Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad är ett plus ett? Skriv svaret med siffror:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 - 15 februari 2023 kl. 11:45:40
Citat från: Alexander skrivet 25 oktober 2018 kl. 16:27:30Inte precis fandub, men Montefjanton tog in Dan Bratt till att göra några repliker som Wabuu på deras kanal.  :)
Men också Anja Schmidt. 
Skrivet av E
 -  7 januari 2019 kl. 14:50:13
Inte fandubb men Humorgruppen IJUSTWANTTOBECOOL hyrde in Benke Skogholt till att vara berättare i deras video Berättarrösten

https://www.youtube.com/watch?v=vhP81e2Ak6Y
Skrivet av Peter
 - 26 oktober 2018 kl. 15:49:53
Tre (om inte fler) skådespelare i våra (TFCog.net) fandubbningar figurerar i flera olika professionella produktioner. Daniel Ross har gjort en hel del röster för oss, numer är han mest känd som en viss anka i Mickey & The Road Racers. Även Frank Todaro har gjort flera voiceover-jobb, främst tänker jag på att han fick spela självaste Starscream i Machinimas Transformers-serie nu alldeles nyligen. Men det var inte direkt så att fandubbningarna gjorde dem kända eller gav dem en massa uppdrag, däremot kanske det var en plattform för dem att utvecklas.

Fandubbningarna handlade mest om att ha roligt och göra röster till något man tycker väldigt mycket om, och i detta fallet vårt gemensamma intresse för Transformers.
Skrivet av Anders
 - 26 oktober 2018 kl. 14:29:22
Dick Eriksson ställde upp på att spela in en replik för ett Dragonball-klipp. Det var Ahturos, som jag har träffat ett par gånger, som stod för mixningen.  :)
https://www.youtube.com/watch?v=GSJsWappO1A

Jag har själv haft funderingar på att fråga någon som har röstskådespeleri som yrke att ställa upp i någon av mina egna fandubbningar (i någon minimal roll). Det hade ju varit riktigt coolt!
Skrivet av Richardo
 - 25 oktober 2018 kl. 17:02:03
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 oktober 2018 kl. 15:59:27
Eller menar du skådespelare som brukar medverka i dubbningar mer aktivt?
Mer aktiva skådespelare inom dubbning, såsom Mattias Knave, Andreas Nilsson, med mera, d.v.s att man har medverkat i minst 10 olika inslag.

När det gäller fandubbning, menar jag att de aktiva skådespelerarna ska ha medverkat i ett helt avsnitt minst.
Skrivet av Alexander
 - 25 oktober 2018 kl. 16:27:30
Inte precis fandub, men Montefjanton tog in Dan Bratt till att göra några repliker som Wabuu på deras kanal.   :)
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 25 oktober 2018 kl. 15:59:27
Knäckfrågan i sammanhanget är väl hur du definierar begreppet professionella röstskådespelare...? Syftar du då på någon som någon gång i livet har fått betalt för att medverka som röst (i dubbningar eller andra sammanhang)? Eller menar du skådespelare som brukar medverka i dubbningar mer aktivt?

Beroende på hur brett man definierar professionella röstskådespelare skulle jag tro att det borde ha förekommit någon gång och någonstans, men jag har inga konkreta exempel på rak arm.
Skrivet av Richardo
 - 25 oktober 2018 kl. 14:31:32
Har det något inträffat att professionella röstskådespelare har medverkat i fandubbningar, på svenska eller något annat språk? Med fandubbning menar jag att det är icke-professionella individer som står för mixingen av ljudet.