Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Elios

#1
Farmen-Qristina har gått bort 68 år gammal.
Hon var mest känd från Farmen och blivit en folkkär profil därifrån. 
Vila i frid!

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/l36Rm9/farmen-qristina-ar-dod
#2
Off-topic / Kurt "Kurre" Hamrin (1934-2024)
4 februari 2024 kl. 11:20:41
Fotbollslegendaren Kurre Hamrin har gått ur tiden. Han gjorde ett väldigt snyggt mål mot Västtyskland i semifinalen av VM 1958 då också Sverige kom på andra plats i turneringen på hemmaplan. Hade med nöjet att se han live när han blev intervjuad i halvtiden under en AIK match där dom mötte Falkenbergs FF där dom vann med 2-0. Vila i frid!

https://youtu.be/cao207HCEvw?si=PUNVAaCgzfh3UA75
#3
Filmer och TV-serier / Carl Weathers (1948-2024)
2 februari 2024 kl. 23:40:19
Tyvärr läste jag att skådespelaren Carl Weathers gått bort 76 år gammal. Känd för Rocky-filmerna som den ständige rivalen Apollo Creed.
Har spelat mot bland andra Sylvester Stallone, Adam Sandler & Arnold Schwarzenegger.
Rocky 1-4, Happy Gillmore & Predator.

Är ändå väldigt glad över att jag fick nöjet att träffa honom två gånger på sci-fi mässorna i Malmö 2014 och 2022.
Var en väldigt härlig och underbar person och var väldigt kul att snacka med. 

Vila i frid Apollo! #Äcktalegendar :-[
#4
Iförrgår så fick vi dem tråkiga nyheterna att sportkommentatorn Arne Hegerfors gått bort.
En del känner säkert igen honom när han kommenterar i Markoolios låt Mera Mål men även hans filmer med fotbollstabbar där han visar roliga missar osv från fotbollen ute i världen. Ett av hans kändaste uttalanden är: "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk!"
Som han förklarade lite vad han menade med här: https://youtu.be/FLaCnHtFWm8?si=HXNdoI3QTzMd9AN5

Vad minns ni från Arne?  ;D
#5
Dubbningar och röster / Torsten Wahlund (1938-2024)
16 januari 2024 kl. 17:10:52
Skådespelaren Torsten Wahlund har gått bort. Känd för att ha spelat Dumbledore men även varit berättarröst i många filmer.
Man såg han även i filmerna på Vi på Saltkråkan

Vila i frid för du är en f*cking legend.
#6
Som titeln lyder så ser jag på hemsidan att där är två olika filmer som heter Under Wraps. En animerad från 2014 och en riktig spelfilm från 2021. Har dessa nånting med varandra att göra eller är det bara namnet som är densamma och ingenting annat?  ???
#7
Såg ingen som hade ett ämne här om Ica-Stig, eller ja Hans Mosesson som han egentligen hette.
Han var en härlig och rolig man och jag är ändå sååå glad att jag fick träffa han och ta en bild med han efter en föreställning 2017.
Väldigt go och varm som vi alla förknippar som Ica-Stig. Men han var även med och startade proggbandet Nationalteatern.
Sen känner jag med igen honom som Per-Erik Björn i Andra Avenyn och han var även en liten cameo som Ica-Stig i Lilla Jönssonligan på kollo där han frågar hur mycket en vaktmästare kostar efter att Sten Ljunggren råkat hamna i kundvagnen. Hehe.
Blandade först ihop dom väldigt mycket men dom är nog inte så olika då Hans Mosesson och Sten Ljunggren. Hehe.  ;D ;D ;D

Som sagt vila i frid! 
#8
Dubbningar och röster / Zombies
12 augusti 2023 kl. 23:22:46
På hemsidan så står det om filmerna som heter Zombies så är det tre stycken men den sista har dom ändrat den så att den heter bara Zombier 3 för det lät rätt så förvirrande? ^^ :P :-[
#9
Off-topic / Uppsägningstid
9 augusti 2023 kl. 01:48:09
Hej. Hur funkar era system med uppsägningstid?
Brukar ni ha 3 månader om ni säger upp en lägenhet? 
#10
Om Dubbningshemsidan / Dubbningshemsidan Plus
11 juli 2023 kl. 23:39:35
Hade det inte vorit kul om man här kunde prenumerera på något vis som ett abbonemang, så man isåfall betalar en summa i månaden så slipper man alla annonser och reklam? Just a thought!  ;D ;D ;D ;D
#11
Dubbningar och röster / Clarence
21 juni 2023 kl. 19:45:38
Vilka gör rösterna i denna Cartoon Network serie!?  :o
#12
Off-topic / Zlatan Ibrahimović
5 juni 2023 kl. 07:15:13
Läste idag att Sveriges bästa och största fotbollsspelare genom tiderna lägger av.
Vad har ni för minnen från hans karriär? 8) 8)

Hans snyggaste mål är nog utan tvekan det mot England som var invigningen på Friends Arena:

https://youtu.be/jN6iM4cJKLM

Spelade totalt 122 matcher för Sverige och där blev det 62 mål.
Han spelade i sammanlagt 9 klubbar. 
Sista klubben blev AC Milan. 
#13
När jag har citerat ett inlägg och ska svara så när jag först ser själva bilden på emojin har den inte dykt upp förrän men själv lagt till den på sitt svar. Detta kan väl inte bara vara jag för då har det väl med den nya uppdateringen av forumet att göra väl!?  ::) ???
#14
Dubbningar och röster / Visitörerna
11 maj 2023 kl. 22:46:05
Har den franska filmen Visitörerna dubbats till svenska?

Enligt en annons på tradera så om bläddrar ner så står där svenskt tal nämligen:

https://www.tradera.com/item/302115/432575132/visitorerna
#15
Har filmen Earth To Echo dubbats?  ::) ::)
#16
Jag letade och letade men hittade faktiskt inget ämne om detta men jag ville bara säga att om spinoffen till Lejonkungen (2019) alltså då Mufasa skulle dubbas så om Rafiki är med i den så hoppas jag på att Jamil Drissi dubbar honom.
Kanske hör hemma i en annan tavla men iom att vi vet ju inget om den ska dubbas än så länge så fick den bli här.  8) ::)
#17
Nej. Han lever fortfarande men denna tråden är till för att hylla denna LEGENDAR som medverkat i en hel del dubbningar inom Disney etc. Här kanske han är allra mest känd i att ha medverkat i originaldubbningar eller senare dubbningar utav Disney då han är med i den andra omdubbningen utav Dumbo och då är det ju en annan femma. Där han då spelade Timothy Mus som senare kom att spelas av Anders Öjebo. Främst hör vi han med i Kalle Ankas Julafton där vi hör han som Lufsen i originaldubbningen utav Lady & Lufsen  ;D
Men vad förknippar ni han mest med!?
Självklart vill jag ju också lyfta upp hans fina sånger men också hans onda roll som den märkliga prästen Edvard i Fanny & Alexander
#18
Fuego. I mitt 7000:e inlägg här på forumet så är det med stor sorg tyvärr jag måste meddela att grannen i Beck filmerna som spelades utav Legendariska Ingvar Hirdwall gått bort, 88 år gammal.
Många känner säkert också igen honom som Pettson i julkalendern Tomtemaskinen där han skulle överraska Findus med att bygga en tomte.
Sen så spelade han även den lite alkoholiserade pappan till Jonas Karlsson i Fotbolls filmen Offside där han tidigare var tränare tror jag det var. Så han har haft många strängar på sin lyra men jag hittar ingenting om att han skulle ha dubbat någonting så jag valde att lägga ämnet här. Vila i frid och alltid en legend!  :'( ;)
#19
Ja vad skulle ni göra eller har gått om en klass i skolan? ^^
#20
Off-topic / Lika Låtar
16 mars 2023 kl. 00:40:32
Tänkte att jag startar ett eget ämne här så det jag tyckt varit väldigt roligt att lyssna på här låtar som liknar varandra. Helst så ska det inte röra sig om en cover eller direkt en sample för att där är dom gjorda för det. Som till exempel Pitbull och Christina Aguileras låt Feel This Moment som är samplad från A-ha$ låt Take on Me och det tycker jag inte riktigt räknas.
Däremot vet jag inte vad gäller Queen och David Bowies hit, Under Pressure om det räknas som att Vanilla Ice plagierade den och gjorde sin egen Ice Ice Baby. Är det nån som vet om det var plagiat? Sen när folk säger liksom Rip Offs är det då samma som plagiat eller är det mer åt sample hållet? ^^
Vilka låtar tycker ni liknar varandra? ^^