamma kommer förmodligen inte gälla alla länder i världen som nu sänder motsvarande program.

Att höja lite grand från år till år är ju logiskt och rimligt, men om nu SVTs uppgifter om flera hundra procent från ett år till nästa stämmer så lär det ju förmodligen innebära att bristningsgränsen närmar sig för inte så få kanaler i världen.

Daniel Hofverberg

Enligt följande artikel verkar det som att Bäst i test ska förlängas till en och en halv timme när det flyttar till TV4 - det bör alltså innebära att den faktiska tiden blir runt 7 - 8 minuter längre än idag. :)
https://nyheter24.se/noje/tv/1136868-babben-larsson-svarar-pa-fragan-som-alla-bast-i-test-tittare-undrar-over

Då kommer det väl med största säkerhet fortsätta sändas 20:00, för att sen följas av något halvtimmesprogram efteråt (då ju TV4 alltid har Nyheterna kl. 22:00).

(Nu är kanske inte sajten den allra mest tillförlitliga nyhetskällan i världen, men Instagram-kontot de har skärmdumpar från bör väl vara tillförlitligt i alla fall)

Marcusen

Oroa er inte! SVT har kommit på ett nytt koncept som blir en värdig ersättare


Mathilda Gustafsson

Citat från: Marcusen skrivet  3 april 2023 kl. 16:21:27Oroa er inte! SVT har kommit på ett nytt koncept som blir en värdig ersättare

 
SVT är inte alls irriterade på att TV4 tar över bäst i test ::)

Samlaren

Men om det ska sändas i bästa sändingstid så har TV4 inte så mkt plats (Fredags och Lördagskvällar)

Idol, Fångarna på Fotertet, Talang, Masked Singer, Lets Dance.

Skulle inte förvåna mig om TV4 köper Rättigheterna för melodifestivalen också men ändrar starttiden till 21.00.

Steffan Rudvall

Citat från: Samlaren skrivet  8 april 2023 kl. 21:27:52Men om det ska sändas i bästa sändingstid så har TV4 inte så mkt plats (Fredags och Lördagskvällar)

Idol, Fångarna på Fotertet, Talang, Masked Singer, Lets Dance.

Skulle inte förvåna mig om TV4 köper Rättigheterna för melodifestivalen också men ändrar starttiden till 21.00.
Fångarna på fortet och Let's Dance brukar väl sändas på lördagar mellan 20:00 & 21:30 och Masked Singers och Talang på fredagar samma tid. Så Bäst i test för antagligen någon av dessa sändningstider.

gstone

[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

#24
Detta beror nog egentligen på deras övertag av Bäst i test. Nu när de har fått ett program som det har gått så bra för på SVT så får gamla program rycka för att det ska få plats.


https://www.tv4.se/artikel/2AqVO8L4EHcKOA92PtOZ8x/beskedet-blir-ingen-ny-saesong-av-talang-2024


https://www.tv4.se/artikel/5DiGsP6SLprUMn0Wp34nST/tv4s-besked-lets-dance-tar-en-paus-blir-ingen-ny-saesong-2024

Daniel Hofverberg

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 september 2023 kl. 17:29:59Detta beror nog egentligen på deras övertag av Bäst i test. Nu när de har fått ett program som det har gått så bra för på SVT så får gamla program rycka för att det ska få plats.


https://www.tv4.se/artikel/2AqVO8L4EHcKOA92PtOZ8x/beskedet-blir-ingen-ny-saesong-av-talang-2024


https://www.tv4.se/artikel/5DiGsP6SLprUMn0Wp34nST/tv4s-besked-lets-dance-tar-en-paus-blir-ingen-ny-saesong-2024
Jag tror nog kanske inte att det handlar mycket om fysisk plats i tablåerna, utan mer om pengar - rättigheterna till Bäst i test är säkerligen inte gratis (i synnerhet inte efter prishöjningen som gjorde att SVT inte hade råd), och produktionen lär ju också kosta en slant, så istället lär TV4 behöva spara in pengar på annat håll.

Teorin att det handlar om pengar förstärks också av att det nu också precis rapporterats om att Biggest Loser och Karl Fredrik på Österlen båda två också "tar paus" under nästa år - och alla dessa fyra program hade ju inte behövt stryka på foten för att fysiskt rymma Bäst i test...

Till råga på allt ska dessutom Wild Kids också ta paus på obestämd tid, som sedan TV4/C More tog över programmet 2020 såvitt jag vet inte har sänts linjärt i TV4 utan bara på C More och TV4 Play. Det är ju ett ännu tydligare tecken på att det handlar om ekonomi, även om det nog i rättvisans namn inte bara är Bäst i test som är "boven i dramat" utan även att TV4 köpt in Champions League-rättigheterna för väldigt dyra pengar (som ju tidigare sänts på TV3)... :(

https://omni.se/tv4-fortsatter-att-rensa-tradgardsprogram-tar-paus/a/4o8AA6
https://www.expressen.se/noje/biggest-loser-fjarde-programmet-att-pausas-av-tv4/
https://www.expressen.se/noje/tv4-pausar-wild-kids-linda-lindorffs-sorg/

Steffan Rudvall

Nästa säsongs panel är avslöjad.

Johan Petersson, Maria Lundqvist, Behrouz Badreh, Charlotta Björck & (Mustiga Mauri) Mauri Hermundsson.

gstone

[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Steffan Rudvall

Citat från: gstone skrivet  3 november 2023 kl. 12:46:04Jag gillar ändå inte  Bäst i test.
Har någon tvingat dig att gilla den? Annars är det ju ganska onödigt att bara skriva ett inlägg sådär.

Daniel Hofverberg

Citat från: gstone skrivet  3 november 2023 kl. 12:46:04Jag gillar ändå inte  Bäst i test.
Jag är ärligt talat heller inte jätteförtjust i det, då jag tycker det har en förkärlek att bli lite väl tramsigt/flamsigt mellan varven, men jag tycker ändå det är bra att någon kanal tagit över programmet så att de som uppskattar Bäst i test kan fortsätta att se det. :)
(Däremot är det förstås mindre bra att andra program på TV4 fått stryka på foten istället...)