Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Erika

#1
Denna östtyska dockfilm ska ha sänts på TV2 1978-11-17 (enligt Svensk Mediedatabas), och det vore intressant att veta om den sändes svenskdubbad. Om den gjorde det, vem är berättare i den svenska dubben?

Har försökt hitta något svar på KB:s tidningstjänst, men har hittills inte hittat något.
#2
Dubbningar och röster / Space Ark (1995)
1 juni 2023 kl. 18:37:32
Rosa Mannen lade igår ut ett svenskdubbat avsnitt av den brittiska tv-serien Space Ark på Youtube. I Sverige sändes Space Ark som en del av Runt i naturen som är ett program från UR. 

Det står credits utsatta, om än bristfälliga sådana. Antar (utifrån tidsperioden) att det är UR själva som legat bakom dubben?

spaceark.png

Översättning:

Cecilia Andrén

Röster:

Anna-Carin Franzén
Stefan Ekman

Källa:


https://youtu.be/t2kfs8vM81k 
#3
Är väldigt nyfiken på den svenska dubbningen, det enda jag känner till om den är Olof Thunberg är berättare.
#4
Citat från: Anders M Olsson skrivet 13 februari 2023 kl. 11:44:12Från och med den 5 mars kommer Sofia att ersättas av Spidey och hans fantastiska vänner på samma sändningstid. Det tycks vara någon sorts "småbarnsversion" av Spindelmannen. Visserligen ägs Marvel numera av Disney, men spontant känns det inte som något bra val, och inget som jag personligen kommer att titta på.
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 februari 2023 kl. 21:31:33Båda serierna av Spidey och hans fantastiska vänner (en serie med halvtimmesavsnitt och en serie med 5-minutersavsnitt) finns på Disney+, och jag har sett något enstaka avsnitt. För de allra yngsta som älskar Spindelmannen (eller Spider-Man som de ju numera envisas med att kalla honom; vilket sakta men säkert kommer att driva mig till vansinne...!), och som är för unga för att se någon annan serie, är det säkert ett bra val och serien verkar vara hyfsat välgjord - men det är på tok för barnsligt för att fungera för en lite äldre publik, och redan när man kommer upp i 7 - 8 års ålder börjar man nog vara i överkant för den serien... :(
Kostade på mig se det första avsnittet imorse. Som Daniel skrev, Spidey och hans fantastiska vänner verkar vara hyfsat välgjord och är man i rätt ålder är det säkert en sevärd tv-serie - men för barnsligt för alla över 6 år.

Dubbningen är däremot bra och allihop passar i sina roller. :)
#10
Såg precis att Rolf Skoglund har gått bort, mycket tråkigt att höra/läsa.  :'(

Vila i frid.